Ändra juridisk person

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Gäller endast för kunder med debiterade faktureringskonton.

När du konfigurerar ett Google-faktureringskonto anger du namn, adress och skattestatus för företaget som blir den juridiska personen för ditt konto. Om du har ett debiterat faktureringskonto eller ett återförsäljarkonto och behöver ändra någon av dessa uppgifter, måste du konfigurera ett nytt konto. Du kanske behöver ändra juridisk person efter en sammanslagning, ett övertagande, en likvidation eller konkurs.

Alternativ för att ändra uppgifter för juridisk person

Av tekniska och juridiska skäl kan du inte ändra uppgifterna om juridisk person för ett befintligt debiterat fakturerings- eller återförsäljarkonto. I stället måste du skapa ett nytt konto. Se nedan för alternativ.

Överför ditt konto till en återförsäljare

Om det räcker inte med att uppdatera företagsinformationen som visas på dina fakturor är bästa sättet att uppdatera juridiska personen att överföra din Google-prenumeration till en Google Apps-partner. Partnern kan sedan skapa ett nytt faktureringskonto för dig med uppgifter om den nya juridiska personen.

När du överför din Google Workspace-prenumeration till en partner blir du inte av med användarnas e-post, Arkiv- eller Google Drive-data.

Avbryt och återskapa prenumerationen

Om inget av ovanstående alternativ fungerar måste du säga upp Google-prenumerationen och registrera dig för tjänsten igen om du ska kunna ändra den juridiska personen:

1. Avbryt din prenumeration på Google Workspace eller Cloud Identity-premiumversion.

Om du har Cloud Identity-premiumversion och en av de andra tjänsterna följer du anvisningarna för Google Workspace.

Om du avslutar Google Workspace-prenumerationen försvinner e-post, Arkiv- och Drive-data.
  2. Om du underhåller en prenumeration på domänregistreringen via Google överför du domänregistreringen till en ny domänvärd.
  3. Registrera dig för Google Workspace eller Cloud Identity-premiumversion igen.
  4. Skapa ett nytt faktureringskonto för Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity Premium med den nya informationen om juridisk person.
Återcertifiera din återförsäljarstatus (enbart återförsäljarkonto)

Om du är Google-återförsäljare kan du ändra den juridiska personen som är kopplad till ditt återförsäljarkonto genom att registrera dig för ett nytt återförsäljarkonto och bli återcertifierad som återförsäljare. Vi kräver att du gör detta för att vi ska kunna upprätthålla den höga kvaliteten på återförsäljarprogrammet. Det ger dig också en chans att uppdatera dina kunskaper i återförsäljarkonsolen:

1. Registrera dig för ett nytt återförsäljarkonto och slutför kreditupplysningsprocessen.
  2. Snabba upp registreringsprocessen genom att kontakta oss så kan vi kanske hjälpa dig att hoppa över implementeringsfasen på 100 platser.
  3. När vi har tilldelat din återförsäljarstatus, överför du sålda domäner från din befintliga återförsäljardomän till din nya domän.

Frågor?

Vad är en juridisk person?

Den juridiska person som är kopplad till ett konto är juridiska data som lagrats hos Google om ditt konto. Detta är den information som du angav när du konfigurerade Google-faktureringskontot.

Vilken information vi använder för att definiera en juridisk person?

Företagets namn, adressen och momsuppgifter som du anger när du konfigurerar ditt Google-faktureringskonto.

Kan ni uppdatera mina tidigare fakturor?

Nej, om du gör ändringar av företagets namn, adress eller momsuppgifter som visas på dina Google-fakturor kan vi inte återutfärda tidigare fakturor med den uppdaterade informationen.