Problemen met berichten

Google Workspace Sync for Microsoft Outlook

Hier ziet u hoe u problemen kunt oplossen die zich kunnen voordoen met de inhoud van berichten in Google Workspace Sync for Microsoft Outlook (GWSMO).

De Log Analyzer uitproberen

Deze tool kan de meeste problemen identificeren vrijwel meteen nadat ze zijn verstuurd.

Problemen met berichten oplossen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Ik kan geen handtekeningen maken of updaten in Outlook

Als u probeert een handtekening te maken of te updaten in Outlook, kunt u geen account selecteren. U ziet mogelijk het volgende bericht: 'Deze optie is alleen beschikbaar als Microsoft Outlook is uitgevoerd. Wil je Outlook starten?"

Ga als volgt te werk om de functie voor Microsoft-roaminghandtekeningen uit te zetten die het probleem veroorzaakt:

1. Klik op Startand thenUitvoeren (of druk op WIN+r).
  2. Typ de volgende opdracht:

reg add HKCU\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Setup /v DisableRoamingSignaturesTemporaryToggle /t REG_DWORD /d 1

3. Start Outlook opnieuw op.
U ziet een MIME-conversiefout nadat een bericht niet is verstuurd

Als u de volgende foutmelding ziet wanneer u een bericht stuurt vanuit Outlook, kan dit betekenen dat het berichtconversieproces van GWSMO is beschadigd en moet worden gerepareerd:

Dit e-mailbericht is niet verzonden, omdat we het bericht niet konden converteren naar de internetindeling (MIME). Door bijlagen of doorgestuurde tekst van het bericht te verwijderen, kunt u het bericht mogelijk toch verzenden.

Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen:

1. Start de computer opnieuw op.
  2. Als het probleem aanhoudt, installeert u Outlook en GWSMO opnieuw.

U raakt geen e-mails, agenda-afspraken, contacten, notities of taken kwijt. U moet uw Outlook-opties echter opnieuw instellen.

Hoe kan ik Outlook en GWSMO opnieuw installeren?

Belangrijk: Controleer of u de installatie-cd of -bestanden van Outlook heeft voordat u deze stappen uitvoert.

1. Ga naar het programmabeheergedeelte van het Microsoft Windows-configuratiescherm (in Windows 7 heet dit bijvoorbeeld Programma's en functies) en verwijder GWSMO net zoals u andere programma's zou verwijderen.
  2. Verwijder Outlook vanaf dezelfde locatie in het Windows-configuratiescherm.
  3. Installeer Outlook opnieuw met de cd of de installatiebestanden.
  4. Maak uw profiel in Outlook opnieuw om te synchroniseren met uw Google-account. Zie GWMMO downloaden en installeren voor meer informatie.

Belangrijk: Wanneer u uw profiel opnieuw maakt, moet u geen gegevens importeren uit uw oude Outlook-profiel. Deze gegevens staan al in uw Google-account.

5. Start de computer opnieuw op.
Als ik grote berichten verstuur via een trage verbinding, leidt dit tot een time-out

Als u een bericht met een grote bijlage verzendt via een trage verbinding, kan er een time-out optreden. Het bericht wordt niet verzonden en blijft in de outbox staan. Zie Als ik grote berichten verstuur via een trage verbinding, leidt dit tot een time-out om dit probleem op te lossen.

Tekstbestanden raken beschadigd als deze worden gemaild naar uw eigen e-mailaccount of een niet-Google Workspace-gebruiker

Als u in Outlook een tekstbestand toevoegt en naar uzelf of naar een niet-Google Workspace-gebruiker stuurt, kan de bijlage beschadigd zijn in de ontvangen e-mail.

Voeg het bestand toe aan Google Drive in plaats van het aan uzelf te e-mailen om dit probleem te voorkomen. U kunt ook een bijlage sturen aan uzelf via de Gmail-webinterface.

Opsommingstekens worden niet juist weergegeven als Outlook wordt gebruikt met GWSMO

Als u met Outlook via GWSMO een e-mailbericht stuurt met opsommingstekens en sub-opsommingstekens, kan de structuur van de opsommingstekens onjuist worden weergegeven in het ontvangen bericht.

We raden u aan rechtstreeks contact op te nemen met Microsoft-support om dit probleem te melden.

Een Microsoft Exchange-account toevoegen aan een profiel en fouten ophalen

Hoewel het mogelijk is een Exchange Server-account toe te voegen aan uw profiel in GWSMO, wordt dit afgeraden. Als u Exchange en GWSMO gebruikt in hetzelfde profiel, kan dit leiden tot fouten met de verzending en andere problemen. Maak aparte Outlook-profielen voor de GWSMO- en Exchange Server-accounts.

EML- of MSG-bestanden worden niet weergegeven

Als u een e-mailbericht (.eml- of .msg-bestand) toevoegt aan een bericht in Outlook dat met GWSMO of IMAP is gesynchroniseerd, kunnen ontvangers die Exchange of andere niet-Gmail-services gebruiken de bijlage niet lezen (de bijlage wordt blanco weergegeven). U kunt dit probleem voorkomen door het oorspronkelijke bericht door te sturen met de niet-Gmail-service in plaats van de oorspronkelijke bijlage bij te voegen als .eml- of .msg-bestand.

E-mailbijlagen die rechtstreeks vanuit Outlook naar de web-UI van Gmail worden gestuurd, worden anders gelezen, afhankelijk van het type:

• .eml-bijlagen kunnen worden gelezen met de EML Viewer van Gmail.
  • .msg-bijlagen kunnen niet worden gelezen.

GWSMO converteert .eml- en .msg-bijlagen automatisch naar een indeling die leesbaar is in Gmail (message/rfc822-indeling). Een .eml- of .msg-bijlage die wordt verstuurd van een GWSMO-gebruiker naar een andere GWSMO-gebruiker, of van een GWSMO-gebruiker naar de web-UI van Gmail, is dus leesbaar voor de ontvanger.

Zijn er bekende problemen?

Mogelijk zijn we op de hoogte van het probleem en werken we aan een oplossing of kunnen we een tijdelijke oplossing aanraden. Zoek op uw probleem in Gegevensmigratie en -synchronisatie bij Google Workspace Bekende problemen.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.