Berichten die naar een groepslid worden verzonden, worden teruggestuurd

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen. Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

Soms komen berichten terug die naar leden van een groep worden gestuurd die is gemaakt met Google Groepen. Als berichten terugkomen, worden ze verwijderd. Ze worden niet naar de groep gestuurd of teruggestuurd naar de afzender.

Stap 1: De leden zoeken van wie de berichten worden teruggestuurd

Bekijk de ledenlijst om de leden te zoeken van wie de berichten worden teruggestuurd.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.

Er wordt een rode driehoek weergegeven naast de invoer in de kolom Abonnementen bij leden van wie de berichten worden teruggestuurd.

Stap 2: Voorkomen dat berichten aan groepsleden worden teruggestuurd

Problemen met de server oplossen

In de volgende situaties kunnen berichten terugkomen:

• MX-records zijn niet beschikbaar vanwege DNS-problemen.
  • Een e-mailserver is tijdelijk niet beschikbaar.

Controleer de MX-records en serverstatus om serverproblemen op te lossen. Als de Groepen-service detecteert dat de problemen zijn opgelost, wordt de status Teruggestuurd automatisch verwijderd voor de betreffende leden. Meer informatie over MX-records

Leden vragen hun status te updaten

Nadat u het probleem heeft opgelost, kunt u de terugkomstatus updaten door de instructies te volgen in Je abonnementen en algemene instellingen beheren.

Geblokkeerde of opgeschorte accounts herstellen

Berichten kunnen worden teruggestuurd als het Google-account van een afzender is uitgeschakeld. Als dit gebeurt, ziet u ongeveer de volgende gegevens in de e-maillogboeken:

Details van de ontvanger Teruggestuurd
groep@domein.com 28 juni, 2013 10:40:42 Het account afzender@domein.com is uitgeschakeld

Berichten kunnen ook worden teruggestuurd als een Google Workspace- of Gmail-account is opgeschort. Meer informatie over:

Heb je meer hulp nodig?

Neem contact op met Google Workspace-support.