Köpa en domän när du registrerar dig för Googles tjänster

Om du vill använda Googles tjänster inom organisationen men ännu inte har ett domännamn kan vi hjälpa dig att köpa ett via våra partner. När du registrerar dig för en Google Cloud-produkt väljer du alternativet Köp en ny domän. Vi hjälper dig att köpa en ledig domän från Squarepace. Vi konfigurerar sedan dina Google-tjänster automatiskt för denna domän.

Obs! Om du köper en domän från Squarespace blir det lättare att komma igång med vissa Google-tjänster. Det påverkar dock inte din position i Googles sökresultat.

Om att köpa från en partner

Om Google Domains och Squarespace

Vi samarbetar med Google Domains och Squarespace för att erbjuda domänregistrering och webbhotell till våra kunder.

När du köper en domän under registreringen får du ett separat konto för hantering av domänen. Squarespace står som värd för domänens DNS-poster, som används för att sådant som konfiguration av e-post för användarna och generering av företagets webbadresser.

Så länge du använder din domän med Googles tjänster behöver du inte besöka ditt Squarespace-konto. Vi konfigurerar domänens DNS-poster så att du kan konfigurera e-post, webbadresser och andra tjänster utan att lämna Googles administratörskonsol.

Fördelar med att köpa från våra partner

När du köper ett domännamn via Squarespace får du

• Enkel konfiguration av e-post
    Du kan skicka och ta emot e-post direkt på din nya domän. (Domänens MX-poster pekar automatiskt på Googles e-postservrar).
  • Automatisk förnyelse från administratörskonsolen
    Du köper din domän först i ett år. Därefter måste du förnya din prenumeration hos domänvärden. Du kan förnya din prenumeration automatiskt från Googles administratörskonsol.
  • Fullständig DNS-kontroll och domänhantering
    Trots att vi konfigurerar din domän för Google-tjänster har du fortfarande full kontroll över domänens DNS-inställningar. Du kan komma åt inställningarna om du vill lägga till stöd för tjänster som inte kommer från Google eller om du vill kontakta domänvärden. Du kan lätt nå ditt externa domänvärdkonto via Googles administratörskonsol.
  • Domänlåsning utan extra kostnad
    Våra partner tillför ökad säkerhet som skyddar mot obehöriga domänöverföringar.
  • Anpassade tjänsteadresser
    Du kan nå dina tjänster på adresser som är lätta att komma ihåg, till exempel mail.example.com eller calendar.example.com.

Köp din domän

Gäller för Google Workspaceoch Cloud Identity Premium.

1. Registrera dig för G Suite eller Cloud Identity-premiumversion och följ anvisningarna som visas för att ange information om dig och ditt företag.
  2. När du får frågan om ditt företag har en domän klickar du på Nej, jag behöver en. Ange namnet som du vill registrera och välj från listan med förslag eller klicka på Sök . Google visar de tillgängliga domänerna. Om det namn du föredrar inte finns med i listan fortsätter du att testa namnen tills du hittar ett som du gillar.
  3. Välj ett namn tillsammans med relevant toppnivådomän (.com, .edu och så vidare).
  4. Slutför de återstående stegen för att skapa ditt Google-konto.

Välj ditt namn noggrant. Det är svårt att ändra ditt primära domännamn senare. Om ditt-företag.com inte är tillgängligt kan du testa ditt-företag.net. Mer information finns i Välja ditt primära domännamn.

Viktigt! Kolla din e-post och svara på meddelandet där du ombeds att verifiera dina kontaktuppgifter. Detta är något som krävs av ICANN (det styrande organet för domänregistrering) för att domänregistreringen ska slutföras. När du har köpt en domän får du ett e-postmeddelande för att verifiera din e-postadress. Du måste verifiera din e-postadress inom 15 dagar. Annars registreras inte din domän och du kan inte använda den för e-post och andra tjänster.

Om du inte får verifieringsmeddelandet kontaktar du Googles support.

Alla köp är bindande.

Så här fungerar fakturering för en domänregistrering

Om du köpte din domän när du registrerade dig för Google-tjänsten debiteras du hela registreringsbeloppet för ett år direkt. Om du konfigurerar automatisk förnyelse på administratörskonsolen debiteras du automatiskt när det är dags att förnya domänen. Mer information finns i Förnya domänen automatiskt.

Obs! Till skillnad från kostnaden för Google-tjänsten, som debiteras varje månad, förnyas domänregistreringen årligen. Det innebär att du debiteras ett högre belopp på din faktura en gång per år när domänregistreringen förnyas.

Vi reserverar ett belopp på ditt kort för förnyelsen. På administratörskonsolen visas Väntande betalning tills betalningen har slutförts. Om betalningen avvisas kan vi inte registrera domänen och reservationen tas bort från kontot efter några dagar. Kortet debiteras först när betalningen har slutförts.

Domänregistreringsavgiften och skatten på domänregistreringen kanske inte debiteras ditt kort på samma dag. Du kan debiteras för domänregistreringen den här månaden och debiteras för skatt på domänregistreringen nästa månad.

Undvika domänavstängning

Din registrar skickar ett e-postmeddelande för att verifiera kontaktuppgifterna för den nya domänen. Verifieringen krävs av ICANN (det styrande organet för domänregistrering). Bekräftelsemeddelandet skickas till den e-postadress du använde när du registrerade dig för Google Workspace.

Om du inte bekräftar dina kontaktuppgifter inom 15 dagar efter köpet måste registraren stänga av din domän. Gmail kan inte skicka och ta emot e-post för en avstängd domän.

Läs mer om hur du verifierar din e-postadress med ICANN:

När du har köpt domänen