Felsöka problem med att ta emot e-post i Gmail

Tips för felsökning av meddelanden som saknas i Google Workspace

Målgrupp

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer och innehåller tips om felsökning när personer i organisationen inte får förväntade Gmail-meddelanden. Om du har ett personligt Gmail-konto och behöver hjälp med att hitta meddelanden som saknas öppnar du Gmail-meddelanden saknas.

Om organisationen inte får e-postmeddelanden beror det ofta på dina domäninställningar, exempelvis MX-poster. Följ stegen i den här artikeln för att hitta Gmail-meddelanden som saknas.

Steg 1: Kontrollera att MX-posterna är korrekt konfigurerade

MX-poster (Mail Exchange) dirigerar domänens e-post till servrarna där domänens användarkonton finns. Dina MX-poster måste peka på Googles e-postservrar innan du kan skicka och ta emot e-post med Google Workspace och Gmail.

Innan du felsöker meddelanden som saknas i Gmail ska du konfigurera MX-poster för e-post i Google Workspace korrekt.

Steg 2: Hitta meddelanden med e-postloggsökning

Använd e-postloggsökning (ELS) när du vill hitta specifika meddelanden som har skickats till personer i organisationen under de senaste 30 dagarna. Med ELS kan du hitta saknade meddelanden som du förväntat dig att få, till exempel meddelanden som har skickats till skräpposten eller dirigerats fel. Läs mer om ELS

Before you troubleshoot missing messages in Gmail, try tracking message delivery with ELS.

Steg 3: Felsöka meddelanden som saknas

Om resultaten för e-postloggsökning (ELS) är tomma eller om du inte hittar meddelanden som saknas med ELS följer du felsökningsstegen i dessa artiklar:

Problem med Google-kontot eller domänkontot

Dessa problem med Google- eller domänkontot kan förhindra att du får meddelanden:

Leveransproblem med Gmail

Beroende på dina Gmail-inställningar kanske meddelandena inte levereras som förväntat eller så markeras de felaktigt som skräppost.

Bilagor saknas