U kunt ook een domein kopen als u zich aanmeldt voor Google-services.

Als u Google-services wilt gebruiken binnen uw organisatie, maar u nog geen domeinnaam heeft, kunnen we u helpen er een aan te schaffen bij onze partners. Selecteer als u zich aanmeldt voor een Google Cloud-product de optie Een nieuw domein kopen. We helpen u een beschikbaar domein te kopen bij Squarepace. Daarna stellen we uw Google-services automatisch in voor dat domein.

Opmerking: Als u een domein bij Squarespace koopt, kunt u eenvoudiger aan de slag met bepaalde Google-services. Het heeft echter geen invloed op uw positie in de zoekresultaten van Google.

Over aankopen bij een partner

Over Google Domains en Squarespace

We werken samen met Google Domains en Squarespace om onze klanten domeinregistratie en -hosting te bieden.

Als u een domein koopt tijdens uw aanmelding, krijgt u een apart account waarmee u uw domein beheert.Google Domains host de DNS-records van uw domein. U gebruikt deze om bijvoorbeeld e-mail in te stellen voor uw gebruikers en uw zakelijke webadressen te maken.

Zolang u echter uw domein gebruikt met Google-services, hoeft u niet naar uw Squarespace-account te gaan. Wij configureren de DNS-records van uw domein, zodat u e-mail, webadressen en andere services kunt instellen zonder uw Google-beheerdersconsole te verlaten.

De voordelen van het kopen via onze partners

Als u een domeinnaam koopt via Squarespace, krijgt u:

• Makkelijk e-mail instellen
    U kunt meteen e-mails sturen en ontvangen in uw nieuwe domein. (De MX-records van uw domein wijzen automatisch naar de e-mailservers van Google.)
  • Automatisch verlengen via de Beheerdersconsole
    U schaft een domein in eerste instantie aan voor een jaar. Daarna moet u uw abonnement verlengen bij uw domeinhost. In de Google Beheerdersconsole kunt u instellen dat uw abonnement automatisch wordt verlengd.
  • Volledige controle over DNS en volledig domeinbeheer
    Ook al stellen wij automatisch uw domein in voor Google-services, u heeft nog steeds de volledige controle over de DNS-instellingen van uw domein. U kunt deze instellingen openen om niet-Google-services toe te voegen of om contact op te nemen met uw domeinhost. U kunt uw externe domeinhostaccount makkelijk openen via de Google Beheerdersconsole.
  • Domeinvergrendeling zonder extra kosten
    Onze partners bieden extra beveiliging om u te beschermen tegen onrechtmatige domeinoverdrachten.
  • Aangepaste serviceadressen
    U kunt services bereiken op eenvoudig te onthouden adressen, zoals mail.example.com of agenda.example.com.

Uw domein aanschaffen

Geldt voor Google Workspace en Cloud Identity Premium.

1. Meld u aan voor Google Workspace of Cloud Identity Premium en volg de instructies op het scherm waarbij u informatie moet invullen over u en uw bedrijf.
  2. Als u wordt gevraagd of uw bedrijf een domein heeft, klikt u op Nee, ik wil er een hebben. Voer de naam in die u wilt registreren en selecteer deze in de lijst met suggesties of klik op het zoekicoon . Google geeft de beschikbare domeinen weer. Als uw voorkeursnaam niet wordt weergegeven, blijft u namen proberen totdat u een geschikte naam vindt.
  3. Kies een naam en het juiste top-level domein (.com, .edu etc).
  4. Voer de overige stappen uit om uw Google-account te maken.

Kies deze naam zorgvuldig. U kunt uw hoofddomeinnaam later niet makkelijk wijzigen. Als uw-bedrijf.com niet beschikbaar is, kunt u uw-bedrijf.net proberen. Ga naar Uw hoofddomein kiezen voor meer informatie.

Belangrijk: Controleer uw e-mail en reageer op de e-mail waarin u wordt gevraagd uw contactgegevens te bevestigen. Dit wordt vereist door ICANN (het overkoepelende orgaan voor domeinregistratie) om de registratie van uw domein te voltooien. Nadat u een domein heeft aangeschaft, krijgt u een e-mail om uw e-mailadres te verifiëren. U moet uw e-mailadres binnen 15 dagen verifiëren. Anders wordt uw domein niet geregistreerd en kunt u het niet gebruiken voor e-mail en andere services.

Als u geen verificatiemail krijgt, neemt u contact op met Google Support.

Alle aankopen zijn definitief.

Hoe de facturering werkt voor een domeinregistratie

Als u uw domein heeft gekocht toen u zich aanmeldde voor de Google-service, betaalt u meteen de volledige domeinregistratie van een jaar. Als u automatische verlenging instelt in de Beheerdersconsole, worden de kosten automatisch opnieuw in rekening gebracht wanneer het tijd is het domein te verlengen. Ga naar Uw domein automatisch verlengen voor meer informatie.

Opmerking: In tegenstelling tot de Google-servicekosten, die u maandelijks moet betalen, wordt de domeinregistratie jaarlijks verlengd. Dit betekent dat er één keer per jaar een hoger bedrag op uw factuur staat, wanneer uw domeinregistratie wordt verlengd.

We autoriseren uw creditcard voor het bedrag van de verlenging. In de Beheerdersconsole staat 'Betaling in behandeling' totdat de betaling is voldaan. Als de betaling wordt geweigerd, kunnen we uw domein niet registreren en wordt de autorisatie na enkele dagen van uw creditcard verwijderd. Er worden alleen kosten in rekening gebracht bij uw creditcard als de betaling is geslaagd.

De domeinregistratiekosten en de belasting op de domeinregistratie worden mogelijk niet op dezelfde dag in rekening gebracht op uw kaart. Er kunnen deze maand kosten in rekening worden gebracht voor de domeinregistratie en er wordt volgende maand belasting in rekening gebracht voor de domeinregistratie.

Opschorting van domeinen voorkomen

Uw registreerder stuurt een e-mail om de contactgegevens voor uw nieuwe domein te verifiëren. Deze verificatie wordt vereist door ICANN (het overkoepelende orgaan voor domeinregistratie). Het bevestigingsbericht wordt gestuurd naar het e-mailadres dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor Google Workspace.

Als u uw contactgegevens niet binnen 15 dagen na aankoop bevestigt, moet de registreerder uw domein opschorten. Gmail kan geen e-mails sturen of krijgen voor een opgeschort domein.

Meer informatie over hoe u uw e-mailadres laat verifiëren met ICANN:

Nadat u uw domein heeft aangeschaft