Foutcodes en -meldingen in GWSMO

Google Workspace Sync for Microsoft Outlook

U kunt de volgende foutcodes en -meldingen zien als u Google Workspace Sync for Microsoft Outlook (GWSMO) gebruikt. De foutcodes staan in de traceringslogboeken van GWSMO.

De Log Analyzer uitproberen

Deze tool kan de meeste problemen identificeren vrijwel meteen nadat ze zijn verstuurd.

Fouten en meldingen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Foutcodes in GWSMO
Foutcode Stappen voor beschrijving en probleemoplossing
0x00002f94

GWSMO kan geen proxy automatisch detecteren. Als u geen proxy gebruikt of als u geen verbindingsproblemen ondervindt, kunt u deze code negeren.

Als u een proxy gebruikt, zorgt u dat deze goed is ingesteld in Windows. Klik in het menu Start van Windows op Internetopties and then Verbindingen.

0x00040680 De conversie van een Agenda-uitnodiging van de Google Agenda-indeling naar de Microsoft Outlook-indeling is mislukt. Verwijder de afspraak en maak deze opnieuw om dit probleem op te lossen.
0x80004005 Een algemene foutcode. Deze kan betekenen dat er een probleem is, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Controleer de traceringslogboekbestanden voor meer informatie over het probleem.
0x8000ffff Uw netwerk kan Google.com niet bereiken of er is een time-out opgetreden tijdens het versturen van een e-mail. Neem contact op met uw netwerkbeheerder voor hulp.
0x80040109 Er is mogelijk een probleem met uw antivirussoftware of een andere app waardoor de PST-bestanden van de gebruiker niet kunnen worden geopend. Schakel deze apps tijdelijk uit en kijk of het probleem hiermee is opgelost. Als dit zo is, sluit u de PST-directory uit van uw antivirusscans.
0x8004010d De schijf is vol of de clientcomputer gebruikt een FAT32-bestandssysteem, dat bestanden die groter zijn dan 4 GB niet kan verwerken. Probeer de groottelimiet voor de mailbox in te stellen op 1 GB en synchroniseer opnieuw. Zie Grootte van het lokale postvak instellen voor meer informatie.
0x80040111 Het bronprofiel voor de import is mogelijk verwijderd. Annuleer de import of maak een profiel. Zie Uw profiel opnieuw maken of vervangen voor meer informatie.
0x80040116 De talen van de Outlook-profielen die u gebruikt om te importeren, komen niet overeen. Update naar een nieuwere versie van GWSMO. Ga naar GWSMO voorbereiden en installeren voor meer informatie.
0x80040600
0x80040119
Het PST-bestand met het huidige gebruikersprofiel is beschadigd. Bekijk de Microsoft-documentatie voor informatie over hoe u PST-bestanden kunt repareren.
0x8004060c Het PST-bestand is te groot voor Outlook. Maak een profiel met een lagere groottelimiet. Zie Uw profiel opnieuw maken of vervangen en Grootte van het lokale postvak instellen voor meer informatie.
0x80040610 Er staat een te grote e-mail in uw outbox. Verwijder de e-mail of bewerk deze, zodat deze kleiner is.
0x80040811 Uw agenda is te groot voor Outlook om weer te geven. Als de volgende registersleutel aanwezig is, moet u deze verwijderen:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\versienummer\Outlook\PST\UseLegacyCacheSize

0x800411f4

Deze fout betekent meestal dat hetzelfde profiel zowel een Microsoft Exchange-berichtopslag als een GWSMO-berichtopslag bevat. U kunt geen Exchange-account gebruiken in een GWSMO-profiel.
0x800411f5 De Google-servers hebben berichten gevonden die niet kunnen worden verwerkt. De berichten bevatten wellicht een virus of er kunnen dubbele berichten zijn.
  • Berichten met een virus: als u denkt dat er een virus op de clientcomputer staat of als de fout aanhoudt, voert u een antivirusscan uit.
  • Duplicaatberichten: deze fout wordt na enkele minuten opgelost.
0x800411fb Dit probleem doet zich meestal voor als u een Gmail-label synchroniseert. Dit gebeurt meestal als de naam van een Gmail-label overeenkomt met de naam van een ingebouwde Outlook-map. Ga naar de map Synchronisatieproblemenand thenLokale fouten in Outlook om het probleem te bekijken.

Als u dit probleem wilt oplossen, wijzigt u de naam van het label in de Gmail-webinterface zodat deze niet meer hetzelfde is als een bestaande map in het GWSMO-profiel. Zie Labels maken om Gmail te ordenen voor meer informatie over het bewerken van Gmail-labels.

Als dit niet werkt, maakt u een ander GWSMO-profiel. Zorg dat u hierbij geen mappen uit andere profielen of accounts kopieert en plakt of versleept.

0x80070002 Als deze foutcode wordt weergegeven als 'GetMAPISVCPath @ 168 ()> Failed with 0x80070002' betekent dit meestal dat Outlook niet is geïnstalleerd of dat de Microsoft Windows Store-versie van Outlook is geïnstalleerd. Als u dit probleem wilt oplossen, bekijkt u in de Microsoft-documentatie hoe u Microsoft Office kunt downloaden en installeren.
0x80070005 Dit probleem treedt vaak op als er een limiet is ingesteld voor de grootte van het PST-bestand. Bekijk de Microsoft-documentatie voor informatie over hoe u de groottelimiet voor PST-bestanden in Outlook kunt instellen.
0x8007000e Dit probleem doet zich meestal voor als er niet genoeg opslag beschikbaar is om de bewerking uit te voeren. Controleer of het systeem niet overbelast is door het volgende te doen:
  • Er is voldoende vrije schijfruimte en geheugen beschikbaar.
  • Er worden niet te veel processen uitgevoerd in het systeem.
  • Er zijn geen andere programma's die het PST gebruiken. Bijvoorbeeld andere e-mailadd-ons, andere programma's met Outlook-integraties of antivirusprogramma's, etc.
0x8007007e Dit probleem treedt meestal in de volgende situaties op:
  • GWSMO kan de vereiste Outlook-bibliotheken (MAPI DLL's) niet laden. Als deze fout aanwezig is, staat deze meestal in de traceringslogbestanden van GWSMO. Als u dit probleem wilt oplossen, repareert u de Office-installatie. Als het probleem aanhoudt, moet u Office verwijderen en opnieuw installeren.
  • Outlook kan het juiste gsync32.dll-bestand niet laden. Als deze fout aanwezig is, ziet u deze meestal in Outlook. Controleer of het enige exemplaar van gsync32.dll op uw systeem in C:\Program Files\Google\Google Apps Sync of C:\Program Files (x86)\Google\Google Apps Sync. Controleer vervolgens of u toestemming heeft het bestand uit te voeren.
0x80070018 Als u deze foutmelding krijgt en een afspraak niet wordt gesynchroniseerd of als uitnodigingsmails niet zijn gestuurd (of vastlopen in de outbox), controleert u de beschrijving van de agenda-afspraak. Als het bestand langer is dan het maximum van 8 KB, moet u de beschrijving verwijderen of kleiner maken.
0x800704dc De inlogverificatie is mislukt. Deze foutcode betekent dat er een configuratieprobleem is op de computer. U moet wellicht de .dll-bestanden opnieuw registreren op de clientcomputer. Bekijk de Microsoft-documentatie voor informatie over hoe u dit doet.
0x80070482 Een van de DLL-bestanden die nodig zijn om deze app uit te voeren, is beschadigd of u gebruikt wellicht een verouderde versie van de DLL. U moet GWSMO verwijderen en opnieuw installeren om dit probleem op te lossen. Ga naar GWSMO voorbereiden en installeren voor meer informatie.
0x8007065e Dit probleem kan zich voordoen als de registervermeldingen voor netwerktime-outs zijn gemaakt met het verkeerde registergegevenstype, bijvoorbeeld REG_SZ in plaats van REG_DWORD.
  1. Ga als volgt te werk om dit op te lossen:
    1. Klik in het menu Start op Windows-systeem and then Uitvoeren.

Opmerking: U kunt ook op Windows-toets + R drukken.

2. Voer regedit in het vak Uitvoeren in.
    3. Klik op OK.
  2. Ga naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Sync\Other.
  3. Controleer of alle waarden van het type REG_DWORD zijn en niet van een ander type.

Zie Opties configureren via het register voor meer informatie over werken met het register.

0x8007273d Winsock is beschadigd op de clientcomputer. Bekijk de Microsoft-documentatie voor informatie over hoe u dit probleem kunt oplossen.
0x80072ee2
0x80072ee7
0x80072efd
0x80072efe
0x80072ee0
0x80072f94
GWSMO ondervindt netwerktime-outs. Verleng de time-outperiode door het register aan te passen. Zie Als ik grote berichten verstuur via een trage verbinding, leidt dit tot een time-out voor meer informatie.
0x80072f78 GWSMO kan niet alle e-mails synchroniseren. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door netwerkproblemen of grote berichten. Zie Als ik grote berichten verstuur via een trage verbinding, leidt dit tot een time-out voor meer informatie.
0x80072f8f Dit probleem doet zich in de volgende situaties voor op de hostcomputer:
  • Als de tijd niet juist is ingesteld op de lokale computer.
  • Als de lokale certificaatopslag niet juist is.
  • Als een proxy- of firewallconfiguratie GWSMO blokkeert.
0x80be000b
0x80041004
De e-maildatabase voor GWSMO is beschadigd. Dit probleem doet zich meestal voor als de clientcomputer crasht terwijl GWSMO synchroniseert.

Verwijder het huidige profiel en installeer het opnieuw. Zie Uw profiel opnieuw maken of vervangen voor meer informatie.

↑ terug naar boven

Foutmeldingen in GWSMO
Foutmelding Stappen voor beschrijving en probleemoplossing
Fout 400: invalid_request: De versie van de app die u gebruikt, bevat niet de nieuwste beveiligingsfuncties om u te beschermen. Zorg ervoor dat u downloadt via een vertrouwde bron en updatet naar de nieuwste, best beveiligde versie. Controleer of u de nieuwste versie van GWSMO gebruikt. Ga naar GWSMO voorbereiden en installeren voor meer informatie.
Conflicterende map kan niet worden afgehandeld (): Contacten Als u een contact updatet vanuit zowel Outlook als Google Workspace of een mobiel apparaat, kan er een conflict optreden, omdat GWSMO 2 versies van het contact bewaart. Als dit gebeurt, gaan er geen gegevens verloren. Beide versies van het contact blijven bewaard. Zie Worden gegevens nog gesynchroniseerd wanneer zich een conflictfout voordoet? voor meer informatie.
Kan uw standaardmap voor e-mail niet openen...MAPI kan de informatieservice gsync.dll niet laden Zoek in het systeem naar het bestand gsync32.dll en verwijder eventuele duplicaten. Of installeer Outlook opnieuw.
CryptUnprotectData is mislukt met 0x8009000b De ontsleuteling van de opgeslagen inloggegevens is mislukt.

Dit wordt meestal veroorzaakt door een bekend probleem met de 'HP Customer participation utility task' (Taak van het HP-programma voor klantdeelname) in Windows 10, waarbij Outlook en andere apps uw wachtwoord niet onthouden na een Windows-update. Kijk in de Microsoft-documentatie of er een oplossing is voor dit probleem.

E:FreeBusy gsync32!FreeBusyServer::
ValidateOutlookFreeBusy
Config
De logboeken geven aan dat de beschikbaar/bezet-functie niet werkt vanwege lokale instellingen.
  1. Ga als volgt te werk om dit op te lossen:
    1. Klik in het menu Start op Windows-systeem and then Uitvoeren.

Opmerking: U kunt ook op Windows-toets + R drukken.

2. Voer regedit in het vak Uitvoeren in.
    3. Klik op OK.
  2. Ga naar HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Office\uw-versienummer \Outlook\SchedulingInformation\FreeBusySupport.
  3. Stel de SMTP-waarde in op {0006F049-0000-0000-C000-000000000046}.

Zie Opties configureren via het register voor meer informatie over werken met het register.

error: .vir. De server verzendt sommige berichten met bijlagen niet, omdat er een virus is gedetecteerd. Scan op virussen om dit probleem op te lossen.
GLOOK_NO_SYNCER_
FOR_MSG_STORE_FOR
_XP_PROVIDER
Deze fout betekent meestal dat hetzelfde profiel zowel een Exchange-berichtopslag als een GWSMO-berichtopslag bevat. U kunt niet beide accounts opslaan in hetzelfde gebruikersprofiel.
HTTP/1.1 401 Service uitgeschakeld door Google Workspace-beheerder De Google Agenda-service is niet ingeschakeld voor uw domein in de Google Beheerdersconsole. Zie Agenda in- of uitschakelen voor gebruikers voor meer informatie.
HTTP/1.1 403 Met dit domein hebben gebruikers geen toegang tot de API voor e-mailmigratie. Als u dit probleem wilt oplossen, moet u API-toegang inschakelen in de Google Beheerdersconsole.
HTTP/1.1 413 Verzoek te groot Een webproxy of een ander netwerksysteem blokkeert grote verzoeken. Zorg dat uw netwerk zo is ingesteld dat deze verzoeken zijn toegestaan. Bekijk de proxylogboeken voor meer informatie.
HTTP/1.1 502 Onjuiste gateway GWSMO ondervindt netwerktime-outs. Verleng de time-outperiode door het register aan te passen. Zie Als ik grote berichten verstuur via een trage verbinding, leidt dit tot een time-out voor meer informatie.
HTTP/1\.1 500 Interne serverfout Er kunnen tijdelijke verbindingsproblemen zijn met de Google-servers. Controleer of u verbinding kunt maken met http://mail.google.com/a/domeinnaam. Als u zonder problemen verbinding kunt maken, zorgt u dat de volgende URL's beschikbaar zijn op uw netwerk via poort 443:
  • Handtekeningen: https://www.google.com/accounts/ClientLogin
  • Agenda: https://www.google.com/calendar/feeds
  • Contacten: https://www.google.com/m8/feeds/contacts/
  • E-mail: https://mail.google.com/a/domein/r/
  • E-mailmigratie: https://apps-apis.google.com/a/feeds/migration/2.0/[domein]
Als uw computer verbinding kan maken met deze adressen en u toegang heeft tot e-mail via het web, moet u contact opnemen met Google Cloud-support voor hulp.
LogPotentialProxyNetwork
Failure

HTTP/1.1 400 Ongeldig verzoek

U gebruikt mogelijk een netwerkproxy. Proxy's worden niet ondersteund door GWSMO. Zorg dat al het verkeer is toegestaan op poort 443 voor Outlook.exe en ProfileEditor.exe.
MAPI kan de informatieservice gsync.dll niet laden. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Controleer het volgende:
  • Controleer of het enige exemplaar van gsync32.dll op uw systeem in C:\Program Files\Google\Google Apps Sync staat.
  • Controleer of de betreffende gebruiker lees-/uitvoerrechten heeft voor die directory.
  • Controleer of de map C:\Program Files\Common Files\System\MSMAPI\1033\ op de clientcomputer staat.
  • Start het systeem opnieuw op.
  • Controleer of de DLL-bestanden zijn gekoppeld aan Microsoft Office.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, verwijdert u Outlook en GWSMO en installeert u beide programma's opnieuw.

MAPIToMIMEStm gaf uitzondering met bericht De conversie van MAPI naar MIME van een of meer van uw e-mailberichten is mislukt. Probeer het bericht opnieuw te sturen. Als het probleem zich blijft voordoen, installeert u Outlook opnieuw.
Maximale bestandsgrootte De limiet voor de mailboxgrootte die is ingesteld in GWSMO is bereikt voor de betreffende gebruiker. Als de gebruiker de hele mailbox wil synchroniseren, moet de limiet worden ingesteld op Onbeperkt. Zie Grootte van het lokale postvak instellen voor meer informatie.
Permanente fout: BadAttachment U probeert bijlagen te verzenden die niet door Gmail worden ondersteund. Zie Bijlagen die uitvoerbare bestanden bevatten, worden niet weergegeven voor meer informatie.

↑ terug naar boven

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.