Groepen beheren

Vraag-en-antwoordforum

Voor deze functie moet Google Groups for Business worden ingeschakeld.

Als beheerder kunt u een vraag-en-antwoordforum maken voor uw organisatie in Google Discussiegroepen (groups.google.com).

Een nieuwe groep instellen als vraag-en-antwoordforum

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik linksboven op Groep maken.
  3. Voer een naam, e-mailadres en beschrijving voor de groep in.
  4. Selecteer Vraag-en-antwoordforum in het menu Een groepstype selecteren.
  5. Specificeer de juiste instellingen onder Basisrechten.
  6. Klik bovenaan op Maken.
  7. (Optioneel) Stel de standaard vraagtemplate in:
    1. Selecteer Groep beheren op de pagina.
    2. Ga naar Informatie > Internetweergave aanpassen
    3. Voeg de content toe die u wilt gebruiken voor de template en klik op Opslaan.

Volgende stappen

Van een bestaande discussiegroep een vraag-en-antwoordforum maken

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik onder de naam van de groep op Groep beheren.
  4. Selecteer links Informatie en vervolgens Geavanceerd.
  5. Selecteer Vraag-en-antwoordforum in het menu Een groepstype selecteren.
  6. (Optioneel) Selecteer aanvullende opties om rechten te beheren.
  7. Klik op Deze groep resetten.
  8. (Optioneel) Stel de standaard vraagtemplate in:
    1. Selecteer Groep beheren op de pagina.
    2. Ga naar Informatie > Internetweergave aanpassen
    3. Voeg de content toe die u wilt gebruiken voor de template en klik op Opslaan