Om den nya versionen av Grupper

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Den nya versionen av Grupper har ett nytt utseende, inklusive kontroller som matchar Gmail och andra Google-tjänster.

New Google Groups home page.
New Groups

Det här behöver du veta om nya Grupper

Höjdpunkter

Nya Grupper innehåller de populäraste funktionerna i Grupper samt:

• Förbättrad navigering – gruppinställningarna samlas i ett avsnitt för enkel åtkomst.
  • Smidig gruppgenerering – en trestegsguide förenklar gruppgenerering.
  • Kraftfulla sökalternativ – nya filtrerings- och sökalternativ hjälper dig att hitta innehåll.
  • Förenklad Mina grupper-sida – när du är inloggad på Google Grupper (grupper.google.com) hittar du alla dina grupper på samma sida. Om du är inloggad på ett konto som hanteras av ditt arbete eller din skola beror vilka grupper och funktioner som är tillgängliga på inställningarna för organisationen.
  • Standardiserade meddelanden – ämnen kallas nu konversationer och matchar Gmail-mönster.
  • Förbättrad medlemshantering – den uppdaterade sidan Medlemmar ger snabb åtkomst till gruppmedlemsprenumerationer och behörigheter.
Viktiga funktioner är nu tillgängliga i nya Grupper

Den nya versionen av Grupper innehåller många av de viktigaste funktionerna som du använder i Grupper, inklusive följande:

Funktion Beskrivning
Mobil beredskap Gränssnittet för Grupper har förfinats för användning på mobila enheter. Se Använda nya Grupper på mobila enheter.
Gemensamma inkorgar

Skapa gemensamma inkorgar, använda funktioner för gemensam inkorg som att tilldela ämnen och ändra gruppens typ till gemensam inkorg.

Gemensamma inkorgar som du har skapat i klassiska Grupper är tillgängliga i nya Grupper.

Etiketter Ersättning för taggar och kategorier.
Flera domäner: Skapa grupper

Skapa grupper på flera domäner.

Om du vill använda den här funktionen måste du vara inloggad på ett jobb- eller skolkonto. Alternativen som visas kan vara annorlunda. Kontakta din administratör om du vill veta mer.

Favoritkonversationer Visa alla dina favoritkonversationer (ämnen) på en enda sida.
Anpassade grupproller Skapa och hantera anpassade roller.
Välkomstmeddelanden Lägga till eller ändra välkomstmeddelandet för gruppen som visas ovanför gruppkonversationer.
Globala inställningar Visa eller ändra inställningar som gäller för alla dina grupper.
Utloggade användare

Tillåta användare som inte är inloggade på ett Google-konto att arbeta i Grupper.

Om en grupp är synlig offentligt kan du söka efter gruppen och visa konversationer utan att vara inloggad. Du måste dock logga in för att utföra åtgärder i gruppen.

Visa ursprunglig meddelandekälla Visa källkoden för ett meddelande, inklusive dess rubriker.
Använda nya Grupper på mobilen

Du kan använda Grupper på din mobila enhet när du vill söka efter och visa grupper, konversationer och dina medlemsinställningar.

Om du vill utföra uppgifter som att skapa en grupp eller lägga upp i en konversation använder du den fullständiga datorversionen av Grupper. Många populära webbläsare gör att du kan visa datorversionen av en webbplats på en mobil enhet. Klicka på Mer uppe till höger i Google Chrome följt av välj Skrivbordswebbplats.

Utföra vanliga uppgifter i nya Grupper

Om du är inloggad på ett jobb- eller skolkonto kan alternativen som visas skilja sig. Kontakta din administratör om du vill veta mer.

Så här hanterar du medlemmar

Plats i nya Grupper: Vänster panel > Personer

Om du vill ... Gå hit:
Visa aktuella/
väntande medlemmar
  • Medlemmar
  • Väntande medlemmar
Lägg till medlemmar

Medlemmarföljt avLägg till medlemmar

Läs mer om hur du hanterar medlemmar i nya Grupper.

Hitta Personer på vänster sida.
Visa vissa medlemmar och meddelanden
Om du vill läsa ... Gör så här:
Medlemmar vars meddelanden avvisas Klicka på Medlemmar i navigeringsfältet till vänster. En röd triangel visas bredvid poster för medlemmar vars meddelanden avvisas i kolumnen Prenumeration.
Modererade meddelanden Klicka på Konversationer > Väntande i navigeringsfältet till vänster. Du kan visa de fem senaste meddelandena som väntar på moderering. Om du vill se fler meddelanden klickar du på Nästa uppe till höger.
Behörigheter och inställningar

I nya Grupper kan du visa en grupps inställningar genom att klicka på Gruppinställningar längst ned i den vänstra navigeringspanelen.

Mer information om nya gruppinställningar finns i Visa eller redigera gruppinformation.

Allmänt

Tillgängliga inställningar:

• Gruppnamn
  • Gruppens e-postadress
  • Gruppbeskrivning
  • Aktivera ytterligare Google Grupper-funktioner
  • Delade etiketter
  • Vem kan se gruppen
  • Vem kan gå med i gruppen
  • Tillåt externa medlemmar
  • Vem kan se konversationer
  • Vem kan göra inlägg
  • Vem kan visa medlemmar

Läs mer om Allmänna inställningar.

Leta upp Allmänt längst ned till vänster.

Medlemsintegritet

Tillgängliga inställningar:

• Identifiering krävs för nya medlemmar
  • Vilka som kan kontakta gruppägarna
  • Vilka som kan se medlemmarnas e-postadresser

Läs mer om integritetsinställningar för medlemmar.

Hitta Medlemssekretess längst ned till vänster.

Inläggspolicyer

Tillgängliga inställningar:

• Tillåt inlägg via e-post
  • Tillåt inlägg via webben
  • Konversationshistorik
  • Vilka som kan svara författare privat
  • Vem kan bifoga filer
  • Vilka som kan moderera innehåll
  • Vilka som kan moderera metadata
  • Vilka som kan publicera som gruppen
  • Standardavsändare
  • Meddelandemoderering
  • Begränsningar för nya medlemmar
  • Hantering av skräppost
  • Avisering om avvisat meddelande

Läs mer om inläggspolicyer.

Hitta Inläggspolicy längst ned till vänster.

E-postalternativ

Tillgängliga inställningar:

• Ämnesprefix
  • Sidfot i e-post
  • Gruppens e-postspråk
  • Autosvar
  • Lägg upp svar till
  • Konversationsläge

Läs mer om e-postalternativ.

Hitta E-postalternativ längst ned till vänster.

Medlemsmoderering

Tillgängliga inställningar:

• Vilka som kan hantera medlemmar
  • Vilka som kan ändra anpassade roller
  • Anpassade roller

Läs mer om inställningar för medlemsmoderering.

Hitta Medlemsmoderering längst ned till vänster.

Utfasade funktioner

För att förenkla Google Grupper stöds följande funktioner inte längre i nya Grupper.

Funktion Beskrivning
Fästa ämnen Visa konversationer överst i listan.
Flytta ämnen Flytta ämnen från en grupp till en annan.
Taggar och kategorier Använda taggar och kategorier för att hantera innehåll. Funktionen ersätts av etiketter.
Grupptyper Skapa webb- och frågeforum och använda forumrelaterade funktioner som att markera det bästa svaret i befintliga grupper.
Ämnestyper Skapa och hantera andra ämnestyper än vanliga diskussioner.
Statistisk information på sidan Om gruppen Användningsdiagram och annan statistisk information om en grupp.
Bädda in grupper på webbsidor

Använd iFrames för att bädda in grupper på externa webbsidor. Finns i klassiska grupper under Hantera grupp följt avInformationföljt avAllmän information.

Du kan i stället länka till en grupp från en extern webbsida och visa gruppen i Grupper.

Några avancerade kortkommandon Vissa avancerade kortkommandon stöds inte längre. Kortkommandon som stöds finns i Använda kortkommandon i Google Grupper. Kortkommandon för tillgänglighet stöds fortfarande.
Redigera egna inlägg Tillåta användare att göra ändringar i sina meddelanden efter att de har lagts upp.
Skärm för ämnen och konfigurerbar densitet Välja ett bakgrundstema för visningen av Grupper och anpassa densiteten för visning i dina konversationer.
Vissa funktioner i Favoritgrupper

Visa antal olästa meddelanden för favoritgrupper eller mappar i den vänstra navigeringspanelen, dra, släppa och sortera grupper i favoritmappar och en kombinerad vy över konversationer för grupper i en mapp.

Du kan skapa ett filter för dina gruppmeddelanden i Gmail och visa antalet olästa meddelanden där.

Användaraktivitet Visa aktivitet för en användare, t.ex. senaste inlägg, totalt antal inlägg, inläggstrend per månad och gruppmedlemskap.
Mina diskussioner

Visa sidan Mina diskussioner i den vänstra navigeringspanelen.

Istället kan Workspace-användare söka efter specifika grupper och meddelanden.

Gruppflöden Prenumerera på RSS-/Atom-flöden från Google Grupper.
Förenklade sökningar Använda senaste och sparade sökningar, spara en sökning och några avancerade filter för ämnessökning och meddelandesökning.
Välj bort Grupper

Välja bort Google Grupper

Istället kan användare följa anvisningarna i Jag finns i grupper som jag inte har gått med i för att förhindra att de läggs till eller bjuds in till grupper i framtiden.
Skriv ut meddelanden

Skriva ut meddelanden från konversationsalternativ.

I stället kan du skriva ut från webbläsaren.

Språk i de globala inställningarna

Ange ett specifikt språk i Grupper.

Istället kan dina globala språkinställningar konfigureras i kontoinställningarna.

Välj mekanismer för bilduppladdning Lägga till infogade bilder med hjälp av bildadresser eller en Google-bildsökning i dialogrutan för konversationskomposition.