Aan de slag met Cloud Search

Met Google Cloud Search kunnen mensen in uw organisatie makkelijk zoeken in Google Workspace-services, zoals Drive, Contacten en Gmail, en gegevensbronnen van derden. Mensen vinden snel alle informatie die ze zoeken.

Bent u klaar om Cloud Search te gaan gebruiken in uw organisatie?

Doe het volgende als beheerder:

1. Cloud Search inschakelen
    Bepaal wie in uw organisatie Cloud Search kan gebruiken. Schakel Cloud Search in voor iedereen of alleen voor specifieke groepen.
  2. Webgeschiedenis inschakelen voor uw gebruikers
    Uw gebruikers kunnen aangepast zoeken en krijgen relevantere suggesties als u de service Webgeschiedenis inschakelt voor uw organisatie.
  3. De mobiele app op de toelatingslijst zetten voor uw gebruikers
    Als uw organisatie mobiele apparaten beheert, moet u de Cloud Search-app op de toelatingslijst zetten, zodat uw gebruikers de app kunnen installeren op hun werkapparaten.
  4. Zoeken instellen voor opslagplaatsen van derden
    Breid de content waarin uw organisatie kan zoeken uit door bronnen die niet van Google Workspace zijn toe te voegen, zoals Microsoft Sharepoint. Werk samen met een ontwikkelaar om uw opslagplaatsen van derden te integreren met Cloud Search via Google API's.
  5. Gebruikersprofielen updaten
    Zorg dat mensen anderen makkelijk kunnen vinden in Cloud Search en Contacten. Als u uitgebreide profielgegevens toevoegt, kunnen mensen zoeken op functietitel, manager, locatie en meer. Ze kunnen ook zien wie iemands managers of ondergeschikten zijn. Als u profielresultaten wilt inschakelen in Cloud Search, meldt u zich hier aan. Meer informatie over uitgebreide profielgegevens.
  6. Gebruiksrapporten bekijken
    Bekijk hoe uw organisatie Cloud Search gebruikt, zoals hoeveel zoekopdrachten er zijn uitgevoerd vanaf verschillende soorten apparaten en het aantal actieve gebruikers tijdens een bepaalde periode.
  7. Uw gebruikers helpen
    Bekijk bronnen om uw team te trainen in het gebruik van Cloud Search.