Een opgeschort Gmail-account herstellen

Deze pagina is bestemd voor mensen die e-mailaccounts beheren voor een bedrijf, school of andere groep. Als u uw gmail.com-account wilt herstellen, gaat u naar uitgeschakelde accounts.

Als het Gmail-account van een gebruiker wordt opgeschort door Google omdat het e-mailbeleid van Google is geschonden, kunt u de e-mailservice wellicht herstellen in de Google Beheerdersconsole.

Zolang het account van de gebruiker is opgeschort, kan deze geen e-mails verzenden of ontvangen. De gebruiker kan echter wel Drive, Agenda en andere Google-services gebruiken.

Waarom kan ik een Gmail-account niet herstellen?

Als u een Gmail-account niet kunt herstellen, kan dit een van de volgende oorzaken hebben:

• Het account van deze gebruiker is al 5 keer opgeschort in dit kalenderjaar.
  • In extreme gevallen vereist Google dat u 24 uur wacht voordat een account kan worden hersteld.
  • Het account van de gebruiker is automatisch opgeschort door Google wegens misbruik.
  • U gebruikt de oude gratis versie van G Suite.

Een opgeschort Gmail-account herstellen

Hier leest u hoe u een Gmail-account kunt herstellen dat is opgeschort door Google. Als u een account wilt herstellen dat is opgeschort door een beheerder, bekijkt u Een opgeschorte gebruiker herstellen.

Restore a suspended Gmail account

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken voor meer informatie.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om de accountpagina te openen.

Linksboven ziet u een melding waarin staat waarom het Gmail-account van de gebruiker is opgeschort.

5. (Optioneel) Zie Bandbreedtelimieten voor Gmail voor informatie over hoe de gebruiker kan zorgen dat deze in de toekomst de bandbreedtelimieten niet meer overschrijdt.

6. Klik rechtsboven op Heractiveren.
    Opmerking: U kunt ook in de lijst Gebruikers, in de rij van een gebruiker, klikken op Meerand thenHeractiveren

Als de optie Heractiveren niet beschikbaar is, moet u maximaal 24 uur wachten. Daarna worden de limieten automatisch gereset. De gebruiker kan in de tussentijd wel andere Google-services gebruiken.

7. Klik op Heractiveren om te bevestigen.

Het Gmail-account van de gebruiker wordt binnen 15 minuten weer ingeschakeld. Daarna kan de gebruiker weer inloggen en krijgt deze weer toegang tot e-mails.

Beperkingen voor het herstellen van een Gmail-account

U kunt hetzelfde Gmail-account slechts 5 keer per kalenderjaar herstellen. Als een account vaker wordt opgeschort, kan het door niemand worden gereset, zelfs niet door Google Support. U moet dan 24 uur wachten voordat het account automatisch opnieuw wordt ingeschakeld.

Vraag uw gebruiker het e-mailbeleid van Google te lezen om te voorkomen dat het account weer wordt opgeschort.