Gegevens van mobiele apparaten bekijken

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business, Cloud Identity Free en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u gegevens bekijken van mobiele apparaten die toegang hebben tot de gegevens van uw organisatie via beheerde gebruikersaccounts. U kunt gegevens bekijken over het apparaat (zoals apparaattype en besturingssysteem), apparaatbeveiliging, gebruikersgegevens en geïnstalleerde apps.

Een apparaat zoeken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenApparaten.
  3. Klik op de rij van het apparaat waarvan u de gegevens wilt bekijken.
    Tip: Als uw organisatie veel mobiele apparaten heeft, gebruikt u de zoekbalk of klikt u op Een filter toevoegen om de zoekopdracht te verfijnen. Zie Specifieke apparaten zoeken in de apparatenlijst voor meer informatie.

Informatie over apparaatgegevens

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Belangrijk: U ziet alleen gegevens die worden ondersteund door een apparaat. Bekijk de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf voor meer informatie over iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf.

Apparaatbeveiliging
Eigenschap Beschrijving Beheertype Ondersteunde platforms
Beheerniveau

Niveau van mobiel beheer voor het apparaat: basis of geavanceerd.

Basis en geavanceerd Android
iOS
Wachtwoordstatus Of er een wachtwoord is ingesteld op het apparaat. De waarde is Ingeschakeld als een wachtwoord is ingesteld. Basis en geavanceerd Android 6.0 Marshmallow en hoger
Status Gecompromitteerd

Of het apparaat jailbroken is of er roottoegang toe is verkregen, dat wil zeggen dat bepaalde beperkingen op het apparaat zijn verwijderd.

Mogelijke waarden:
'Compromis gedetecteerd' (apparaat is geroot of er is roottoegang toe verkregen), 'Geen compromis gedetecteerd', 'Niet opgelost'.

Geavanceerd Android
Apple iOS

Versleutelingsstatus

Of het apparaat is versleuteld.

Basis en geavanceerd Android 3.0 Honeycomb en hoger
Camerastatus Of de camera van het apparaat is ingeschakeld of uitgeschakeld. Geavanceerd Android
iOS
Eerste synchronisatie

De datum en tijd waarop voor het eerst bedrijfsgegevens zijn gesynchroniseerd met het apparaat.

Basis en geavanceerd Android
iOS
Laatst gesynchroniseerd De datum en tijd waarop voor het laatst bedrijfsgegevens zijn gesynchroniseerd met het apparaat.

Basis en geavanceerd Android
iOS
Recht

Het controleniveau dat uw organisatie heeft over een beheerd apparaat.

Mogelijke waarden:

Apparaateigenaar: het apparaat is eigendom van het bedrijf. Het kan eigendom zijn van uw organisatie of het kan een persoonlijk apparaat van de gebruiker zijn dat door deze gebruiker is ingesteld als alleen voor het werk. Uw organisatie heeft de volledige controle over het apparaat.

Profieleigenaar: op het apparaat staat een beheerd werkprofiel dat gescheiden is van de persoonlijke ruimte van de gebruiker. Alleen uw organisatie heeft de controle over het werkprofiel.

Apparaatbeheerder: de gebruiker heeft een beheerd account in de persoonlijke ruimte op het apparaat.

Basis en geavanceerd Android
User-agent

De versie van de beheeragent op dit apparaat.

Voorbeelden: Google Apps Device Policy 14.20.00, Android Device Policy 12.47.11.v29

Geavanceerd Android
Beheerd account staat op profiel eigenaar

Voor apparaten met meerdere gebruikers (zoals tablets).Geeft aan of het beheerde gebruikersaccount in het primaire gebruikersprofiel van het apparaat staat.

Mogelijke waarden:

Ja: het beheerde account staat in het primaire gebruikersprofiel van het apparaat. Het apparaatrecht is Apparaateigenaar of Apparaatbeheerder.

Nee: het beheerde account staat niet in het primaire gebruikersprofiel van het apparaat. Of het apparaatrecht is Profieleigenaar en het beheerde account staat in het primaire profiel.

Geavanceerd Android
ADB-status

De USB-foutopsporingsstatus van het apparaat.

Mogelijke waarden: Ingeschakeld of Uitgeschakeld.

Geavanceerd Android
Onbekende bronnen

Hiermee wordt aangegeven of installatie van niet-Play Store-apps van onbekende bronnen is toegestaan op het apparaat. Als beheerder kunt u een beperking afdwingen op deze instelling. Zie Onbekende bronnen voor meer informatie.

Mogelijke waarden: Ingeschakeld of Uitgeschakeld.

Geavanceerd Android
Ontwikkelaarsopties

Hiermee wordt aangegeven of de gebruiker ontwikkelaarsopties op het apparaat kan gebruiken. Als beheerder kunt u een beperking afdwingen op deze instelling. Zie Ontwikkelaarsopties voor meer informatie.

Mogelijke waarden: Ingeschakeld of Uitgeschakeld.

Geavanceerd Android
Opstartmodus geverifieerd

Geeft aan of de Android-opstartstatus groen is. Zie Opstartmodus geverifieerd voor meer informatie.

Mogelijke waarden: Geslaagd of Mislukt.

Basis en geavanceerd Android
Overeenkomst CTS-profiel

Geeft aan of het apparaat de Compatibility Test Suite (CTS) heeft doorstaan. Zie Compatibility Test Suite voor meer informatie.

Mogelijke waarden: Ja of Nee.

Basis en geavanceerd Android
Bevat mogelijk schadelijke apps

Of er mogelijk schadelijke apps zijn gevonden op het apparaat. Deze apps worden vaak malware genoemd. Zie Potentieel schadelijke apps (PHA's) voor meer informatie.

Mogelijke waarden: Mogelijk schadelijke apps geïnstalleerd op het apparaat of Geen mogelijk schadelijke apps geïnstalleerd op het apparaat.

Basis en geavanceerd

Android
Apps verifiëren

Specificeert of de instelling 'Apps verifiëren' is in- of uitgeschakeld.

Met 'Apps verifiëren' worden apps gescand op beveiligingsrisico's wanneer deze worden geïnstalleerd via andere bronnen dan Google Play. Apparaten worden ook regelmatig gescand op potentieel schadelijke apps.

'Apps verifiëren' is standaard ingeschakeld.Voor apparaten met geavanceerd beheer kunt u bepalen of gebruikers deze instelling kunnen uitzetten. Zie Instellingen toepassen op mobiele Android-apparaten voor meer informatie.

Geavanceerd Android
Apparaatgegevens
Eigenschap Beschrijving Beheertype Ondersteunde platforms
Apparaat-ID

De ID die is toegewezen aan het apparaat toen het werd ingeschreven voor mobiel beheer. In tegenstelling tot de bron-ID van het apparaat, is de apparaat-ID niet uniek. Deze kan echter wel worden gebruikt om een apparaat te identificeren, samen met het apparaattype en het e-mailadres van de gebruiker. Als een apparaat meer dan één keer wordt ingeschreven, kan er meer dan één ID aan worden toegewezen.

Voorbeeld: 35407fa833a25163.

Basis en geavanceerd Android
iOS
Serienummer

Het serienummer van het apparaat. Soms ziet u ook het interne serienummer van een apparaat.

Voor Android-apparaten met Android 12 of hoger en een werkprofiel is de waarde de inschrijvingsspecifieke ID.

Voorbeeld: ZX1G428WVV, ce012345cdb67c0b089e.

Geavanceerd Android
iOS
Eigendom

Of het apparaat eigendom is van het bedrijf of dat het een persoonlijk apparaat is van de gebruiker.

Voor Android-apparaten met Android 12 of hoger en een werkprofiel is de waarde altijd Eigendom van gebruiker, zelfs als het apparaat wordt toegevoegd aan de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf.

Mogelijke waarden: Eigendom van het bedrijf, Eigendom van gebruiker

Basis en geavanceerd Android
iOS
Itemtag De itemtag die aan het apparaat is toegewezen door de beheerder.

Geavanceerd Android (alleen apparaten die eigendom zijn van het bedrijf)
Type Synchronisatietype: Android, iOS of Google Sync. Basis en geavanceerd Android
iOS
Besturingssysteem

Naam van het mobiele besturingssysteem (OS).

Als voor Android-apparaten een OS- of beveiligingsupdate beschikbaar maar niet geïnstalleerd is, ziet u het icoon naast het OS. Plaats de muisaanwijzer op het icoon om te zien wanneer de update beschikbaar is gekomen.

Voorbeelden: Android 5.1.1, iOS 9.3.2

Geavanceerd Android
iOS
IMEI

International Mobile Equipment Identifier (IMEI) van het apparaat.

IMEI (GSM) is beschikbaar op alle apparaten waarin simkaarten kunnen worden gebruikt. De fabrikant levert deze ID en garandeert dat deze uniek is. U kunt ze dus als unieke ID gebruiken voor het apparaat. IMEI is niet beschikbaar op apparaten met alleen wifi.

Opmerking: Voor Android-apparaten in de beheermodus voor apparaten kan de gebruiker de rechten voor deze gegevens wijzigen (het recht Telefoon is vereist).

Voorbeeld: 35 331207 323711 9

Geavanceerd Android 6.0–11
iOS
Wifi-MAC-adres

Het wifi-MAC-adres van het apparaat.

Opmerking: Het MAC-adres dat hier wordt vermeld, mag alleen worden gebruikt voor voorraadbeheer en is waarschijnlijk niet het MAC-adres dat door het apparaat wordt gebruikt om verbinding te maken met wifi-netwerken.

Geavanceerd

Android 6.0 Marshmallow en hoger met Android Device Policy (alleen apparaten die eigendom zijn van het bedrijf of die zijn ingesteld als alleen voor het werk)

iOS

Merk

Het bedrijf dat het apparaat op de markt heeft gebracht.

Voorbeeld: Google

Geavanceerd Android
Fabrikant

Apparaatfabrikant.

Voorbeeld: LGE

Geavanceerd Android
Build-nummer

Het build-nummer van het ondersteunde apparaat.

Voorbeeld: MTC19V is het buildnummer voor de Nexus 5X/6P.

Geavanceerd Android
iOS
Kernel-versie

Kernelversie van de OS op het apparaat.

Voorbeeld: 3.10.40-ge42477a voor Android 6.0

Geavanceerd Android
Bootloaderversie

Programma waarmee de OS in het geheugen wordt geladen.

Voorbeeld: BHZ11e

Geavanceerd Android
Hardware

Hardwaretype van het apparaat.

Voorbeeld: Bullhead

Geavanceerd Android
Smalbandversie

Versie van de firmware die verantwoordelijk is voor het mobiele telefoonsignaal van de gebruiker.

Voorbeeld: angler-03.62

Geavanceerd Android
OS-beveiligingspatch

Datum van de laatste OS-beveiligingsupdate, met de indeling JJJJ-MM-DD.

Voorbeeld: 2016-08-05

Basis en geavanceerd Android 6.0 en hoger
Werkprofiel

Android-apparaatmodellen waarop werkprofielen worden ondersteund. U kunt werkprofielen op ondersteunde apparaten toevoegen, toestaan of niet toestaan.

Mogelijke waarden: Ondersteund of Niet ondersteund.

Zie Werkprofielen toevoegen voor meer informatie.

Geavanceerd Android
Standaardtaal De taal die wordt weergegeven op het apparaat. Deze wordt ingesteld door de gebruiker. Geavanceerd Android
Bron-ID apparaat

De unieke ID van het apparaat.

Voorbeeld: x1y23z7a-123a-456b

Geavanceerd Android
iOS
Gebruikersgegevens
Eigenschap Beschrijving Ondersteunde apparaten
Naam De naam van de gebruiker. Als de domeinbeheerder voert u deze naam in wanneer u het account maakt. Android
iOS
Primair e-mailadres Het e-mailadres van het beheerde gebruikersaccount op het apparaat. Android
iOS
Secundair e-mailadres Een adres waarop de gebruiker kan worden bereikt buiten uw domein. Android
iOS
Telefoonnummer Het telefoonnummer van de gebruiker. Android
iOS
Werknemers-ID De unieke ID van de werknemer. Android
iOS
E-mailadres manager Het e-mailadres van de manager van de gebruiker. Android
iOS
Afdeling De afdeling van de gebruiker. Android
iOS
Kostencentrum Het kostencentrum van de gebruiker. Android
iOS
Geïnstalleerde apps (alleen geavanceerd beheer)

Android: U ziet alle werk-apps die de gebruiker heeft geïnstalleerd op het Android-apparaat. Persoonlijke apps zijn niet inbegrepen.

iOS: U ziet een lijst met de apps die u op de lijst 'Web- en mobiele apps' heeft gezet en die de gebruiker heeft geïnstalleerd op het apparaat.

Eigenschap Beschrijving Ondersteunde apparaten
App-naam De naam van de app. Android
iOS
Versie De versie van de app die op het apparaat is geïnstalleerd. Android
iOS
App-ID De unieke ID van de app. Android
iOS
SHA-256 De SHA-256-hash van het app-pakket. Android
Services van derden

Deze waarden worden gemeld als u integraties met externe partners instelt.

Opmerking: Op iOS-apparaten is de apparaatstatus mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie

Eigenschap Beschrijving Ondersteunde apparaten
Service De naam van de BeyondCorp Alliance-partner. Alle beheerde apparaten
ID De ID die door de partner aan het apparaat is toegewezen. Alle beheerde apparaten
Status Een eenvoudige status die wordt geleverd door de partner (Niet opgegeven, Zeer goed, Goed, Neutraal, Slecht of Zeer slecht). Alle beheerde apparaten
Beheerde status Of het apparaat wordt beheerd door de partnerservice. De waarde kan Beheerd, Niet beheerd of Niet opgegeven zijn. Alle beheerde apparaten
Nalevingsstatus Of het apparaat voldoet aan de vereisten van de partnerservice. De waarde kan Voldoet, Voldoet niet of Niet opgegeven zijn. Alle beheerde apparaten
Itemtags Tags die automatisch of wegens een beheerdersinstelling zijn toegewezen aan het apparaat. Alle beheerde apparaten