Het wachtwoord van een gebruiker resetten

Als een gebruiker het wachtwoord van zijn account is vergeten of als u denkt dat zijn account is gecompromitteerd, kunt u zijn wachtwoord resetten. U doet dit in de beheerdersconsole.

Deze stappen zijn niet van toepassing als uw account Single sign-on (SSO) gebruikt met een identiteitsprovider van derden. Meer informatie.

Een wachtwoord wijzigen

Het wachtwoord van een gebruiker opnieuw instellen
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Gebruikers.
  3. Klik op Wachtwoord resetten Reset Password icon in de gebruikerslijst of bovenaan de accountpagina van de gebruiker.

U moet zijn ingelogd met een beheerdersaccount dat rechten heeft om wachtwoorden te resetten om deze opties te kunnen zien.

4. Typ en bevestig het nieuwe wachtwoord. Of klik op Wachtwoord automatisch genereren.
  5. (Optioneel) Vink het vakje aan waarmee wordt afgedwongen dat de gebruiker zijn wachtwoord moet wijzigen als hij de volgende keer inlogt.

Dit vakje is uitgeschakeld indien de optie URL voor wachtwoord wijzigen is geselecteerd in de SSO-instellingen in de beheerdersconsole of indien u SSO gebruikt met een identiteitsprovider van derden. Meer informatie.

6. Tik op Opnieuw instellen om de wijzigingen op te slaan.
  7. Stuur de gebruiker zijn nieuwe wachtwoord.
Het wachtwoord van een beheerder resetten

U moet superbeheerdersrechten hebben om het wachtwoord van een andere beheerder opnieuw in te kunnen stellen. Indien u superbeheerdersrechten heeft, volgt u de stappen hierboven voor het opnieuw instellen van het wachtwoord van een gebruiker.

Zie Uw beheerderswachtwoord opnieuw instellen indien u niet kunt inloggen bij de beheerdersconsole en uw eigen beheerderswachtwoord opnieuw moet instellen.

Opgeschorte gebruikers

Als een gebruiker is opgeschort, staat er geen Reset Password icon op zijn accountpagina, maar . U moet het account van de opgeschorte gebruiker herstellen voordat u het wachtwoord kunt resetten.

Nadat een wachtwoord is gewijzigd

Gebruikers met authenticatie in twee stappen

Nadat u het wachtwoord van een gebruiker met authenticatie in twee stappen opnieuw heeft ingesteld, moet de gebruiker wellicht nieuwe app-specifieke wachtwoorden genereren voor apps van derden die zijn verbonden met het account, zoals e-mailclients.

Gebruikers met OAuth 2.0-tokens

Gebruikers die een OAuth 2.0-token gebruiken om toegang te krijgen tot bepaalde producten, moeten een nieuwe token aanvragen nadat hun wachtwoord opnieuw is ingesteld. Vraag gebruikers in te loggen met hun nieuwe wachtwoord om een nieuwe OAuth 2.0-token te genereren.