De inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf bekijken en beheren

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business, Cloud Identity Free en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u een lijst bekijken met apparaten die eigendom zijn van uw organisatie. U kunt ook informatie over elk apparaat bekijken, zoals het serienummer en of het apparaat is toegewezen aan een gebruiker.

Voordat u begint

Voeg apparaten die eigendom zijn van het bedrijf toe aan de inventaris. Zie Apparaten die eigendom zijn van het bedrijf toevoegen aan de inventaris voor de stappen.

De lijst met apparaten die eigendom zijn van het bedrijf openen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInventaris die eigendom is van het bedrijf.
  3. Als u meer informatie over een specifiek apparaat wilt zien, klikt u op het apparaat. Zie Apparaatgegevens bekijken voor meer informatie.
  4. Als u de lijst wilt sorteren op een tabelkolom, klikt u op de kolomkop.

Wat staat er op de lijst

Gegevens Beschrijving
Serienummer Het serienummer van het apparaat.
Importdatum

De datum waarop het apparaat is geïmporteerd naar de Beheerdersconsole.

Type Apparaattype. Bijvoorbeeld Android.
Itemtag De itemtag of ID die aan het apparaat is toegewezen.
Status

Of het apparaat is toegewezen aan een gebruiker. Mogelijke waarden: Toegewezen, Niet toegewezen.

Een apparaat wordt toegewezen als een gebruiker een bedrijfsaccount toevoegt aan het apparaat. Klik op een apparaat om te zien aan wie het is toegewezen. Voordat Chrome-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf kunnen worden toegewezen, moeten ze zijn ingeschreven voor Chrome Enterprise. Zie Chrome-apparaten inschrijven voor meer informatie.

Bij apparaten met alleen fundamenteel beheer staat altijd dat ze niet zijn toegewezen, zelfs als een gebruiker erop inlogt. Als u wilt zien wie het apparaat gebruikt, opent u de lijst met laptops en desktops en zoekt u naar apparaten waarvoor fundamenteel beheer geldt. Zie Informatie bekijken over laptops en desktops voor meer informatie.

Specifieke apparaten zoeken

U kunt zoeken naar een apparaat in de apparaatlijst. Voer rechtsboven een zoekterm in de zoekbalk in en klik op Zoeken . Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar een specifiek apparaattype, voert u het model in.

Als u meer informatie over een specifiek apparaat wilt zien, klikt u op de naam van het apparaat. Zie Mobiele apparaatgegevens bekijken voor meer informatie.

Zoektips

• Voer elke zoekterm in als één woord, zonder spaties. Of voer meerdere woorden in tussen aanhalingstekens (met spaties tussen de woorden) voor exacte zinsdelen.
  • Zoekopdrachten zijn niet hoofdlettergevoelig.
  • Als u zoekt naar woorden en zinsdelen, wordt in alle velden gezocht.
  • Het systeem ziet interpunctie en symbolen als witruimte. Met de zoekopdracht beheerder@example.com krijgt u bijvoorbeeld dezelfde resultaten als met de zoekopdracht beheerder example com.

De apparaatlijst filteren

1. Klik in de apparaatlijst onder de kop 'Apparaten' op Filter toevoegen.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Selecteer een categorie om de lijst te filteren (serienummer of status)and thenselecteer een optie of vul de filtertekst inand thenklik op Toepassen.
    • Begin het serienummer te typen en klik op het filter Serienummer.
  3. (Optioneel) Als u meer informatie wilt bekijken over een specifiek apparaat, klikt u op de apparaatnaam.

Inschrijfgegevens ophalen voor iOS-apparaten

Klik in de lijst met apparaten die eigendom zijn van het bedrijf op het iOS-apparaat waarover u meer informatie wilt.

U ziet alleen de gegevens die beschikbaar zijn voor het apparaat.

Gegevens Beschrijving
Instelmodus

Hoe het apparaat is ingeschreven voor beheer: met of zonder toezicht. Meer informatie over de toezichtmodus.

De waarde kan het volgende zijn:

• Onder toezicht
  • Geen toezicht
  • Onbekend: Dit kan zich voordoen als een apparaat eerder is toegewezen aan een andere MDM-server in Apple Business Manager of Apple School Manager en niet opnieuw is ingeschreven voor Google-eindpuntbeheer.
Apparaatgegevens

Hoe de apparaatgegevens zijn ingevoerd in de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf.

De waarde kan het volgende zijn:

• Ingevoerd door beheerder
  • Gesynchroniseerd met Apple Business Manager
Apparaat toegewezen door Het e-mailadres van het account dat het apparaat heeft toegewezen in Apple Business Manager of Apple School Manager.
Soort apparaat De Apple-productfamilie van het apparaat.
Model Het model van het apparaat.
Besturingssysteem Het besturingssysteem van het apparaat.
Profiel toegewezen Wanneer het MDM-configuratieprofiel is toegewezen aan het apparaat in Apple Business Manager of Apple School Manager.
Profiel naar apparaat gestuurd Wanneer het MDM-configuratieprofiel naar het apparaat is gestuurd.
Profielstatus

De status van het MDM-configuratieprofiel in Apple Business Manager of Apple School Manager.

De waarde kan het volgende zijn:

• Toegewezen: Er is een profiel toegewezen aan het apparaat, maar nog niet naar het apparaat gepusht.
  • Naar apparaat gestuurd: Het profiel is naar het apparaat gestuurd.
  • Verwijderd van apparaat: Het profiel is verwijderd van het apparaat.
  • Geen profiel toegewezen: Het apparaat is nog maar kort geleden toegewezen aan de MDM-server en er is nog geen profiel aan toegewezen. Enkele minuten nadat het apparaat is toegewezen aan de MDM-server, wordt er automatisch een profiel toegewezen. Het kan echter vier uur duren voordat deze waarde is geüpdatet in de Beheerdersconsole.

Een apparaat verwijderen

Opmerking: Verwijder iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf niet rechtstreeks uit de lijst 'Apparaten'. Anders kan het apparaat in de modus zonder toezicht terechtkomen en worden de instellingen voor de toezichtmodus niet gevolgd. Ga in plaats daarvan naar Apple Business Manager of Apple School Manager en verwijder het apparaat. Bij de volgende synchronisatie met Google wordt de lijst met apparaten in de Beheerdersconsole geüpdatet en het apparaat verwijderd. Meer informatie

Als u een apparaat verwijdert, worden er geen bedrijfsgegevens meer gesynchroniseerd op het apparaat, maar worden bestaande gegevens niet verwijderd. Als u bedrijfsgegevens wilt verwijderen van het apparaat, moet u het account of apparaat wissen voordat u het verwijdert. Zie Bedrijfsgegevens verwijderen van een mobiel apparaat voor meer informatie.

Als u een apparaat wilt verwijderen uit de inventaris van apparaten die eigendom zijn van uw bedrijf, selecteert u het apparaat en klikt u op Verwijderen.

Controlegegevens bekijken

Als u een rapport met activiteiten op een apparaat wilt bekijken, selecteert u het apparaat en klikt u op Meerand thenControlegegevens bekijken. U kunt bijvoorbeeld zien of een apparaat voldoet aan het beleid van uw organisatie. Zie Controlelogboek Apparaten voor meer informatie.

Een lijst met apparaten downloaden

U kunt een lijst met de apparaten die eigendom zijn van uw bedrijf downloaden naar een csv-bestand. Op de lijst staan alle apparaatgegevens, zoals serienummer en importdatum. Als u veel apparaten heeft die eigendom zijn van het bedrijf, kan de download langzaam gaan.

Als u de apparaatlijst wilt downloaden, opent u de lijst met apparaten die eigendom zijn van het bedrijf en klikt u op Downloaden .