Een domein aanschaffen bij een Google-partner

Als u Google-services wilt gebruiken binnen uw organisatie, maar u nog geen domeinnaam heeft, kunnen we u helpen er een aan te schaffen. Selecteer als u zich aanmeldt voor een Google Cloud-product de optie Een nieuw domein kopen. We helpen u dan een beschikbaar domein aan te schaffen bij een van onze domeinhostpartners. Daarna stellen we uw Google-services in voor dat domein.

Opmerking: Als u via Google een domein aanschaft van een Google-partner, kunt u eenvoudiger aan de slag met bepaalde Google-services. Het heeft echter geen invloed op uw positie in de zoekresultaten van Google.

Over onze domeinhostpartners

Over onze domeinhostpartners

Google heeft partnerschappen met Google Domains en bedrijven als GoDaddy.com, eNom.com en DomainDiscount24.com, om onze klanten domeinregistratie en -hosting te bieden.

Als u een domein aanschaft tijdens het aanmelden, krijgt u een account (buiten Google) bij een van deze partners. Hier hosten ze de DNS-records van uw domein. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt om e-mail in te stellen voor uw gebruikers en uw zakelijke webadressen te maken.

Zolang u echter uw domein gebruikt met Google-services, hoeft u niet naar dit externe account te gaan. Wij configureren de DNS-records van uw domein, zodat u e-mail, webadressen en andere services kunt instellen zonder uw Google-beheerdersconsole te verlaten.

De voordelen van het aanschaffen van een domein bij een partner

Als u een domeinnaam aanschaft bij een van onze partners, krijgt u het volgende:

• Eenvoudig e-mail instellen
    U kunt meteen e-mails versturen en ontvangen in uw nieuwe domein. (De MX-records van uw domein wijzen automatisch naar de e-mailservers van Google.)
  • Automatisch verlengen via de Beheerdersconsole
    U schaft een domein in eerste instantie aan voor een jaar. Daarna moet u uw abonnement verlengen bij uw domeinhost. U kunt uw abonnement automatisch laten verlengen in de Google Beheerdersconsole.
  • Volledige controle over DNS en volledig domeinbeheer
    Ook al stellen wij automatisch uw domein in voor Google-services, u heeft nog steeds de volledige controle over de DNS-instellingen van uw domein. U kunt deze instellingen openen om ondersteuning toe te voegen voor niet-Google-services of om contact op te nemen met uw domeinhost. U kunt eenvoudig uw externe domeinhostaccount bereiken via de Google Beheerdersconsole.
  • Domeinvergrendeling zonder extra kosten
    Onze partners bieden extra beveiliging om u te beschermen tegen onrechtmatige domeinoverdrachten.
  • Aangepaste serviceadressen
    U kunt services bereiken op eenvoudig te onthouden adressen, zoals mail.example.com of agenda.example.com.

Uw domein aanschaffen

Van toepassing op G Suite en Cloud Identity Premium.

1. Meld u aan voor G Suite of Cloud Identity Premium en volg de instructies die verschijnen waarin u informatie moet opgeven over u en uw bedrijf.
  2. Als u wordt gevraagd of uw bedrijf een domein heeft, klikt u op Nee, ik wil er een hebben. Voer de naam in die u wilt registreren en selecteer deze in de lijst met suggesties of klik op het zoekpictogram . Google geeft de beschikbare domeinen weer. Als uw voorkeursnaam niet wordt weergegeven, blijft u namen proberen totdat er een beschikbaar is.
  3. Kies een naam en het juiste topleveldomein (.com, .edu etc).
  4. Voer de overige stappen uit om uw Google-account te maken.

Kies deze naam zorgvuldig. Het is niet eenvoudig uw hoofddomeinnaam later te wijzigen. Als uwkeuze.com niet beschikbaar is, kunt u uwkeuze.net proberen. Zie Uw hoofddomein kiezen voor meer informatie.

Belangrijk: Controleer uw e-mail en reageer op de e-mail waarin u wordt gevraagd uw contactgegevens te verifiëren. Dit wordt vereist door ICANN (het overkoepelende orgaan voor domeinregistratie) om de registratie van uw domein te voltooien. Nadat u een domein heeft aangeschaft, krijgt u een e-mail van de Google Partner (GoDaddy, Enom) om uw e-mailadres te verifiëren. U moet uw e-mailadres binnen vijftien dagen verifiëren. Anders wordt uw domein niet geregistreerd en kunt u het niet gebruiken voor e-mail en andere services.

Als u geen verificatiemail krijgt, neemt u contact op met Google Support.

Alle aankopen zijn definitief.

Hoe de facturering werkt voor een domeinregistratie

Als u uw domein heeft aangeschaft toen u zich aanmeldde voor de Google-service, betaalt u meteen de volledige domeinregistratie van een jaar. Wanneer het tijd is om uw domein te verlengen, worden deze kosten automatisch opnieuw bij u in rekening gebracht.

Opmerking: In tegenstelling tot de Google-servicekosten, die u maandelijks moet betalen, wordt de domeinregistratie jaarlijks verlengd. Dit betekent dat er één keer per jaar een hoger bedrag op uw factuur staat, wanneer uw domeinregistratie wordt verlengd.

Nadat u uw domein heeft aangeschaft

• Belangrijk: Controleer uw e-mail en reageer op de e-mail waarin u wordt gevraagd uw contactgegevens te verifiëren. Dit wordt vereist door ICANN (het overkoepelende orgaan voor domeinregistratie) om de registratie van uw domein te voltooien.
  • U beheert verlenging van de domeinregistratie in de Beheerdersconsole.
  • Beheer de DNS-instellingen van uw domein met een account bij uw domeinhost buiten Google. Zie Uw G Suite-domeininstellingen openen voor meer informatie.