Kom igång med Cloud Search

Google Cloud Search gör det enkelt för din organisation att söka i Google Workspace-tjänster som Drive, Kontakter och Gmail och datakällor från tredje part. Personer i teamet kan snabbt hitta informationen de behöver.

Är du redo att börja använda Cloud Search i organisationen?

Som administratör ...

1. Aktivera Cloud Search
    Styr vem i organisationen som kan använda Cloud Search. Aktivera funktionen för alla eller bara för specifika grupper.
  2. Aktivera webbhistorik för användarna
    Användarna kan få en anpassad sökupplevelse och mer relevanta förslag när du aktiverar tjänsten Webbhistorik i organisationen.
  3. Lägg till mobilappen i en lista över tillåtna användare för användarna
    Om organisationen hanterar mobila enheter måste du lägga till Cloud Search-appen på godkännandelistan så att användarna kan installera appen på sina jobbenheter.
  4. Ställ in sökning efter externa lagringsplatser
    Utöka innehållet som organisationen söker efter genom att lägga till källor som inte är Google Workspace, till exempel Microsoft SharePoint. Jobba med en utvecklare för att använda Googles API:er för att integrera tredje parts lagringsplatser med Cloud Search.
  5. Uppdatera dina användarprofiler
    Gör det lättare för personer att hitta andra i Cloud Search och Kontakter. När du lägger till detaljerad profilinformation går det att söka efter jobb, chef, plats med mera. Det går också att få åtkomst till rapporteringskedjor. Anmäl dig här om du vill aktivera profilresultat i molnsökning. Läs mer om detaljerad profilinformation.
  6. Visa användningsrapporter
    Kontrollera hur organisationen använder Cloud Search, inklusive antalet sökfrågor från olika typer av enheter och antalet aktiva användare under en viss period.
  7. Stöd för användarna
    Hämta resurser för att lära teamet att använda Cloud Search.