Het wachtwoord van een gebruiker resetten

Als een gebruiker het wachtwoord van zijn beheerde Google-account (bijvoorbeeld zijn G Suite- of Cloud Identity-account) is vergeten, of als u denkt dat zijn account is gecompromitteerd, kunt u het wachtwoord resetten in de Google-beheerdersconsole.

Deze stappen zijn niet van toepassing als uw account Single sign-on (SSO) gebruikt met een identiteitsprovider van derden. Meer informatie.

Een wachtwoord wijzigen

Het wachtwoord van een gebruiker resetten

Als beheerder kunt u gebruikerswachtwoorden resetten om accounts veilig te houden.

Ga als volgt te werk om het wachtwoord van een gebruiker te resetten:

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker van wie u het wachtwoord wilt resetten en klik rechts op Wachtwoord resetten Reset Password icon

Plaats de muisaanwijzer op de rij met de gebruiker van wie u het wachtwoord wilt herstellen

U vindt deze optie ook linksboven op de accountpagina van de gebruiker.

Opmerking: U moet zijn ingelogd met een beheerdersaccount dat rechten heeft om wachtwoorden te resetten om deze opties te kunnen zien.

5. Klik op Wachtwoord en vervolgens Wachtwoord resetten.
  6. Kies om automatisch een wachtwoord te genereren of voer zelf een wachtwoord in.

Wachtwoorden moeten standaard minimaal acht tekens lang zijn. U kunt de wachtwoordvereisten wijzigen voor uw organisatie.

7. (Optioneel) Klik op Voorbeeld Voorbeeld om het nieuwe wachtwoord te zien.
  8. (Optioneel) Vraag de gebruiker het wachtwoord te wijzigen als hij de volgende keer inlogt.
  9. Klik op Resetten.
  10. (Optioneel) Als u het wachtwoord ergens wilt plakken, zoals in een Hangouts-chatgesprek met de gebruiker, klikt u op Klik hier om het wachtwoord te kopiëren.
  11. (Optioneel) Sta de gebruiker toe zijn eigen wachtwoord te herstellen.
  12. Kies ervoor het wachtwoord naar de gebruiker te e-mailen of klik op Gereed.
Het wachtwoord van een beheerder resetten

U moet superbeheerdersrechten hebben om het wachtwoord van een andere beheerder opnieuw in te kunnen stellen. Indien u superbeheerdersrechten heeft, volgt u de stappen hierboven voor het opnieuw instellen van het wachtwoord van een gebruiker.

Zie Uw beheerderswachtwoord resetten als u niet kunt inloggen bij de beheerdersconsole en uw eigen beheerderswachtwoord moet resetten.

Nadat een wachtwoord is gewijzigd

Gebruikers met authenticatie in twee stappen

Nadat u het wachtwoord van een gebruiker met authenticatie in twee stappen opnieuw heeft ingesteld, moet de gebruiker wellicht nieuwe app-specifieke wachtwoorden genereren voor apps van derden die zijn verbonden met het account, zoals e-mailclients.

Gebruikers met OAuth 2.0-tokens

Gebruikers die een OAuth 2.0-token gebruiken om toegang te krijgen tot bepaalde producten, moeten een nieuwe token aanvragen nadat hun wachtwoord opnieuw is ingesteld. Vraag gebruikers in te loggen met hun nieuwe wachtwoord om een nieuwe OAuth 2.0-token te genereren.