Veelgestelde vragen over de gegevensmigratieservice

Hieronder ziet u veelgestelde vragen over migreren met de gegevensmigratieservice.

Voordat u gegevens migreert

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen

Is er een maximumaantal gebruikers dat ik kan migreren?

In de meeste gevallen werkt de gegevensmigratieservice het best als u een groep van 100 gebruikers of minder migreert. U kunt meer gebruikers tegelijk migreren, maar dit kan de prestaties verslechteren.

Bekijk de Productmatrix voor Google Workspace-migraties voor andere migratieopties.

Moet ik gegevens migreren voor- of nadat ik het domein heb toegevoegd?

Voer de migratie uit nadat u het Google Workspace-domein heeft toegevoegd. Zie Uw nieuwe Google Workspace-account instellen voor meer informatie.

Kan ik vanuit meerdere bronnen migreren naar één gebruikersaccount?

Niet tegelijkertijd. Bij de gegevensmigratieservice wordt niet vanuit meerdere bronaccounts naar 1 doelaccount gemigreerd. Als u gegevens migreert naar hetzelfde doelaccount terwijl er al een migratie wordt uitgevoerd, worden er geen extra gegevens toegevoegd aan het doelaccount. Hierdoor wordt de eerste migratie geannuleerd.

Als u wilt migreren vanuit meerdere bronaccounts, moet u de eerste migratie afronden voordat u met een tweede migratie begint. Bij de tweede migratie wordt de andere (voltooide) migratie uit de lijst met actieve migraties verwijderd, maar dit heeft geen invloed op actieve migraties of toewijzingen.

Voorbeeld: gebruikersaccounts migreren

U migreert gegevens van brongebruiker1 naar doelgebruiker1. Daarna voegt u nog een migratie toe van brongebruiker2 naar doelgebruiker1. Doelgebruiker1 krijgt gegevens van brongebruiker2 en alleen gedeeltelijke gegevens van brongebruiker1 (in plaats van gegevens uit beide bronaccounts). Door de tweede migratie wordt de eerste migratie geannuleerd.

Voorbeelden: agendagegevens migreren

• U stelt een csv-bestand met identiteitstoewijzingen in, waarvoor meerdere bronidentiteiten worden toegewezen aan 1 doelidentiteit. Na de migratie wordt slechts 1 van de toewijzingen toegepast. De andere toewijzingen worden verwijderd. Er komen geen foutmeldingen of waarschuwingen dat dit is gebeurd.
  • U stelt een csv-bestand met identiteitstoewijzingen in en wijst bronidentiteit1 toe aan doelidentiteit1. Als u daarna de migratie instelt, klikt u op Gebruiker toevoegen en wijst u bronidentiteit2 toe aan doelidentiteit1. Tijdens de migratie wordt bronidentiteit2 toegewezen aan doelidentiteit1 en wordt de identiteitstoewijzing zonder foutmeldingen of waarschuwingen verwijderd.

Als bronidentiteit1 een gebruiker is, worden afspraken met bronidentiteit1 als deelnemer of organisator niet overgezet naar de doelgebruiker. De doelgebruiker wordt in plaats daarvan de organisator of deelnemer van afspraken met bronidentiteit2 als organisator of deelnemer.

Een migratie plannen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Hoelang duurt een migratie?

De duur van een migratie hangt af van verschillende factoren, zoals:

• Het aantal gebruikers dat u migreert.
  • De begindatum die u selecteert voor de migratie. Hoe langer de tijdsperiode, hoe langer een migratie duurt.
  • Het aantal en de grootte van de items die worden gemigreerd.

Als u niet migreert vanuit een Google Workspace- of Gmail-account, kunnen deze factoren ook een rol spelen:

• De prestaties van de bronserver waarvan u de gegevens migreert.
  • De gegevensoverdrachtsnelheid van het netwerk.
  • De wachttijd tussen Google en de bronserver.
Kan ik in een migratie een einddatum voor agenda-afspraken of e-mailberichten instellen?

Nee. De gegevensmigratieservice migreert de e-mails of agenda-afspraken vanaf de ingevoerde startdatum tot vandaag en begint met de nieuwste afspraken of berichten. Zie Oude e-mailberichten of agenda-afspraken uitsluiten voor meer informatie.

Opmerking: U kunt de migratie-instellingen (inclusief de startdatum) niet meer wijzigen nadat de migratie is gestart.

Kunnen resellers gegevens van klanten migreren?

Nee, resellers kunnen geen gegevens migreren voor de accounts van hun klanten.

Tijdens de migratie

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Hoe kan ik een migratie pauzeren, annuleren of afsluiten?

Als u de gegevensmigratieservice gebruikt, kunt u een migratie pauzeren, opnieuw starten, annuleren of afsluiten. Zie Een migratie pauzeren, annuleren of afsluiten voor meer informatie.

Als u de migratie-instellingen wilt wijzigen tijdens een actieve migratie, moet u de migratie eerst annuleren. Zie Een migratie annuleren om de instellingen te bewerken voor meer informatie.

Waarom lijkt het alsof de migratie is vastgelopen (de statusbalk loopt niet door)?

In sommige gevallen loopt de statusbalk niet door en blijft deze vast staan op een bepaald percentage (meestal 0% of 99%). Dit probleem kan de volgende oorzaken hebben:

• De gegevensmigratieservice verwerkt e-mailberichten die al in de doelmailbox staan (bijvoorbeeld een bericht dat in het bronaccount in meerdere mappen staat) en past labels toe. Tijdens deze taak loopt de statusbalk niet door. Nadat de labels zijn toegepast, wordt de migratie afgerond en verandert de status in 100%.
  • Het aantal gemigreerde items overschrijdt het totale aantal gevonden items. De statusbalk blijft op 99% staan totdat de migratie is afgerond. Dit kan enige tijd duren.
  • U heeft de migratie meerdere keren gestart. De statusbalk wordt niet geüpdatet en als u de muisaanwijzer op de balk plaatst, ziet u het bericht 'Schatting van mailboxgrootte mislukt' en blijft het percentage op 0% staan. Hoewel de statusbalk niet wordt geüpdatet, is de migratie niet vastgelopen. Als u problemen wilt oplossen, moet u de migratiestatus controleren en kijken of de migratie van berichten mislukt.

Tip: U kunt de statistieken van een migratie controleren door de muisaanwijzer op de statusbalk te plaatsen. Als de migratie doorloopt, neemt het aantal bij Gemigreerde items of Items die niet konden worden gemigreerd toe.

Hoe weet ik of de migratie is afgerond?

Als de migratie is voltooid, ziet u Voltooid in de kolom Status van een gebruiker in de tabel Migraties. Als u statistieken over een migratie wilt bekijken, plaatst u de muisaanwijzer op Voltooid in de kolom Status. Knopinfo geeft de volgende statistieken weer:

• Gemigreerde items
  • Items die niet konden worden gemigreerd
  • Totale aantal ontdekte items

Een andere manier om te controleren of een migratie is voltooid, is door te kijken of er fouten staan in het migratierapport. Zie Een migratie controleren voor meer informatie.

Opmerking: Als de migratie is voltooid, moet u de migratie afsluiten. Er wordt automatisch een migratierapport gestuurd naar alle hoofdbeheerders van het account en het rolaccount van de migratie. Zie Een voltooide migratie afsluiten voor meer informatie.

E-mailgegevens migreren

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Kan ik gedeelde of openbare IMAP-mailmappen migreren?

De migratie van gedeelde of openbare IMAP-mappen wordt niet ondersteund door de gegevensmigratieservice.

Is er een limiet aan het aantal e-mailberichten dat ik kan importeren?

Standaard krijgt u van Google 15 GB opslagruimte voor alle items in uw Google-account. De opslaglimiet wordt gedeeld door Google Drive, Gmail en Google Foto's.

U kunt niet meer gegevens in Gmail importeren dan de aan u toegewezen hoeveelheid opslagruimte. Berichten en bijlagen, inclusief items in de mappen Spam en Prullenbak, tellen mee voor de opslaglimiet.

Belangrijk: Als uw account de opslaglimiet heeft bereikt of als u uw account downgradet en de hoeveelheid bestanden dan de opslaglimiet overschrijdt, kunt u geen berichten meer sturen of ontvangen in Gmail.

Zie Bestanden beheren in je Google Drive-opslag voor meer informatie over opslagruimte.

Hoe zorg ik dat e-mailberichten voldoen aan RFC?

Berichten moeten voldoen aan RFC om te kunnen worden gemigreerd met de gegevensmigratieservice. Als berichten niet voldoen aan RFC, ziet u de foutmelding 'Our system has detected that this message is not RFC 2822 compliant' (Ons systeem heeft gedetecteerd dat dit bericht niet aan RFC 2822 voldoet) of ziet u dat het bericht wordt gemigreerd met de verkeerde datum.

Dit zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom berichten niet voldoen aan RFC:

• Het veld Van mag niet leeg zijn en mag slechts 1 adres bevatten.
  • Het domein in het veld Van moet de juiste indeling hebben.
  • In het veld Datum moet het jaartal uit 4 cijfers bestaan, niet uit 2.
  • De waarde in het veld Tijd van de dag moet tussen 00:00:00 en 23:59:60 liggen.

Als u het bericht kunt bewerken in de oude inbox, kunt u wellicht de kopteksten aanpassen en het bericht opnieuw migreren. Als u het bericht niet kunt bewerken, moet u het op een andere manier migreren (bijvoorbeeld door het met uw e-mailclient door te sturen naar het nieuwe account). Neem contact op met de provider van het bronaccount voor informatie over hoe u de berichten kunt aanpassen.

Wat gebeurt er met de gegevens in de bronmailbox? Blijven ze staan of worden ze verwijderd?

De gegevensmigratieservice verwijdert geen gegevens uit de bronmailbox en verwijdert de oorspronkelijke bronmailbox niet. Alle gegevens die hiervoor in aanmerking komen, worden tijdens een migratie gekopieerd, niet verplaatst of verwijderd. De gegevens blijven na de migratie in de bronmailbox staan.

Opmerking: De gegevensmigratieservice migreert geen berichten, inclusief bijlagen, die groter zijn dan 25 MB. Zie Bijlagen sturen bij je Gmail-bericht voor meer informatie.

Kan ik alle e-mailberichten in één keer migreren?

Ja. U kunt een aangepaste startdatum instellen om de hele periode in uw bronaccount op te geven. Als u meerdere jaren of gigabytes aan gegevens wilt migreren, wordt het afgeraden alle e-mailberichten in één keer te migreren. Zo'n grote migratie duurt namelijk erg lang. Zie Oude e-mailberichten of agenda-afspraken uitsluiten voor meer informatie over aangepaste startdatums.

Wat gebeurt er met e-mails die tijdens de migratie op het bronaccount binnenkomen?

Als u migreert vanuit Microsoft Exchange of Exchange Online (Microsoft 365), worden nieuwe berichten die tijdens de migratie op het bronaccount binnenkomen, gemigreerd totdat u de migratie afsluit. Als u migreert vanuit een ander platform, worden berichten die tijdens de migratie op het bronaccount binnenkomen, niet gemigreerd. Zie Hoe migreer ik nieuwe e-mails? voor meer informatie.

Gebruikers kunnen automatisch doorsturen instellen voor hun bronaccount zodat nieuwe e-mailberichten naar hun nieuwe Gmail-account worden gestuurd. Bekijk de documentatie van uw bronaccount voor instructies. Als u migreert vanuit Gmail of een ander Google Workspace-account, gaat u naar Gmail-berichten automatisch doorsturen naar een ander account.

Als uw MX-records tijdens de migratie niet naar Google verwijzen, kunt u automatisch doorsturen naar een testdomeinalias instellen. Zie Oude server als primaire server voor meer informatie.

Wordt er een label toegepast op gemigreerde e-mails?

Bestaande labels worden uit het bronaccount geïmporteerd met de e-mailberichten. De gegevensmigratieservice past echter geen nieuw label toe om aan te geven dat een bericht is gemigreerd vanuit een ander account.

Kan ik e-mailberichten migreren naar Google Groepen?

Nee. U kunt e-mailberichten alleen migreren naar het Gmail-account van een gebruiker. U kunt geen e-mailgegevens migreren naar Groepen.

Kan ik e-mails migreren als SSO of verificatie in 2 stappen aanstaat voor het Google-bronaccount?

Ja. Als u de gegevensmigratieservice gebruikt, hoeft u verificatie in 2 stappen niet uit te zetten of toegang te geven tot minder goed beveiligde apps. De aanbevolen aanpak hangt af van hoeveel gebruikers u wilt migreren:

U hoeft geen extra stappen uit te voeren als SSO of verificatie in 2 stappen aanstaat voor het doelaccount. De verificatiemethoden van het doelaccount hebben geen invloed op het migratieproces.

Kan ik de e-mailgegevens van gebruikers die mijn organisatie verlaten, migreren naar een ander account?

Als gebruikers uw organisatie verlaten, maar u hun gegevens wilt blijven bewaren in Google Vault, raden we u aan de gebruikers een licentie voor gearchiveerde gebruikers te geven in plaats van hun gegevens te importeren met de gegevensmigratieservice. Zie Gegevens bewaren van gebruikers die uw organisatie verlaten voor meer informatie.

Een migratie opnieuw uitvoeren

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Als ik een migratie opnieuw uitvoer, worden e-mailberichten dan gedupliceerd?

Nee. Als u een migratie afsluit en opnieuw uitvoert, worden berichten die al zijn gemigreerd, niet gedupliceerd.

De gegevensmigratieservice controleert of een bericht al in de nieuwe mailbox staat voordat het wordt gemigreerd. Berichten die al in de nieuwe mailbox staan, worden overgeslagen.

Als ik een migratie opnieuw uitvoer, worden agenda-afspraken of secundaire agenda's dan gedupliceerd?

Nee. Als u een migratie afsluit en opnieuw uitvoert, worden agenda-afspraken en secundaire agenda's die al zijn gemigreerd, niet gedupliceerd.

Als een gebruiker echter in de tussentijd de naam van een secundaire agenda wijzigt, wordt die agenda wel gedupliceerd wanneer deze opnieuw wordt gemigreerd.

Na de migratie

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Hoe migreer ik gegevens van een eerdere startdatum nadat de migratie klaar is?

Als u eerder gegevens van een bepaalde startdatum heeft gemigreerd en later besluit dat u de gegevens van een eerdere startdatum wilt migreren, moet u de migratie afsluiten en een nieuwe migratie starten met de eerdere datum. De gegevensmigratieservice controleert elk bericht voordat het wordt gemigreerd. Dubbele berichten worden geïdentificeerd en verwijderd. Deze controle wordt gedaan, ongeacht hoe de migratie wordt uitgevoerd of hoe het bericht eerder is ingevoegd in het account. Zie Een startdatum voor de migratie opgeven voor meer informatie.

Hoe migreer ik nieuwe e-mails (die zijn ontvangen nadat de migratie is voltooid)?

Als u e-mails wilt ophalen die zijn ontvangen in de bronmailbox nadat de migratie is voltooid, moet u een nieuwe gegevensmigratie starten. Zie Wat gebeurt er met e-mails die tijdens de migratie op het bronaccount binnenkomen? voor meer informatie.

Kan ik een voltooide migratie ongedaan maken?

Er is geen optie om een voltooide migratie ongedaan te maken of terug te draaien. Als u nog een migratie wilt uitvoeren, kunt u alle gebruikers verwijderen en opnieuw beginnen.

Waarom staat de verkeerde datum bij berichten?

Bij gemigreerde berichten kunnen de datum en tijd van de migratie worden weergegeven in plaats van de datum en tijd van het oorspronkelijke bericht.

De meest voorkomende reden dat dit gebeurt, is dat de koptekst van het oorspronkelijke bericht niet voldoet aan RFC 5322. Als een bericht een datumkoptekst bevat die niet de juiste indeling heeft, past Gmail de migratietijd en -datum toe op het bericht.

Waarom is het aantal berichten in de bronmailbox of het aantal gevonden items groter dan het aantal gemigreerde items?

Als u meer items ziet in de bronmailbox of onder Totale aantal ontdekte items dan er zijn gemigreerd, kan dit de volgende redenen hebben:

• De gespreksweergave staat aan in het bronaccount. In dat geval groepeert Gmail berichten in een gesprek en wordt het aantal berichten kleiner. Als u het totale aantal berichten in Alle e-mail wilt zien, zet u de gespreksweergave uit in het Gmail-bronaccount. Zie E-mails groeperen in gesprekken voor meer informatie.
  • Er is een verschil tussen de mappen op de Exchange- en IMAP-mailserver en de Gmail-labels. Als u in Exchange en op IMAP-mailservers een bericht toewijst aan meer dan één map, wordt het bericht gedupliceerd. Na de migratie worden de duplicaten verwijderd uit Gmail en worden er meerdere labels toegepast op het bericht.
  • Er zijn uitsluitingen toegepast op gemigreerde content vanuit Gmail of Google Workspace, bijvoorbeeld omdat berichten in de map Spam niet zijn meegenomen of alleen de gegevens uit een bepaalde periode zijn gemigreerd. Het aantal onder Totale aantal ontdekte items bevat alle items in de weergave Alle e-mail, ongeacht eventuele uitsluitingen die worden toegepast op de migratie.

Als u wilt controleren of alle berichten zijn gemigreerd, bekijkt u het domeinmigratierapport van e-mails. Zie Migratierapporten begrijpen voor meer informatie.

Als u denkt dat er berichten ontbreken, controleert u het volgende:

• Of de berichten groter zijn dan 25 MB (inclusief bijlagen). U kunt geen berichten migreren die groter zijn dan 25 MB.
  • Of de berichten zijn geblokkeerd vanwege een bijlage. Gmail blokkeert bepaalde typen bijlagen, zoals uitvoerbare bestanden. Zie Bestandstypen die worden geblokkeerd in Gmail voor meer informatie.
  • Of de berichten in een map staan of binnen een periode vallen die is opgegeven voor de migratie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.