Instellingen toepassen op iOS-apparaten

Deze functies worden ondersteund in de volgende versies (tenzij anders vermeld): Frontline Starter en Frontline Standard, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business, Cloud Identity Free en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u bepalen hoe mensen hun werkaccount gebruiken op beheerde iPhones en iPads. U kunt bijvoorbeeld instellen dat gegevens niet kunnen worden gekopieerd van een beheerde app naar een onbeheerde app (gegevensbescherming), bepaalde apps uitzetten en bepalen welke werkgegevens worden gesynchroniseerd met ingebouwde iOS-apps.

De instellingen zoeken

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand theniOS.
  3. Klik op een instellingencategorie en een instelling. In het volgende gedeelte vindt u meer informatie over de instellingen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Zet de instelling aan of uit.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Index van iOS-instellingen

Mobiel beheer op basisniveau

Gegevensbescherming geldt voor apparaten met mobiel beheer op basis- en geavanceerd niveau.

Geavanceerd mobiel beheer

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als u deze instellingen wilt gebruiken, moet u geavanceerd mobiel beheer instellen voor iOS-apparaten.

Sommige instellingen gelden alleen voor apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf:

Alle iOS-apparaten met geavanceerd beheer Alleen iOS-apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf
  • Apple-certificaten: Stel de integratie tussen Google-eindpuntbeheer en Apple-services in.
  • Apple Volume Purchase Program (VPP)(bèta): Stel Apple VPP in om iOS-apps te distribueren en te beheren op apparaten die zijn ingeschreven door gebruikers.
  • Accountconfiguraties: Sta toe dat gebruikers Google Workspace- of Cloud Identity-gegevens synchroniseren met ingebouwde iOS-apps.
  • Inschrijving (bèta): Bepaal hoe iOS-apparaten worden ingeschreven bij uw organisatie.
  • Vergrendelscherm: Bepaal welke informatie wordt weergegeven op het scherm als het apparaat is vergrendeld.
  • Gegevens delen: Bepaal hoe bestanden en content kunnen worden gedeeld tussen apps.
  • Back-ups en iCloud-synchronisatie: Beperk hoe gebruikers iCloud kunnen gebruiken voor gegevenssynchronisatie en back-ups.
  • Foto's: Bepaal of foto's kunnen worden gesynchroniseerd met en opgeslagen in iCloud.
  • Geavanceerde beveiliging: Beperk schermopnamen, Siri, Apple Watch-synchronisatie en Handoff.
  • Safari: Beheer de toegang tot Safari-functies.
  • Apparaatfuncties: Bepaal welke diagnostische gegevens er worden gerapporteerd.
  • iOS-apparaten instellen die eigendom zijn van het bedrijf: Bepaal hoe iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf worden ingeschreven en welke instelschermen worden weergegeven.
  • Apparaatfuncties: Bepaal hoe gebruikers hun apparaat kunnen personaliseren en of ze bepaalde functies kunnen gebruiken, zoals AirDrop, ScreenTime en fabrieksinstellingen terugzetten.
  • Netwerken: Bepaal welke instellingen voor mobiele data, bluetooth, e-simkaarten, persoonlijke hotspots, VPN's en wifi gebruikers kunnen wijzigen.
  • Apps en services: Bepaal of apps mogen worden geïnstalleerd of verwijderd en of de instellingen van apps mogen worden bewerkt.
  • Apple-apps: Bepaal welke iOS-apps mogen worden gebruikt, zoals FaceTime, iMessage, Game Center en Podcasts, en bepaal of gebruikers toegang hebben tot expliciete content in iTunes en Apple Books.
  • Verificatie: Bepaal welke verificatiemethoden gebruikers kunnen bewerken en of wachtwoorden kunnen worden gedeeld en automatisch kunnen worden aangevuld.
  • Verbindingen: Bepaal of apparaten kunnen worden gekoppeld en of gebruikers met hun apparaat kunnen afdrukken.
  • Toetsenbord en woordenboek: Bepaal of de spellingcontrole, autocorrectie, QuickPath en Look Up kunnen worden gebruikt.

Alles openen  |  Alles sluiten

Apple-certificaten

Apple Push Notification Service

Maak en beheer de Apple Push Certificates van uw organisatie. Als u Google-eindpuntbeheer voor het eerst instelt, moet u een Push Certificate instellen. Als het certificaat bijna verloopt, kunt u een bestaand certificaat verlengen.

Verleng certificaten ruim op tijd, zodat uw iOS-gebruikers hun apparaat niet opnieuw hoeven in te schrijven. Een certificaat dat is verlopen, kunt u niet verlengen.

Apple-apparaten inschrijven

Maak verbinding met het Apple Business Manager- of Apple School Manager-account van uw organisatie, zodat u de iOS-apparaten kunt beheren die eigendom zijn van uw bedrijf. Meer informatie over beheer instellen voor iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf Als de MDM-servertoken bijna verloopt, kunt u de token verlengen.

Apple Volume Purchase Program (VPP)(beta)

Apple VPP instellen

Koop apps in bulk en distribueer ze naar door gebruikers ingeschreven iOS-apparaten in uw organisatie. U koppelt Apple Business Manager of Apple School Manager aan uw Google Workspace- of Cloud Identity-account. U kunt app-licenties kopen en synchroniseren met uw account met behulp van een contenttoken. Ga naar iOS-apps distribueren met Apple VPP voor meer informatie.

Accountconfiguraties (alleen Google Workspace)

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Google-account: Configuratie automatisch pushen

Deze instelling is niet beschikbaar als u een aangepaste pushconfiguratie aanzet.

Hiermee worden automatisch de e-mails, agenda's en contacten van Google Workspace van de gebruikers gesynchroniseerd met de overeenkomende systeemeigen iOS-apps op hun apparaat. Vink het vakje voor Google-accountconfiguratie pushen aan voor de volgende functies:

• E-mails van Google Workspace synchroniseren met de Apple Mail-app
  • Agenda-afspraken van Google Workspace synchroniseren met de Apple Agenda-app
  • Contacten van Google Workspace synchroniseren met de Apple Contacten-app.
  • Gebruikers toestaan in de directory van uw organisatie te zoeken in de iOS Contacten-app

Gebruikers kunnen e-mails en agenda-afspraken bekijken in mobiele Google-apps (aanbevolen) of in iOS-apps. Ga naar Mijn iOS-apparaat inschrijven voor meer informatie.

Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot hun e-mail in de Apple Mail-app, zet u IMAP-toegang uit. Agenda-afspraken en contacten worden nog steeds gesynchroniseerd met iOS-apps. Zie POP- en IMAP-toegang aan- en uitzetten voor meer informatie. Als u IMAP uitzet, laat u gebruikers weten dat ze e-mail van Google Workspace niet meer synchroniseren met de Apple Mail-app, omdat ze wellicht geen melding ontvangen op hun apparaat. Als gebruikers proberen in te loggen bij de Apple Mail-app met hun Google-account als IMAP is uitgeschakeld, mislukt de inlogpoging. Ze krijgen hier geen melding van.

Als u de instelling Google-account aanzet, krijgen gebruikers met apparaten die al zijn ingeschreven voor beheer een melding met het verzoek een wachtwoord toe te voegen voor hun Google Workspace-account. Gebruikers kunnen nieuwe apparaten inschrijven door in te loggen op hun Google Workspace-account met een mobiele Google-app, zoals de Google Device Policy-app.

E-mails, agenda's en contacten van Google Workspace worden beheerd op het apparaat. Als u dus het apparaat blokkeert of het account verwijdert, worden alle e-mails, agenda-afspraken en contacten van Google Workspace van de gebruiker verwijderd van het apparaat. Ze worden ook niet meer gesynchroniseerd.

Aangepaste pushconfiguratie: CalDAV

Deze instelling is niet beschikbaar als u 'Automatische pushconfiguratie' selecteert.

Als deze instelling aanstaat, wordt Google Agenda automatisch gesynchroniseerd met de iOS Agenda-app op het apparaat van een gebruiker.

Als u deze instelling gebruikt, worden agenda-afspraken van Google Workspace niet volledig beheerd op het apparaat. Als u het apparaat of account op afstand wist, worden agenda-afspraken van Google Workspace niet meer gesynchroniseerd en worden alle bestaande afspraken verwijderd van het apparaat. Als u echter het apparaat blokkeert of als het apparaat in afwachting van goedkeuring is, worden agenda-afspraken wel gesynchroniseerd met het apparaat en blijven bestaande afspraken ook op het apparaat staan.

Als u deze instelling aanzet, moeten gebruikers een app-wachtwoord maken en invullen in plaats van hun Google Workspace-wachtwoord te gebruiken. Daarna worden Google Workspace-afspraken gesynchroniseerd met de iOS Agenda-app. De gebruiker kan deze synchronisatie uitzetten. Zie Mijn iOS-apparaat inschrijven voor meer informatie.

Als u CalDAV uitzet, kunnen gebruikers nog steeds hun agenda's handmatig toevoegen.

Aangepaste pushconfiguratie: CardDAV

Deze instelling is niet beschikbaar als de instelling Google-account uitstaat.

Als deze optie aanstaat, wordt Google Contacten automatisch gesynchroniseerd met de iOS Contacten-app op het apparaat van een gebruiker. Met deze instelling kunnen gebruikers ook zoeken in de directory van uw organisatie in de iOS Contacten-app.

Als u deze instelling gebruikt, worden contacten van Google Workspace niet volledig beheerd op het apparaat. Als u het apparaat of account op afstand wist, worden de contacten van de gebruiker niet meer gesynchroniseerd en worden bestaande contacten verwijderd van het apparaat. Als u het apparaat blokkeert of als het apparaat in afwachting van goedkeuring is, worden contacten wel gesynchroniseerd met het apparaat.

Als u CardDAV aanzet, moeten gebruikers een app-wachtwoord maken en invullen in plaats van hun Google Workspace-wachtwoord te gebruiken. Daarna worden Google Workspace-contacten gesynchroniseerd met de iOS Contacten-app. De gebruiker kan deze synchronisatie uitzetten. Zie Mijn iOS-apparaat inschrijven voor meer informatie.

Als u alleen directorygegevens deelt die al zichtbaar zijn voor het publiek met apps en API's, kunnen gebruikers niet in de directory van uw organisatie zoeken. Zie Apps van derden toegang geven tot directorygegevens voor meer informatie.

Als u CardDAV uitzet, kunnen gebruikers nog steeds hun contacten handmatig toevoegen.

Inschrijving (beta)

Inschrijftype
Hiermee bepaalt u of u alle gegevens op het persoonlijke iOS-apparaat van een gebruiker of alleen de zakelijke gegevens beheert:
Kies een optie:
  • Apparaatinschrijving (standaard): Uw organisatie heeft de volledige controle over het apparaat, inclusief de mogelijkheid om alle gegevens van het apparaat te wissen. U kunt een inventaris met werk-apps op het apparaat bekijken en vereisen dat gebruikers een sterk apparaatwachtwoord hebben.
  • Inschrijving door gebruiker: zakelijke en persoonlijke gegevens op iOS-apparaten worden gescheiden, zodat u de volledige controle hebt over zakelijke gegevens op het apparaat, terwijl gebruikers de privacy over hun persoonlijke gegevens behouden. Als u deze instelling alleen wilt toepassen op nieuwe apparaten, vinkt u het vakje aan voor Apparaatinschrijving toestaan voor bestaande gebruikers.
  • Keuze van de gebruiker (alleen voor nieuwe apparaatregistraties): Laat gebruikers het type inschrijving kiezen wanneer ze het werkaccount toevoegen aan het apparaat.

Scherm vergrendelen

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Controlecentrum

Hiermee kunnen gebruikers instellingen in het controlecentrum openen en wijzigen als het apparaat is vergrendeld. Met het controlecentrum kunnen instellingen en apps, zoals wifi, Apple AirDrop en hun camera, openen door op het scherm te swipen.

Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot het controlecentrum op het vergrendelscherm, haalt u het vinkje weg voor Toestaan dat het controlecentrum wordt weergeven op het vergrendelscherm.

Meldingsweergave

Hiermee kunnen gebruikers het meldingencentrum openen op vergrendelde apparaten. In het meldingencentrum zien gebruikers recente meldingen, zoals een agenda-afspraak of een gemiste oproep, door van bovenaan het scherm naar onderen te swipen.

Als u niet wilt dat gebruikers het meldingencentrum openen op vergrendelde apparaten, vinkt u het vakje uit voor Meldingsweergave op het vergrendelscherm toestaan. Gebruikers kunnen nieuwe meldingen nog wel zien wanneer deze worden bezorgd.

Weergave Vandaag

Hiermee kunnen gebruikers de weergave Vandaag zien als hun apparaat is vergrendeld. De weergave Vandaag geeft informatie over vandaag als de gebruiker vanaf de linkerkant van het scherm swipet. De informatie kan gevoelige namen van agenda-afspraken en onderwerpregels van e-mails bevatten.

Als u niet wilt dat gebruikers de weergave Vandaag kunnen zien op het vergrendelscherm, haalt u het vinkje weg voor Weergave Vandaag bekijken op vergrendelscherm toestaan.

Gegevens delen

Voor de meeste van deze instellingen moet u geavanceerd mobiel beheer instellen voor iOS-apparaten. Maar geavanceerd mobiel beheer is niet vereist om de instelling Gegevensacties te gebruiken.

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Gegevensacties

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als u gebruikers toestaat iOS-gegevens over te zetten, bepaalt u met de volgende instellingen hoe gebruikers werkgegevens kunnen overzetten tussen apps.

De beveiliging tegen gegevensonderschepping is gemaakt om onbedoelde gegevenslekken te voorkomen. Met deze instelling kunt u niet alle mogelijke methoden voor gegevensonderschepping stoppen, zoals kopiëren uit Look Up, screenshots maken en vertaalextensies gebruiken.

Belangrijk: Sommige bestanden worden mogelijk geopend in een niet-Google Workspace-app. Ze kunnen dan niet worden beveiligd door gegevensbescherming.

Opmerking: iOS Share Sheet wordt ook wel een activiteitsweergave genoemd.

Gebruikers toestaan Google Workspace-items te kopiëren naar persoonlijke apps

Hiermee kunt u gebruikers toestaan content uit een Google-app (zoals Gmail, Google Drive, Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, Google Chat en Google Meet) te kopiëren naar een Google-app in hun persoonlijke account of een app van derden. Ze kunnen ook content slepen tussen Google-apps voor elk account.

Als u niet wilt dat gebruikers informatie uit hun werkaccount kopiëren of slepen, of de functie Alle inboxen gebruiken (waarmee berichten in meerdere Gmail-accounts worden gecombineerd in één inbox), haalt u het vinkje weg.

Opmerking: Als u het vinkje weghaalt, kunnen gebruikers geen content kopiëren vanuit een Google-app die gegevensbescherming gebruikt (Gmail, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Chat en Meet) naar een Google-app waarin dit niet wordt gebruikt, zoals Agenda of Sites.

Gebruikers toestaan Google Workspace-items te delen met persoonlijke accounts of met iOS Mail via iOS Share Sheet

Hiermee kunt u gebruikers toestaan content uit een Google-app (Gmail, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Chat en Meet) in werkaccounts te delen met persoonlijke accounts of met Apple Mail. Als u niet wilt dat gebruikers iOS Share Sheet gebruiken om bestanden en gegevens uit hun werkaccount te delen met een persoonlijk account of met Apple Mail, haalt u het vinkje weg.

Zo kunt u het delen van bestanden met persoonlijke apps nog meer voorkomen:

1. Maak werk-apps beheerd.
  2. Haal bij de instelling Documenten openen in onbeheerde apps de vinkjes weg en klik op Opslaan.

Gebruikers toestaan Google Workspace-items te delen met AirDrop via iOS Share Sheet

Hiermee kunt u gebruikers toestaan content uit een Google-app (zoals Gmail, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Chat en Meet) te delen met Apple AirDrop via iOS Share Sheet. Als u niet wilt dat gebruikers Google Workspace-items delen met AirDrop via iOS Share Sheet, haalt u het vinkje weg.

Gebruikers toestaan Google Workspace-bestanden af te drukken

Hiermee kunt u gebruikers toestaan content uit een Google-app (zoals Gmail, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Chat en Meet) af te drukken via hun werkaccount. Als u niet wilt dat gebruikers Google Workspace-bestanden afdrukken, haalt u het vinkje weg.

Gebruikers toestaan Google Workspace-items op te slaan in hun bestanden via iOS Share Sheet

Hiermee kunt u gebruikers toestaan content uit een Google-app (zoals Gmail, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Chat en Meet) op te slaan in de map Bestanden op hun apparaat via iOS Share Sheet. Als u niet wilt dat gebruikers content uit hun werkaccount opslaan met de optie Save to Files (Opslaan in Bestanden) in iOS Share Sheet, haalt u het vinkje weg.

Gebruikers toestaan Google Workspace-afbeeldingen en -video's op te slaan in iOS-foto's

Hiermee kunt u gebruikers toestaan Google Workspace-afbeeldingen en -video's op te slaan in iOS-foto's. Als u niet wilt dat gebruikers afbeeldingen of video's uit hun werkaccount opslaan in Google-apps, haalt u het vinkje weg.

Gebruikers toestaan items toe te wijzen aan contacten via iOS Share Sheet

Hiermee kunt u gebruikers toestaan items uit een Google-app-account (zoals Gmail, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Chat en Meet) toe te wijzen aan contacten via iOS Share Sheet. Als u niet wilt dat gebruikers de optie Assign to Contacts (Toewijzen aan contacten) gebruiken in iOS Share Sheet vanuit hun werkaccount, haalt u het vinkje weg.

App-auteurs vertrouwen

Hiermee kunnen gebruikers zakelijke apps die ze buiten de Apple App Store of de Google Device Policy-app installeren, markeren als vertrouwd.

Als u gebruikers toestaat apps uit onbekende bronnen te vertrouwen (door het vakje aan te vinken) en ze een app uit een onbekende bron voor het eerst openen, zien ze op het apparaat een melding dat de auteur van de app niet wordt vertrouwd. In de apparaatinstellingen kunnen ze de app-auteur markeren als vertrouwd. Als de gebruiker een auteur markeert als vertrouwd, kunnen ze ook andere apps van dezelfde auteur installeren en direct openen.

Als u niet wilt dat gebruikers app-auteurs markeren als vertrouwd, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan nieuwe auteurs van zakelijke apps te vertrouwen. Als u dit doet, verandert dit niets aan de status van app-auteurs die gebruikers hebben gemarkeerd als vertrouwd voordat deze instelling werd toegepast op hun apparaat. De gebruiker kan meer apps van deze auteurs installeren en openen.

Documenten openen in onbeheerde apps

Hiermee kunnen gebruikers werkbestanden en links openen in onbeheerde apps met een onbeheerd account en deze delen met Apple AirDrop.

Als u wilt dat werkbestanden, bijlagen en links alleen worden geopend in beheerde apps met een beheerd account, vinkt u het vakje uit voor Toestaan dat items die in beheerde apps zijn gemaakt, worden geopend in onbeheerde apps. Zo kunt u bijvoorbeeld voorkomen dat gebruikers een vertrouwelijke e-mailbijlage openen vanuit hun werkaccount in een persoonlijke app.

Als u niet toestaat dat werkbestanden en links worden geopend in onbeheerde apps, kunt u gebruikers nog wel toestaan deze items te delen met Apple AirDrop. Als u niet wilt dat gebruikers bestanden delen met AirDrop, haalt u het vinkje weg voor Toestaan dat items die zijn gemaakt met beheerde apps, worden gedeeld met AirDrop.

iCloud-opslag

Hiermee kunt u toestaan dat gegevens worden opgeslagen in Apple iCloud. Gegevens die zijn opgeslagen in iCloud, blijven daar opgeslagen totdat de gebruiker deze verwijdert.

Als u niet wilt dat werk-app-gegevens worden opgeslagen in iCloud, vinkt u het vakje uit voor Beheerde apps toestaan gegevens op te slaan in iCloud. Gebruikers kunnen iCloud nog wel gebruiken voor persoonlijke gegevens.

Documenten openen in beheerde apps

Hiermee kunnen gebruikers persoonlijke documenten, bijlagen en links openen in beheerde apps met hun beheerde account.

Als u niet wilt dat persoonlijke documenten of links worden geopend in beheerde apps, vinkt u het vakje uit voor Toestaan dat items die in onbeheerde apps zijn gemaakt, worden geopend in beheerde apps. Gebruikers kunnen dan persoonlijke documenten en links alleen in onbeheerde apps in hun persoonlijke account openen.

Synchroniseren bij gebruik van mobiele data

Hiermee kunt u toestaan dat apps mobiele data gebruiken om online te gaan. Als u toestaat dat beheerde apps worden gesynchroniseerd als mobiele data wordt gebruikt, kunt u ook bepalen of ze mogen worden gesynchroniseerd tijdens roaming. Vink het vakje uit voor Beheerde apps toestaan te synchroniseren tijdens roaming om synchronisatie voor beheerde apps tijdens roaming uit te zetten.

Als u niet wilt dat beheerde apps mobiele data kunnen gebruiken, vinkt u het vakje uit voor Beheerde apps toestaan mobiele data te gebruiken om te synchroniseren.

Back-up en iCloud-synchronisatie

Opmerking: Gebruikers met iOS-apparaten moeten toestemming geven voor automatische back-up en synchronisatie met deze instellingen.

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Documentsynchronisatie

Hiermee kunnen gebruikers de synchronisatie van documenten en gegevens van hun iOS-apparaat naar iCloud aan- of uitzetten. Als u dit toestaat, worden gegevens uit de verschillende iOS-apps van de gebruiker opgeslagen in iCloud en gesynchroniseerd tussen de ondersteunde iOS-apparaten van de gebruiker.

Als u niet wilt dat apparaten worden gesynchroniseerd met iCloud, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan documenten en gegevens te synchroniseren met iCloud.

Voor apparaten met iOS 13 en hoger geldt deze instelling alleen voor apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf. Voor apparaten met iOS 12 en lager geldt de instelling voor alle apparaten met geavanceerd beheer.

Versleutelde back-up

Als deze optie is aangevinkt, wordt versleuteling afgedwongen voor alle back-ups naar Apple iTunes. Als gebruikers een back-up maken van hun iOS-apparaat in iTunes, kunnen ze het vakje aanvinken voor Encrypt local backup (Lokale back-up versleutelen) of Encrypt iPhone backup (Back-up van iPhone versleutelen) op het scherm Device Summary (Apparaatoverzicht) in iTunes, maar kunnen ze het vakje niet uitvinken.

Als gebruikers versleutelde back-up voor de eerste keer aanzetten, vraagt iTunes ze een wachtwoord in te voeren. Er wordt een versleutelde back-up opgeslagen op de computer van de gebruikers. Ze moeten dit wachtwoord invoeren om het iOS-apparaat te herstellen.

Als u wilt dat gebruikers zonder versleuteling een back-up van hun apparaten kunnen maken, vinkt u het vakje uit voor Versleuteling vereisen voor back-ups.

Back-up in iCloud

Hiermee kunnen gebruikers elke dag automatisch een back-up maken van hun iOS-apparaat in iCloud via wifi. Het iOS-apparaat moet tijdens een back-up naar de iCloud aanstaan, zijn vergrendeld en zijn aangesloten op de oplader.

Als u niet wilt dat back-ups van apparaten worden gemaakt in iCloud, vinkt u het vakje uit voor Gebruik toestaan een back-up te maken van het apparaat met iCloud.

Synchronisatie met Keychain

Hiermee kunnen gebruikers iCloud Keychain gebruiken. Met de iCloud Keychain worden de gebruikersnaam, het wachtwoord en het creditcardnummer van de gebruiker opgeslagen in iCloud met de 256-bits Advanced Encryption Standard (AES). De gegevens worden gesynchroniseerd met de ondersteunde iOS-apparaten van de gebruiker.

Als u niet wilt dat gebruikers iCloud Keychain gebruiken, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan keychains te synchroniseren met iCloud.

Foto's

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Mijn fotostream

Hiermee kan de filmrol foto's synchroniseren met Mijn fotostream in iCloud. Vink het vakje uit om het volgende te doen:

• Foto's in Mijn Fotostream verwijderen van het apparaat.
  • Voorkomen dat de filmrol foto's synchroniseert met Mijn fotostream.
  • Voorkomen dat foto's en video's in gedeelde streams worden bekeken op het apparaat.

Opmerking: Als deze foto's en video's nergens anders zijn opgeslagen dan in Mijn fotostream, worden deze mogelijk permanent verwijderd.

iCloud-fotobibliotheek

Hiermee kunnen gebruikers hun foto's en video's opslaan in iCloud, zodat ze er op elk apparaat toegang toe hebben.

Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot de iCloud-fotobibliotheek, vinkt u het vakje uit voor iCloud-fotobibliotheek toestaan. Foto's die niet volledig zijn gedownload vanuit de iCloud-fotobibliotheek naar het apparaat, worden dan verwijderd van het apparaat.

Foto's delen met iCloud

Hiermee kunnen gebruikers foto's en video's toevoegen aan een gedeeld album in iCloud. Ook kunnen gebruikers anderen uitnodigen foto's, video's en reacties toe te voegen aan het album.

Als u niet wilt dat gebruikers zich kunnen abonneren op gedeelde albums of deze kunnen publiceren, vinkt u het vakje uit voor Toestaan dat foto's worden gedeeld met iCloud.

Geavanceerde beveiliging

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Schermopname

Hiermee kunnen gebruikers een screenshot of opname maken van hun scherm.

Als u schermopnamen wilt blokkeren, vinkt u het vakje uit voor Screenshots en schermopnamen toestaan.

Siri

Hiermee kunnen gebruikers Siri gebruiken. Als u niet wilt dat gebruikers Siri gebruiken, vinkt u het vakje uit voor Siri toestaan.

Als u gebruikers toestaat Siri te gebruiken, kunt u ook instellen of Siri reageert op gebruikers als het apparaat is vergrendeld. Als u niet wilt dat Siri wordt gebruikt op vergrendelde apparaten, vinkt u het vakje uit voor Siri toestaan op vergrendelscherm.

Apple Watch

Hiermee kunnen gebruikers een Apple Watch-apparaat gebruiken nadat ze het hebben afgedaan zonder het te ontgrendelen.

Als u wilt dat het horloge automatisch wordt vergrendeld als de gebruiker het afdoet, vinkt u het vakje uit voor Gebruik van Apple Watch zonder polsdetectie toestaan. Gebruikers kunnen een Apple Watch die ze niet dragen nog steeds ontgrendelen met de toegangscode of de gekoppelde iPhone.

Handoff

Hiermee kunnen gebruikers Apple Handoff gebruiken om de gegevens van een app naar een ander apparaat te sturen, zodat ze op het ene apparaat kunnen beginnen met werken en op een ander apparaat kunnen doorgaan. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een document beginnen te lezen in Safari op hun iPad en doorgaan met lezen in Safari op hun iPhone.

Als u niet wilt dat Handoff wordt gebruikt, vinkt u het vakje uit voor Handoff toestaan.

Safari

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Safari toestaan (alleen apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf)
Hiermee krijgen gebruikers toegang tot Safari op het apparaat.
Als u niet wilt dat Safari wordt gebruikt, vinkt u het vakje uit voor Safari toestaan. Voor apparaten met iOS 13 en hoger geldt deze instelling alleen als ze onder toezicht staan en eigendom zijn van het bedrijf.
Automatisch invullen

Hiermee kunnen gebruikers online formulieren in Safari automatisch laten invullen. Als u dit vakje aanvinkt, onthoudt Apple Safari de gegevens die gebruikers invoeren in formulieren, zoals naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Deze gegevens worden dan later automatisch ingevuld in online formulieren.

Als u niet wilt dat automatisch invullen in Safari wordt gebruikt, vinkt u het vakje uit voor Automatisch aanvullen in Safari toestaan.

Voor apparaten met iOS 13 en hoger geldt deze instelling alleen als ze onder toezicht staan en eigendom zijn van het bedrijf. Voor apparaten met iOS 12 en lager geldt de instelling voor alle apparaten met geavanceerd beheer.

Veilig browsen

Hiermee krijgen gebruikers een waarschuwing als ze in Safari naar een website gaan die mogelijk frauduleus is.

Als u niet wilt dat de waarschuwing voor frauduleuze websites wordt getoond , haalt u het vinkje weg voor Afdwingen dat de waarschuwing voor frauduleuze websites in Safari wordt gebruikt.

JavaScript

Hiermee wordt JavaScript toegestaan in Safari. Websites gebruiken JavaScript voor knoppen, formulieren en andere content.

Als u niet wilt dat JavaScript in Safari wordt gebruikt, haalt u het vinkje weg voor JavaScript toestaan in Safari. Als u JavaScript uitzet, werken sommige websites niet meer goed.

Pop-ups

Hiermee wordt toegestaan dat pop-upvensters worden geopend wanneer gebruikers naar een webpagina gaan of een webpagina sluiten in Safari. Pop-ups worden vaak gebruikt voor advertenties. Sommige websites gebruiken pop-ups echter voor belangrijke content.

Als u pop-ups wilt blokkeren, vinkt u het vakje uit voor Pop-ups toestaan in Safari.

Cookies

Hiermee wordt toegestaan dat alle websites, adverteerders en andere partijen via Safari cookies en andere gegevens opslaan op het apparaat.

Als u niet wilt dat cookies en andere gegevens worden opgeslagen op het apparaat, vinkt u het vakje uit voor Cookies accepteren in Safari. Als u cookies uitzet, werken sommige websites mogelijk niet meer goed.

Instellen van iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf

Alleen apparaten die eigendom zijn van het bedrijf

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Instellingen voor apparaatinschrijving: Koppelen toestaan
Hiermee kunnen apparaten worden gekoppeld met andere Apple-apparaten terwijl ze worden ingesteld. Als u niet wilt dat apparaten worden gekoppeld tijdens de instelling, vinkt u het vakje uit voor Koppelen toestaan. Beëindigd vanaf iOS 13.
Als u niet wilt dat apparaten worden gekoppeld nadat ze zijn ingesteld, gaat u naar Verbindingsinstellingen.
Instellingen voor apparaatinschrijving: MDM-profiel vereisen

Hiermee vereist u dat gebruikers op apparaten met iOS 12 en lager het MDM-profiel installeren. Het MDM-profiel is altijd vereist op apparaten met iOS 13 en hoger.

Als u wilt dat gebruikers met apparaten met iOS 12 en lager de profielinstallatie kunnen overslaan, haalt u het vinkje weg voor MDM-profiel vereisen. De instellingen die gelden voor apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf, gelden dan niet voor dit apparaat, alleen de andere instellingen voor geavanceerd beheer.

Contactpersonen voor support
Voer een e-mailadres en telefoonnummer in waarmee uw gebruikers contact kunnen opnemen als ze problemen ondervinden met hun apparaten die eigendom zijn van het bedrijf. De contactgegevens worden weergegeven op het installatiescherm als de gebruiker het beheer van uw organisatie accepteert.
Installatieassistent
U kunt bepalen welke installatieschermen worden getoond in de Setup Assistant (Installatieassistent) als gebruikers hun apparaat voor het eerst instellen. Haal het vinkje weg voor elk scherm dat gebruikers moeten overslaan. Als u gebruikers bijvoorbeeld geen toegang geeft tot Siri, kunt u het Siri-installatiescherm overslaan.
Opmerking: We raden u af het scherm met de Apple-ID-instellingen te laten overslaan. Apparaatgebruikers hebben een Apple-ID nodig om de Google Device Policy-app te downloaden en de apparaatconfiguratie te voltooien.

Apparaatfuncties

Alleen voor apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf, behalve Diagnostische gegevens

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

AirDrop
Hiermee kunnen gebruikers content en wachtwoorden delen met Apple AirDrop. Als u AirDrop wilt uitzetten, haalt u het vinkje weg voor AirDrop toestaan.
Als u AirDrop niet volledig wilt uitzetten, kunt u andere instellingen gebruiken om bepaald gebruik te beperken:
  • Als u niet wilt dat gebruikers wachtwoorden delen met AirDrop, gaat u naar Verificatieand thenWachtwoord delen en haalt u het vinkje weg.
  • Als u niet wilt dat gebruikers bestanden die zijn gemaakt in beheerde apps delen met AirDrop, gaat u naar Gegevens delenand thenDocumenten openen in onbeheerde apps en haalt u het vinkje weg voor Toestaan dat items die zijn gemaakt met beheerde apps, worden gedeeld met AirDrop.
Accountinstellingen
Hiermee kunnen gebruikers accountinstellingen wijzigen. Als u niet wilt dat gebruikers accountinstellingen kunnen wijzigen, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan accountinstellingen te wijzigen.
Configuratieprofielen
Hiermee kunnen gebruikers configuratieprofielen en certificaten interactief installeren.
Als u wilt dat configuratieprofielen en certificaten worden geïnstalleerd zonder dat gebruikers iets hoeven te doen, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan interactief configuratieprofielen te installeren.
Datum en tijd
Hiermee kunnen gebruikers de functie Automatisch instellen niet uitzetten in de systeemvoorkeuren voor Datum en tijd. Als u wilt dat Automatisch instellen altijd aanstaat, vinkt u het vakje aan voor Automatisch datum en tijd afdwingen.
Apparaatnaam
Hiermee kunnen gebruikers de apparaatnaam wijzigen. Als u niet wilt dat gebruikers de apparaatnaam kunnen wijzigen, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan de naam van het apparaat te wijzigen.
Diagnostische gegevens
Hiermee kunnen apparaten diagnostische gegevens naar Apple sturen. Als u niet wilt dat apparaten diagnostische rapporten sturen, vinkt u het vakje uit voor Toestaan dat diagnostische en gebruiksgegevens naar Apple worden gestuurd.
Als u apparaten toestaat diagnostische gegevens te sturen, kunt u instellen dat gebruikers diagnostische instellingen niet kunnen wijzigen. Vink hiervoor het vakje uit voor Gebruikers toestaan instellingen voor diagnostische gegevens te wijzigen.
Alle content en instellingen wissen
Hiermee kunnen gebruikers de fabrieksinstellingen terugzetten op hun apparaat. Als u niet wilt dat gebruikers de fabrieksinstellingen kunnen terugzetten, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan apparaten te resetten met de optie 'Alle content en instellingen wissen'.
ScreenTime
Hiermee kunnen gebruikers de ScreenTime-functie gebruiken.
Als u niet wilt dat gebruikers ScreenTime gebruiken, haalt u het vinkje weg voor ScreenTime toestaan.
Software-updates
Hiermee worden software-updates verborgen voor gebruikers gedurende een bepaald aantal dagen. Als u wilt dat gebruikers software-updates meteen zien, vinkt u het vakje uit voor Software-updates uitstellen gedurende.
Achtergrond
Hiermee kunnen gebruikers de achtergrondafbeelding op hun apparaat wijzigen. Als u niet wilt dat gebruikers de afbeelding kunnen wijzigen, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan achtergrond te wijzigen.

Netwerken

Alleen apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf

Als u wifi-netwerken en mobiele data beperkt, moet u zorgen dat er minstens één wifi-netwerk is toegestaan in de netwerkinstellingen van uw organisatie. Anders kan beleid niet worden gesynchroniseerd op apparaten en raken uiteindelijk alle gebruikers de toegang kwijt.

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Mobiele data voor apps
Hiermee kunnen gebruikers instellingen voor mobiele data wijzigen voor apps. Als u niet wilt dat gebruikers instellingen voor mobiele data kunnen wijzigen, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan instellingen voor mobiele data te wijzigen voor apps.
Bluetooth
Hiermee kunnen gebruikers de bluetooth-instellingen wijzigen. Als u niet wilt dat gebruikers Bluetooth-instellingen kunnen wijzigen, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan Bluetooth-instellingen te wijzigen.
Mobiel abonnement
Hiermee kunnen gebruikers instellingen wijzigen die zijn gerelateerd aan het mobiele abonnement van het apparaat. Als u niet wilt dat gebruikers instellingen voor het mobiele abonnement kunnen wijzigen, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan de instellingen van hun mobiele abonnement te wijzigen.
E-simkaart
Hiermee kunnen gebruikers de instelling voor e-simkaarten wijzigen. Als u niet wilt dat gebruikers de instelling voor e-simkaarten kunnen wijzigen, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan instellingen van de e-simkaart te wijzigen. Geldt alleen voor apparaten met iOS 12.1 en hoger.
Persoonlijke hotspot
Hiermee kunnen gebruikers instellingen voor persoonlijke hotspots wijzigen. Als u niet wilt dat gebruikers de instellingen voor persoonlijke hotspots kunnen wijzigen, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan instellingen voor persoonlijke hotspots te wijzigen. Geldt alleen voor apparaten met iOS 12.2 en hoger.
VPN
Hiermee kunnen gebruikers VPN-configuraties toevoegen. Als u niet wilt dat gebruikers nieuwe VPN-configuraties kunnen toevoegen, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan VPN-configuraties toe te voegen.
Wifi: Wifi afgedwongen aanzetten
Hiermee staat u gebruikers toe wifi uit te zetten. Als u wilt dat wifi afgedwongen aanstaat, zelfs in de vliegtuigmodus, vinkt u het vakje aan voor Wifi afgedwongen aanzetten. Geldt alleen voor apparaten met iOS 13 en hoger.
Wifi: Alleen verbinding maken met wifi-netwerken die zijn geïnstalleerd door een wifi-payload
Hiermee kunnen gebruikers verbinding maken met elk wifi-netwerk. Als u wilt dat gebruikers alleen verbinding kunnen maken met wifi-netwerken die zijn ingesteld door het configuratieprofiel, vinkt u het vakje aan voor Alleen verbinding maken met wifi-netwerken die zijn geïnstalleerd door een wifi-payload.
Ga naar Netwerken instellen voor beheerde apparaten (wifi, ethernet, VPN, mobiel) voor informatie over hoe u netwerken instelt die beschikbaar zijn voor apparaten via het configuratieprofiel.

Apps en services

Alleen apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

App-installatie
Hiermee kunnen gebruikers apps uit de App Store installeren.
Als u niet wilt dat gebruikers apps installeren of de App Store openen op apparaten met iOS 13, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan apps te installeren. Wanneer het vakje niet is aangevinkt:
  • Gebruikers hebben geen toegang tot de App Store.
  • Apps die op andere apparaten zijn gekocht, kunnen niet automatisch worden gedownload.
  • De Google Device Policy-app en apps die zijn geïnstalleerd via de Device Policy-app (exclusief privé-iOS-apps) krijgen geen automatische updates.
  • Gebruikers kunnen nog wel toegestane apps downloaden via de Google Device Policy-app.
Als u gebruikers toestaat apps te installeren, kunt u nog steeds instellen waar ze apps kunnen downloaden:
  • Als u de toegang tot de App Store wilt blokkeren, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan apps te installeren uit de App Store. Gebruikers kunnen nog wel toegestane apps downloaden via de Google Device Policy-app.
  • Als u niet wilt dat apps die op andere apparaten zijn aangeschaft, automatisch worden gedownload, vinkt u het vakje uit voor Toestaan dat apps die op andere apparaten zijn aangeschaft, automatisch worden gedownload.
Apps verwijderen
Hiermee kunnen gebruikers apps van hun apparaat verwijderen. Als u niet wilt dat gebruikers apps verwijderen, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan apps te verwijderen. Als het profiel van een gebruiker wordt verwijderd van het apparaat, worden werk-apps ook verwijderd.
De app Bestanden
Hiermee kunnen gebruikers verbinding maken met alle USB-drives en netwerkschijven in de Apple Bestanden-app. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot USB-drives of netwerkschijven in Bestanden op hun apparaat met iOS 13.1 en hoger, haalt u het vinkje weg uit het betreffende vakje.
Deze instelling geldt niet voor apparaten met iOS 13.0 en lager. Gebruikers met deze apparaten hebben altijd toegang tot USB-drives en netwerkstations via Bestanden.
Vind mijn apparaat
Hiermee kunnen gebruikers 'Vind mijn apparaat' gebruiken in de app Vind mijn. Als u niet wilt dat gebruikers deze functie gebruiken op apparaten met iOS 13 en hoger, vinkt u het vakje uit voor 'Vind mijn apparaat' toestaan.
Deze instelling geldt niet voor apparaten met iOS 12 en lager. Gebruikers met deze apparaten kunnen altijd 'Vind mijn apparaat' gebruiken.
Vind mijn vrienden
Hiermee kunnen gebruikers 'Vind mijn vrienden' gebruiken in de app Vind mijn. Als u niet wilt dat gebruikers deze functie gebruiken op apparaten met iOS 13 en hoger, vinkt u het vakje uit voor 'Vind mijn vrienden' toestaan.
Deze instelling geldt niet voor apparaten met iOS 12 en lager. Gebruikers met deze apparaten kunnen altijd 'Vind mijn vrienden' gebruiken.
'Vind mijn vrienden' aanpassen
Hiermee kunnen gebruikers de instellingen voor 'Vind mijn vrienden' wijzigen in de app Vind mijn. Als u niet wilt dat gebruikers instellingen kunnen wijzigen, vinkt u het vakje uit voor 'Vind mijn vrienden' aanpassen.
Meldingen
Hiermee kunnen gebruikers instellingen voor meldingen wijzigen. Als u niet wilt dat gebruikers instellingen wijzigen, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan instellingen voor meldingen te wijzigen.
Systeem-apps verwijderen
Hiermee kunnen gebruikers systeem-apps van het apparaat verwijderen. Als u niet wilt dat gebruikers apps verwijderen, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan systeem-apps te verwijderen.

Apple-apps

Alleen apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

FaceTime
Hiermee kunnen gebruikers de Apple FaceTime-app gebruiken. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot FaceTime, haalt u het vinkje weg voor FaceTime toestaan.
Apple Books: Apple-boeken met de tag Erotiek toestaan
Hiermee hebben gebruikers toegang tot boeken in Apple Books met de tag Erotiek. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot deze boeken, vinkt u het vakje uit voor Apple-boeken met de tag Erotiek toestaan.
Apple Books: Apple Books toestaan
Hiermee krijgen gebruikers toegang tot de Book Store in de Apple Books-app. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot de Book Store, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan de Book Store in Apple Books te openen.
Expliciete content
Hiermee krijgen gebruikers toegang tot expliciete muziek of video's in de iTunes Store. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot expliciete content in de iTunes Store, haalt u het vinkje weg voor Expliciete content (muziek of video) uit de iTunes Store toestaan.
Game Center
Hiermee krijgen gebruikers toegang tot de Apple Game Center-app. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot Game Center, vinkt u het vakje uit voor Game Center toestaan.
iMessage
Hiermee kunnen gebruikers iMessage gebruiken. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot iMessage, vinkt u het vakje uit voor iMessage toestaan.
iTunes Store
Hiermee krijgen gebruikers toegang tot de iTunes Store. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot de iTunes Store, haalt u het vinkje weg voor iTunes Store toestaan.
Geldt alleen voor apparaten met iOS 13 en hoger.
Apple Music Radio
Hiermee krijgen gebruikers toegang tot de Apple Music Radio-app. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot Apple Music Radio, vinkt u het vakje uit voor Apple Music Radio toestaan.
Music-service
Hiermee kunnen gebruikers de Music-service in de Apple Music-app gebruiken. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot de Music-service en u de Music-app wilt terugzetten op de klassieke modus, vinkt u het vakje uit voor Music-service toestaan.
News
Hiermee krijgen gebruikers toegang tot de Apple News-app. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot News, vinkt u het vakje uit voor Apple News toestaan.
Podcasts
Hiermee kunnen gebruikers de Apple Podcasts-app gebruiken. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot Podcasts, vinkt u het vakje uit voor Apple Podcasts toestaan.

Verificatie

Alleen apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Verificatie voor automatisch invullen
Als u wilt Touch ID- of Face ID-verificatie wilt toestaan voor het automatisch invullen van wachtwoorden en creditcardgegevens in Safari of andere Apple-apps, vinkt u het vakje aan voor Verificatie met Touch ID of Face ID toestaan om automatisch invullen te gebruiken.
Geldt alleen voor apparaten waarop Touch ID of Face ID wordt ondersteund.
Wachtwoord automatisch invullen
Hiermee kunnen wachtwoorden automatisch worden ingevuld vanuit Keychain of wachtwoordmanagers van derden. Gebruikers krijgen sterke wachtwoordsuggesties en prompts om opgeslagen wachtwoorden te gebruiken in Safari en andere apps.
Als u niet wilt dat automatisch invullen en suggesties voor sterke wachtwoorden worden gebruikt, haalt u het vinkje weg voor Automatisch invullen van wachtwoord toestaan.
Nabijheidsverzoeken voor wachtwoorden
Hiermee kunnen apparaten in de buurt om wachtwoorden vragen. Als Wachtwoord delen is toegestaan, beantwoordt het apparaat het verzoek door het gevraagde wachtwoord te delen.
Als u niet wilt dat wachtwoordverzoeken worden gebruikt in iOS 12, haalt u het vinkje weg voor Wachtwoordverzoeken naar apparaten in de buurt toestaan.
Wachtwoord delen
Hiermee kunnen gebruikers met de AirDrop Passwords-functie wachtwoorden delen met andere apparaten.
Als u niet wilt dat wachtwoorden worden gedeeld, haalt u het vinkje weg voor Wachtwoord delen met AirDrop Passwords toestaan.
Touch ID/Face ID
Hiermee kunnen gebruikers de instellingen voor Touch ID en Face ID wijzigen. Als u dit vakje aanvinkt, kunnen gebruikers meer vingerafdrukken of een andere persoon toevoegen.
Als u niet wilt dat de instellingen voor Touch ID en Face ID kunnen worden gewijzigd, vinkt u het vakje uit voor Gebruikers toestaan Touch ID of Face ID te wijzigen.

Verbindingen

Alleen apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Hostkoppeling
Hiermee kunnen apparaten worden gekoppeld met een hostcomputer zonder een hostcertificaat voor toezicht.
Als u niet wilt dat apparaten kunnen worden gekoppeld met andere apparaten dan de toezichthost, vinkt u het vakje uit voor Apparaten toestaan te koppelen met een hostcomputer zonder een hostcertificaat voor toezicht. Als er geen hostcertificaat voor toezicht is geconfigureerd, is koppelen niet toegestaan.
Apparaten in de buurt instellen
Hiermee kunnen apparaten gebruikers vragen nieuwe apparaten in de buurt in te stellen.
Als u niet wilt dat gebruikers dit wordt gevraagd, haalt u het vinkje weg voor Toestaan dat apparaten andere apparaten in de buurt kunnen instellen.
Koppelen met Apple Watch
Hiermee kunnen apparaten worden gekoppeld met een Apple Watch.
Als u niet wilt dat apparaten kunnen koppelen met een Apple Watch, vinkt u het vakje uit voor Apparaten toestaan te koppelen met Apple Watches. Als een apparaat al was gekoppeld met een Apple Watch, wordt de Apple Watch ontkoppeld en wordt de content van het horloge gewist.
Afdrukinstellingen
Hiermee kunnen apparaten afdrukken met AirPrint. Als u AirPrint toestaat, kunt u AirPrint-functies en -verbindingen beheren:
  • iBeacons toestaan AirPrint-printers te vinden: Vink dit vakje uit om phishingaanvallen via AirPrint-bluetooth-beacons te voorkomen. Apparaten kunnen nog steeds AirPrint-printers in hetzelfde wifi-netwerk detecteren als iBeacons worden geblokkeerd.
  • Keychain toestaan AirPrint-inloggegevens op te slaan: Vink dit vakje uit om te voorkomen dat de gebruikersnaam en het wachtwoord voor AirPrint worden opgeslagen in Keychain.
  • AirPrint-verbindingen met niet-vertrouwde certificaten toestaan: Vink dit vakje uit om een vertrouwd certificaat te vereisen voor afdrukken via TLS.
Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot AirPrint, haalt u het vinkje weg voor AirPrint toestaan.
USB
Hiermee kunnen vergrendelde apparaten verbinding maken met USB-accessoires.
Als u niet wilt dat een apparaat verbinding kan maken met USB-accessoires als het is vergrendeld, haalt u het vinkje weg voor Toestaan dat vergrendelde apparaten verbinding maken met USB-accessoires.

Toetsenbord en woordenboek

Alleen apparaten met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf

Alles openen   |   Alles sluiten   |   Terug naar index

Automatische correctie op toetsenbord
Hiermee kunnen gebruikers de functie voor automatische spellingcorrectie gebruiken als ze typen op het toetsenbord. Als u automatische correctie wilt uitzetten, haalt u het vinkje weg voor Automatische correctie op toetsenbord toestaan.
Continu pad toetsenbord
Hiermee kunnen gebruikers QuickPath gebruiken als ze typen op het toetsenbord. Als u QuickPath wilt uitzetten, haalt u het vinkje weg voor QuickPath-toetsenbord toestaan. Alleen beschikbaar op apparaten met iOS 13 en hoger.
Opzoeken van definitie
Hiermee kunnen gebruikers woorden selecteren en op Opzoeken tikken om definities op te halen. Als u opzoeken wilt uitzetten, haalt u het vinkje weg voor Opzoeken van definitie toestaan.
Dicteren
Hiermee kunnen apparaten gedicteerde tekst opnemen. Als u niet wilt dat gebruikers kunnen dicteren, vinkt u het vakje uit voor Dicteren toestaan.
Sneltoetsen
Hiermee kunnen gebruikers sneltoetsen gebruiken. Als u sneltoetsen wilt uitzetten, vinkt u het vakje uit voor Sneltoetsen toestaan.
Spellingcontrole op toetsenbord
Hiermee kunnen gebruikers de automatische spellingcontrole gebruiken als ze typen op het toetsenbord. Als u de spellingcontrole wilt uitzetten, haalt u het vinkje weg voor Spellingcontrole op toetsenbord toestaan.
Voorspellend toetsenbord
Hiermee kunnen gebruikers voorspellende tekst gebruiken als ze typen op het toetsenbord. Als u voorspellende tekst wilt uitzetten, haalt u het vinkje weg voor Voorspellend toetsenbord toestaan.

Wilt u meer instellingen voor mobiele apparaten?

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.