Tillåt att kataloganvändare ändrar sin profil och sitt foto

Den här sidan är till för administratörer.  Om du vill veta hur du ändrar din profilinformation går du till Ändra bild, namn och annan information för Google-kontot.

Som katalogadministratör kontrollerar du vilken profilinformation användare kan ändra själva, exempelvis profilfoto. Detta gör du i avsnittet Om mig eller i deras Google-konto. Om du tillåter det kan användarna ändra profilnamn, foto, kön, pronomen, födelsedatum eller arbetsplats.

Det är bara administratören som kan uppdatera en användares telefonnummer och andra kontaktuppgifter. Mer information finns i Lägga till information i en användares katalogprofil.

Tillåta eller inte tillåta användare att redigera sin profil

Innan du börjar: Gör så här om inställningen ska tillämpas för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om inställningarna ska göras per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om inställningarna ska gälla användare på olika avdelningar).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Fler alternativ uppe till höger följt av välj Tillåt användarna att redigera profil.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. Under Profilredigering kan du markera eller avmarkera rutorna för den profilinformation som du vill att användarna ska få ändra.
    Mer information om valen finns i avsnitten Namn, Foto, Kön, Pronomen, Födelsedatum eller Arbetsplats nedan.
  6. Klicka på Fortsätt om du har inaktiverat redigering av namnet.
  7. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Namn

exempel på namn i användarprofil.

Markera rutan Namn om du vill tillåta användare att redigera sitt profilnamn och smeknamn. Profilnamnet och smeknamnet används i Google Workspace-appar, inklusive Gmail, Kontakter, delade dokument och kalenderinbjudningar.När en användare redigerar sitt profilnamn eller smeknamn åsidosätter det namnet som administratören har angett. Namn som angetts av administratören visas enbart på sidan Användaruppgifter i Googles administratörskonsol.

Om du avmarkerar Namn ändras användarmodifierade namn och smeknamn och namnen återställs till de administratörsinställda namnen.

Uttal av namn

Den här funktionen är inte tillgänglig för Google Workspace for Education.

Om du vill tillåta att användarna spelar in och lägger till uttal av namn i sin profil kan du markera rutan Uttal av namn.

Om en användare lägger till uttal av sitt namn kan andra användare spela upp uttalet som finns tillgängligt bredvid användarens namn på informationskortet. Användaren kan hitta informationskortet genom att peka på profilfotot (dator) eller trycka på användarens namn (Android och iOS).

exempel på namn i användarprofil.

Foto

Håll muspekaren över en användares profilfoto så visas teaminformation.

Markera rutan Foto om du vill tillåta användare att redigera sina profilfoton. Om du lägger till ett profilfoto för en användare åsidosätter det användarens användarfoto.

Om du avmarkerar Foto kan bara en administratör ställa in eller uppdatera en användares profilfoto.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Kön

Exempel på kön i användarprofil.

Markera rutan Kön om du vill tillåta användare att redigera sitt kön.

Pronomen

Den här funktionen är inte tillgänglig för Google Workspace for Education.

Markera rutan Pronomen om du vill tillåta att användarna redigerar sina pronomen. Användarna kan ställa in och välja synlighetsinställningar för sina pronomen. Om du avmarkerar den här inställningen raderas alla pronomen som användarna har angett inom 24 timmar. Mer information finns i Ändra information om pronomen för Google-kontot.

Födelsedatum

Den här funktionen är inte tillgänglig för Google Workspace for Education eller Nonprofits.

Exempel på födelsedatum i användarprofil.

Markera rutan Födelsedatum om du vill tillåta att användarna redigerar sitt födelsedatum.

Obs! Om en användare anger ett födelsedatum som indikerar att han eller hon är för ung kan kontot inaktiveras.

Arbetsplats

Exempel på plats i användarprofil.

Markera rutan Arbetsplats om du vill tillåta användarna att ändra sin arbetsplats. Användarna kan redigera sin arbetsplats i kalenderinställningarna. Mer information finns i Ställ in bokningsförslag för rum.

Profilidentifiering

User profile discovery example.

Om du vill tillåta att användarna redigerar information om profilupptäckt kan du markera rutan Profilupptäckt. Användarna kan sedan välja hur de visas i Googles tjänster för personer som har deras e-postadress eller telefonnummer, men som inte kan se användarens katalogprofil.

Användarna kan välja

• om hela eller en förkortad version av namnet ska visas
  • om profilbilden ska visas eller döljas.

När en användare har interagerat med någon visas användarens fullständiga namn och profilbild för personen.