Köpa en domän från en Google-partner

Om du vill använda Googles tjänster inom organisationen men ännu inte har ett domännamn kan vi hjälpa dig att köpa ett. När du registrerar dig för en Google Cloud-produkt väljer du alternativet Köp en ny domän. Vi hjälper dig att köpa en ledig domän från en av våra domänvärdpartner. Vi konfigurerar då dina Google-tjänster för denna domän.

Obs! Om du köper en domän via Google från en Google-partner blir det lättare att komma igång med vissa Google-tjänster. Det påverkar dock inte din position i Googles sökresultat.

Om våra domänvärdpartner

Om våra domänvärdpartner

Vi samarbetar med företag som erbjuder domänregistrering och webbhotell till våra kunder, till exempel GoDaddy.com, eNom.com och DomainDiscount24.com.

När du köper en domän under registreringen får du ett konto utanför Google hos en av dessa partner. De står som värd för domänens DNS-poster, som används för att sådant som konfiguration av e-post för användarna och generering av företagets webbadresser.

Så länge du använder din domän med Googles tjänster behöver du inte besöka detta externa konto. Vi konfigurerar domänens DNS-poster så att du kan konfigurera e-post, webbadresser och andra tjänster utan att lämna Googles administratörskonsol.

Fördelar med att köpa från en partner

Detta får du när du köper ett domännamn via någon av våra partner:

• Enkel e-postkonfiguration
    Du kan skicka och ta emot e-post på din nya domän direkt. (Domänens MX-poster pekar automatiskt på Googles e-postservrar).
  • Anpassade tjänstadresser
    Du kan nå dina tjänster på adresser som är lätta att komma ihåg, till exempel e-post. dindomän.com eller kalender.dindomän.com.
  • Automatisk förnyelse från administratörskonsolen
    Du köper till en början domänen för ett år. Därefter måste du förnya din prenumeration hos domänvärden. Du kan förnya din prenumeration automatiskt från Googles administratörskonsol.
  • Fullständig DNS-kontroll och domänadministration
    Trots att vi konfigurerar din domän för Google-tjänster har du fortfarande full kontroll över domänens DNS-inställningar. Du kan komma åt inställningarna om du vill lägga till stöd för tjänster som inte kommer från Google eller om du vill kontakta domänvärden. Du kan lätt nå ditt externa domänvärdkonto via Googles administratörskonsol.
  • Domänlåsning utan extra kostnad
    Våra partner tillför ökad säkerhet som skyddar mot obehöriga domänöverföringar.

Köp din domän

Gäller G Suite och Cloud Identity Premium.

1. Registrera dig för G Suite eller Cloud Identity-premiumversion och följ anvisningarna som visas för att ange information om dig och ditt företag.
  2. När du ombeds att uppge ett domännamn väljer du alternativet Köp en ny domän. Ange det namn du vill registrera och välj lämplig toppdomän (.com, .edu och så vidare).
  3. Klicka på Kontrollera tillgänglighet.

Google kontrollerar om det valda domännamnet är tillgängligt. Om någon annan redan har registrerat namnet testar du med ett annat namn. Fortsätt att testa olika namn tills ett är tillgängligt. Fyll sedan i de resterande fälten och skapa ditt Google-konto.

Välj ditt namn noggrant. Det är svårt att ändra ditt primära domännamn senare. Om dittval.com inte är tillgängligt kan du testa med dittval.net. Mer information finns i Välja ditt primära domännamn.

Alla köp är bindande.

När du har köpt domänen

• Viktigt! Kolla din e-post och svara på meddelandet där du ombeds att verifiera dina kontaktuppgifter. Detta är något som krävs av ICANN (det styrande organet för domänregistrering) för att domänregistreringen ska slutföras.
  • Hantera förnyelser för domänregistrering på administratörskonsolen.
  • Hantera domänens DNS-inställningar på ett konto hos domänvärden utanför Google. Mer information finns i Åtkomst till DNS-poster från en partnervärd.