Documenten maken met Editors van Documenten aan- of uitzetten

De meeste Google Workspace-abonnementen bevatten zowel Drive als Editors van Google Documenten, zoals Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Afhankelijk van de behoeften van uw organisatie kunt u als Google Workspace-beheerder de volgende wijzigingen aanbrengen voor alle gebruikers of alleen voor gebruikers in bepaalde organisatie-eenheden:

• Als u niet wilt dat gebruikers Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en e-mailindelingen gebruiken, maar Drive wel blijven gebruiken voor bestandsbeheer, laat u Drive aanstaan en zet u de optie Documenten maken uit.
  • Als uw organisatie een opslagprovider van derden gebruikt in plaats van Drive en u de mogelijkheid Documenten maken uitzet, kunnen gebruikers nog steeds documenten, spreadsheets en presentaties maken die worden gehost door de andere opslagprovider, zolang Drive en Documenten aan staan.
  • Als u niet wilt dat gebruikers bestanden in Drive kunnen maken, uploaden of ordenen, kunt u Drive en Documenten uitzetten.

De optie om nieuwe Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties, -formulieren of -tekeningen te maken uitzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documentenand thenFuncties en apps.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Klik op Nieuwe bestanden maken in Google Drive en vink het vakje uit voor Gebruikers toestaan nieuwe documenten, spreadsheets, presentaties, tekeningen en e-mailindelingen te maken.
  5. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

De volgende keer dat gebruikers een Google Workspace-app opnieuw laden, verdwijnen de opties om nieuwe Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -tekeningen te maken of te kopiëren.

De optie uitzetten om bestanden in Drive te maken en te uploaden

Als u de optie uitschakelt waarmee gebruikers alle soorten bestanden kunnen maken en uploaden in Drive, kunnen gebruikers het volgende niet meer doen:

• Documenten, spreadsheets, presentaties, formulieren, tekeningen of e-mailindelingen maken of kopiëren
  • Niet-Google-bestanden uploaden, zoals pdf's, jpg's en Microsoft Office-bestanden.
  • Nieuwe Jams of Google-sites maken.
  • Vergaderingen in Google Meet opnemen.

Belangrijk: Deze optie staat standaard uit voor gebruikers die Box voor Google Workspace Essentials gebruiken. Als u deze optie inschakelt, kan de maandelijkse prijs van uw Google Workspace-abonnement hoger worden.

Deze instelling geldt alleen voor nieuwe bestanden. Gebruikers kunnen bestaande bestanden in Drive blijven verplaatsen, ordenen, bewerken en delen.

Ga zo te werk om deze optie uit te zetten:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documentenand thenFuncties en apps.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Klik op Nieuwe bestanden maken in Google Drive en vink het vakje uit voor Gebruikers toestaan alle bestanden te maken en te uploaden in Drive.
  5. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Google Sites aan- of uitzetten

U kunt Sites aan- of uitzetten met een aparte functie. Met deze optie bepaalt u of gebruikers sites kunnen maken of bewerken in Sites.