Visa uppgifter för mobil enhet

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Starter, Business Standard och Business Plus Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business Cloud Identity-gratisversion och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Som administratör kan du visa uppgifter om mobila enheter som har åtkomst till organisationens data via hanterade användarkonton. Du kan se information om enheten (exempelvis enhetstyp och operativsystem), enhetssäkerhet, användarinformation och installerade appar.

Hitta en enhet

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avEnheter.
  3. Klicka på raden för enheten du vill visa detaljer för.
    Tips! Om organisationen har många mobila enheter använder du sökfältet eller klickar på Lägg till ett filter för att begränsa sökningen. Mer information finns i Hitta specifika enheter på enhetslistan

Läs mer om enhetsdetaljer

Utöka alla  |  Komprimera alla och gå högst upp

Viktigt! Du ser endast de egenskaper som har stöd på en enhet. Om du vill läsa mer om företagsägda iOS-enheter visar du registret över företagsägda enheter.

Säkerhet för enhet
Egenskap Beskrivning Hanteringstyp Plattformar som stöds
Hanteringsnivå

Mobilhanteringsnivå som enheten hanteras med – grundläggande och avancerad.

Grundläggande och avancerad Android
iOS
Lösenordsstatus Om enheten har ett lösenord. Värdet är På om ett lösenord har angetts. Grundläggande och avancerad Android 6.0 Marshmallow och senare
Status för obehörig åtkomst

Om enheten är rotad eller jailbroken – processer som tar bort begränsningar på enheten.

Möjliga värden:
Kompromiss identifierad (enhet som är rotad eller jailbreakad), Ingen kompromiss identifierad, Olöst.

Avancerat Android
Apple iOS

Krypteringsstatus

Om enheten är krypterad.

Grundläggande och avancerad Android 3.0 Honeycomb och senare
Kamerastatus Om enhetens kamera är aktiverad eller inaktiverad. Avancerat Android
iOS
Första synkroniseringen

Datumet och tiden då enheten först synkroniserade företagsdata.

Grundläggande och avancerad Android
iOS
Senaste synkronisering Senaste datum och tid då enheten synkroniserade företagsdata.

Grundläggande och avancerad Android
iOS
Behörighet

Kontrollnivån som din organisation har över en hanterad enhet.

Möjliga värden:

Enhetsägare – enheten är företagsägd. Den kan ägas av organisationen eller vara en användares personliga enhet som har konfigurerats enbart för arbetet. Organisationen har full kontroll över enheten.

Profilägare – enheten har en hanterad jobbprofil som är separat för användarens personliga utrymme. Endast organisationen har kontroll över jobbprofilen.

Enhetsadministratör – användaren har ett hanterat konto i det personliga utrymmet på enheten.

Grundläggande och avancerad Android
Användaragent

Version av hanteringsagenten på den här enheten.

Exempel: Google Apps Device Policy 14.20.00, Android Device Policy 12.47.11.v29

Avancerat Android
Hanterat konto för ägare

För enheter med flera användare (som surfplattor).Anger om det hanterade kontot finns i enhetens primära användarprofil.

Möjliga värden:

Ja – det hanterade kontot finns i enhetens primära användarprofil. Enhetens behörighet är Enhetsägare eller Enhetsadministratör.

Nej – det hanterade kontot finns inte i enhetens primära användarprofil. Eller också är enhetsbehörigheten Profilägare och det hanterade kontot finns i den primära profilen.

Avancerat Android
ADB-status

USB-felsökningsstatus för enheten.

Möjliga värden: Aktiverad eller Inaktiverad.

Avancerat Android
Okända källor

Anger om enheten tillåter installation av appar som inte kommer från Play Butik utan från okända källor. Som administratör kan du tillämpa en begränsning för den här inställningen. Mer information finns i Okända källor.

Möjliga värden: Aktiverad eller Inaktiverad.

Avancerat Android
Utvecklaralternativ

Anger om användaren kan använda utvecklaralternativ på sin enhet. Som administratör kan du tillämpa en begränsning för den här inställningen. Mer information finns i Utvecklaralternativ.

Möjliga värden: Aktiverad eller Inaktiverad.

Avancerat Android
Verifierad start

Indikerar om Android-verifierad startstatus är grön. Mer information finns i Verifierad start.

Möjliga värden: Godkändes eller Misslyckades.

Grundläggande och avancerad Android
CTS-profilmatchning

Anger om enheten har kontrollerats av efterlevnadskompatibilitetstest (CTS). Mer information finns i kompatibilitetstestsviten.

Möjliga värden: Ja eller Nej.

Grundläggande och avancerad Android
Har potentiellt skadliga appar

Om potentiellt skadliga appar hittades på enheten. Sådana appar kallas ofta skadlig programvara. Mer information finns i Potentiellt skadliga appar

Möjliga värden: potentiellt skadliga appar som är installerade på enheten eller inga appar som kan vara skadliga på enheten.

Grundläggande och avancerad

Android
Verifiera appar

Anger om inställningen Verifiera appar är på eller av.

Verifiera appar söker igenom appar efter hot när de är installerade från andra källor än Google Play. Här görs även regelbunden genomsökningar av enheter efter appar som kan vara skadliga.

Verifiera appar är aktiverat som standard.För enheter med avancerad hantering kan du ange om användarna kan inaktivera det. Mer information finns i Tillämpa inställningar för Android-mobilenheter.

Avancerat Android
Enhetsinformation
Egenskap Beskrivning Hanteringstyp Plattformar som stöds
Enhets-id

Ett id som tilldelas enheten när den registreras för enhetshantering. Till skillnad från enhetens resurs-id är enhets-id:t inte unikt. Det kan dock användas för att identifiera en enhet tillsammans med enhetstyp och användarens e-postadress. Om en enhet registreras fler än en gång kan fler än ett id tilldelas den.

Exempel: 35407fa833a25163

Grundläggande och avancerad Android
iOS
Serienummer

Serienummer på enheten. Ibland kan du också se enhetens interna serienummer.

För Android-enheter med Android 12 eller senare och en jobbprofil är värdet det registreringsspecifika id:t.

Exempel: ZX1G428WVV, ce012345cdb67c0b089e

Avancerat Android
iOS
Ägarskap

Om enheten är företagsägd eller användarens personliga enhet.

För Android-enheter med Android 12 eller senare och en jobbprofil är värdet alltid Användarägt, även om enheten läggs till i det företagsägda registret.

Möjliga värden: Företagsägd, användarägd

Grundläggande och avancerad Android
iOS
Resurstagg Enhetens resurstagg som tilldelats av administratören.

Avancerat Android (endast företagsägd)
Typ Synktyp: Android, iOS eller Google Sync. Grundläggande och avancerad Android
iOS
Operativsystem

Mobiloperativsystemets namn.

För Android-enheter visas en -ikon bredvid operativsystemet om det finns en uppdatering för operativsystemet som inte är installerad. Peka på ikonen för att se när uppdateringen gjordes tillgänglig.

Exempel: Android 5.1.1, iOS 9.3.2

Avancerat Android
iOS
IMEI

International Mobile Equipment Identifier (IMEI) för enheten.

IMEI (GSM) finns på alla enheter som stöder SIM-kort. Tillverkarna tillhandahåller id-numren som garanteras vara unika. Det betyder att du kan använda dem som unika identifierare för enheten. IMEI är inte tillgängligt på enheter med enbart Wi-Fi.

Obs! För Android-enheter i enhetsadministratörsläge kan användaren ändra behörigheterna för att blockera denna information (behörigheten Telefon krävs).

Exempel: 35 331207 323711 9

Avancerat Android 6.0–11
iOS
Wi-Fi Mac-adress

Enhetens Wi-Fi MAC-adress.

Obs! MAC-adressen som rapporteras här bör endast användas för registerhantering och är troligen inte den MAC-adress som enheten använder för att ansluta till wifi-nätverk.

Avancerat

Android 6.0 Marshmallow och senare med Android Device Policy (enbart företagsägda enheter eller jobbenheter)

iOS

Varumärke

Företag som marknadsför enheten.

Exempel: Google

Avancerat Android
Tillverkare

Enhetens tillverkare.

Exempel: LGE

Avancerat Android
Versionsnummer

Versionsnummer för enheten som stöds.

Exempel: MTC19V är versionsnumret för Nexus 5X/6P.

Avancerat Android
iOS
Kernel-version

Kernel-version av enhetens operativsystem.

Exempel: 3.10.40-ge42477a för Android 6.0

Avancerat Android
Starthanterarversion

Program som läser in operativsystemet i minnet.

Exempel: BHZ11e

Avancerat Android
Maskinvara

Typen av maskinvara i enheten

Exempel: Bullhead

Avancerat Android
Basbandsversion

Version av den firmware som ansvarar för användarens mobiltelefonsignal.

Exempel: angler-03.62

Avancerat Android
Säkerhetskorrigering för operativsystem

Datum för den senaste OS-säkerhetsuppdateringen, i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.

Exempel: 2016-08-05

Grundläggande och avancerad Android 6.0 och senare
Jobbprofil

Android-enhetsmodeller som har stöd för arbetsprofiler. Du kan lägga till, tillåta eller förbjuda arbetsprofiler på enheter som stöds.

Möjliga värden: Stöds eller Stöds inte.

Mer information finns i Lägg till jobbprofiler.

Avancerat Android
Standardspråk Språk som visas på enheten. Användaren anger språket. Avancerat Android
Resurs-id för enhet

Unikt id för enheten.

Exempel: x1y23z7a-123a-456b

Avancerat Android
iOS
Användarinformation
Egenskap Beskrivning Enheter som stöds
Namn Användarens namn. Som domänadministratör anger du detta namn när du skapar kontot. Android
iOS
Primär e-post E-postadress för det hanterade användarkontot på enheten. Android
iOS
Alternativ e-postadress En adress där användaren kan nås utanför din domän. Android
iOS
Telefonnummer Användarens telefonnummer. Android
iOS
Anställnings-id Unikt id för medarbetaren. Android
iOS
Chefens e-postadress E-postadress till användarens chef. Android
iOS
Avdelning Användarens avdelning. Android
iOS
Kostnadsställe Användarens kostnadsställe. Android
iOS
Installerade appar (endast avancerad hantering)

Android – du kan se alla jobbappar som användaren har installerat på sin Android-enhet. Privata appar ingår inte.

iOS – du kan se en lista över alla appar som du har lagt till i listan Webb- och mobilappar som användaren har installerat på sin enhet.

Egenskap Beskrivning Enheter som stöds
Appens namn Namn på appen. Android
iOS
Version Version av appen som är installerad på enheten. Android
iOS
App-id Unikt id för appen. Android
iOS
SHA-256 SHA-256-hash för app-paketet. Android
Tjänster från tredje part

Dessa värden rapporteras när du Konfigurerar partnerintegreringar från tredje part.

Obs! För iOS-enheter är enhetens status ibland inte tillgänglig. Läs mer

Egenskap Beskrivning Enheter som stöds
Tjänst Namnet på BeyondCorp Alliance-partnern. Alla hanterade enheter
Legitimation Det id som partner har tilldelat enheten. Alla hanterade enheter
Status En enkel statusnivå (Ospecificerat, Mycket bra, Bra, Neutral och Dålig eller Mycket dålig) som anges av partnern. Alla hanterade enheter
Hanterat läge Om enheten hanteras av partnertjänsten. Värdet kan vara Hanterad, Ohanterad eller Ospecificerat. Alla hanterade enheter
Efterlevnadsläge Om enheten följer kraven för partnertjänsten. Värdet kan vara Följer, Inte kompatibel eller Ospecificerat. Alla hanterade enheter
Tillgångstaggar Taggar som partnern har tilldelat enheten, antingen automatiskt eller per administratörskonfiguration. Alla hanterade enheter

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.