Alternativ för att lägga till lagringsutrymme på Google Drive

Den här funktionen är inte tillgänglig med G Suite for Nonprofits eller den gamla kostnadsfria utgåvan av G Suite. Du kan uppgradera till G Suite Basic. Ideella kunder kan även köpa individuellt lagringsutrymme.

Om du närmar dig gränsen för lagringsutrymme på Google Drive eller har slut på lagringsutrymme, finns det alternativ för att skapa mer utrymme.

Få mer lagringsutrymme

Uppgradera till obegränsat lagringsutrymme

Om du använder G Suite Basic kan du uppgradera till G Suite Business för obegränsat lagringsutrymme (1 TB per användare med 4 eller färre anställda).

När du har obegränsat lagringsutrymme behöver du inte köpa lagringslicenser för Drive.

Köpa fler licenser för lagringsutrymme

Om du är kund via en återförsäljare kontaktar du återförsäljaren för extra lagringslicenser.

Öka en användares lagringsutrymme

Se hur mycket utrymme en användare har

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. I listan över aktiva användare letar du upp en specifik användare. I kolumnerna för Drive-användning och Totalt lagringsutrymme kan du se uppgifter om användarutrymme. En användares totala lagringsutrymme är summan av de tilldelade licenserna.

Ser du inte kolumnerna Användning eller Lagring? I det övre verktygsfältet klickar du på Mer Settings > Välj kolumner för att lägga till dem.

Tips! Användare kan gå till www.google.com/settings/storage för att se hur mycket lagringsutrymme de har. De kan öppna drive.google.com/drive/quota om de vill se vilka filer som kräver mest lagringsutrymme.

Tilldela en större lagringslicens

Så här ger du ge en användare mer lagringsutrymme:

1. Ta bort tilldelningen av den aktuella lagringslicensen för Drive.
  2. Tilldela en större licens.

Obs! En användare kan ha en enskild licens plus en ytterligare lagringslicens tilldelad av en administratör (exempelvis en enskild licens på 30 GB plus en ytterligare licens på 1 TB som tilldelats av en administratör).

Ta bort stora filer för att frigöra utrymme

Drive-lagring omfattar mer än bara filer. Gmail-meddelanden, Google Foto och filer alla räknas in i det använda lagringsutrymmet på Drive.

• Gmail – som G Suite-administratör kan du minska en användares e-lagringsutrymme. Läs mer.
  • Drive – enskilda användare kan ta bort stora filer och sedan tömma papperskorgen. Läs mer.
  • Google Foto – enskilda användare kan ta bort stora foton och videoklipp från sitt bildbibliotek. Läs mer.

Är du osäker på din lagringsgräns på Drive?

Detta lagringsutrymme delas mellan Google Drive, Gmail och Google Foto. Mängden fritt lagringsutrymme för varje användare beror på kontotypen:

• G Suite Basic
30 GB
  • G Suite Business
  • G Suite for Education
  • G Suite Enterprise
  • G Suite Enterprise for Education
Obegränsat lagringsutrymme
(1 TB vid 4 eller färre användare)
  • Google Apps – kostnadsfri utgåva (erbjuds inte längre)
  • Enskilda konsumentkonton
15 GB
  • Drive Enterprise

Inga lagringskvoter
Kostnaden baseras på använt lagringsutrymme