Vanliga frågor om Voice för administratörer

Nedan följer vanliga frågor om att hantera Google Voice för ett team med Google Workspace-användare.

Öppna alla   |   Stäng alla

Översikt

Vad är Voice till för Google Workspace?

Google Voice är en telefonitjänst för företag. Med Voice kan din organisation ge användarna ett lokalt telefonnummer för telefonsamtal, sms (marknadsberoende) och röstbrevlåda. Användarna kan även vidarebefordra sitt nummer till valfritt mobilnummer eller fast telefonnummer och få åtkomst till Voice på sina smartphones och datorer.

Har Voice stöd för fasta telefoner?

Ja. Voice Standard- och Premier-prenumerationerna har stöd för dessa företagstelefoner från Poly:

• Poly EDGE B10, B20 och B30
  • Poly OBi 300 och 302
  • Poly VVX 150, 250, 350 och 450 OBi Edition
I vilka länder finns Voice?
Har Google Voice stöd för sms?

Google Voice har för närvarande endast stöd för sms i USA
Obs! Sms/mms stöds inte för SIP Link-nummer.

Konfiguration

Hur konfigurerar jag Google Voice i min organisation?

Voice är tillgängligt som tilläggsprenumeration för alla Google Workspace-utgåvor. Om du vill veta mer om att konfigurera Voice i organisationen besöker du Google Workspace-hjälpcentret för administratörer.

Jag har slut på nummer med mitt riktnummer. Vad kan jag göra?

Om du har slut på nummer kan du välja nummer i ett närliggande riktnummerområde eller överföra nummer från en annan operatör till Voice.

Kan jag överföra nummer som mitt företag äger till Voice?

Ja. Om du har befintliga telefonnummer hos en annan operatör kan du portera dem till Voice. Läs om hur du Porterar företagsnummer till Voice

Portering av nummer i Google Voice stöds ännu inte i Kanada.

Vad anger jag som adress för nödsamtal?

Ange användarens fysiska plats. Om en användare ringer ett nödnummer skickar Voice användarens adress för nödsamtal till räddningstjänsten.

Hantering

Kan jag låta någon som inte är avancerad administratör hantera Voice?

Ja. Du kan ge någon i din organisation behörighet att hantera Voice. Läs om hur du skapar en administratörsroll för Voice.

Vad ska jag göra med mina nummer om jag slutar använda Voice?

Om du slutar använda Voice kan du portera telefonnummer till en annan operatör. Om du vill portera ett nummer från Google Voice för Google Workspace måste du initiera begäran hos den mottagande operatören.

Portering av nummer från Voice for Google Workspace till andra Google-tjänster, till exempel personlig Google Voice, Google Fi och Google Fiber, stöds ännu inte.

Kan jag hantera användare med befintliga Voice-konton?

Ja. Om användare i organisationen redan har ett Voice-nummer kopplat till sitt Google Workspace-konto kan du migrera befintliga användare till hanterade konton.

Kan jag låta användarna välja sitt eget nummer (självregistrering)?

Ja. Du kan låta användare i organisationen välja sitt telefonnummer när de registrerar sig för Voice. Läs om hur du låter användarna välja sitt eget nummer.

Varför ringer inte andra enheter i en viss Voice-användare för inkommande samtal när jag pratar i telefon?

Funktionen för samtal väntar ringer på enheten som är upptagen i ett samtal och erbjuder alternativ för att hantera efterföljande samtal. Andra enheter med samma inloggning ringer inte längre. Om du behöver flera enheter för att ringa för inkommande inkommande samtal går du till Konfigurera Google Voice-uppringningsgrupper.

Rapportering

Hur ser jag Voice-användningen?

Om du vill se hur många användare i din organisation som använder Google Voice öppnar du Visa apprapporter för organisationen.