Överföra filer till Google Drive.

Användare kan överföra alla filtyper till Google Drive och konvertera vissa filtyper till webbaserade Google-dokumentformat som Dokument, Kalkylark eller Presentationer. Mer information finns i Inställningar för manuell överföring.

Lagring och begränsningar

Detta lagringsutrymme delas mellan Google Drive, Gmail och Google Foto. Mängden fritt lagringsutrymme för varje användare beror på kontotypen:

• G Suite Basic
30 GB
  • G Suite Business
  • G Suite for Education
  • G Suite Enterprise
  • G Suite Enterprise for Education
Obegränsat lagringsutrymme
(1 TB vid 4 eller färre användare)
  • Google Apps – kostnadsfri utgåva (erbjuds inte längre)
  • Enskilda konsumentkonton
15 GB
  • Drive Enterprise

Inga lagringskvoter
Kostnaden baseras på använt lagringsutrymme

Enskilda användare kan bara ladda upp 750 GB varje dag mellan Min enhet och alla delade enheter. Användare som når gränsen på 750 GB eller laddar upp en fil som är större än 750 GB kan inte ladda upp fler filer den dagen. Uppladdningar som pågår slutförs. Den maximala enskilda filstorlek som du kan ladda upp eller synkronisera är 5 TB.

Administratörskontroller

• Google Drive: När du aktiverar Drive-tjänsten på administratörskonsolen kan användarna ladda upp och synkronisera en fil till sina konton.

• API:er: G Suite-kunder kan använda API för att lägga till, redigera och ta bort flera filer på en och samma gång, samt för att hantera och skapa information om användares dokument (dock skapas inte information om användningskvoter i nuläget). Administratörer kan exempelvis använda API om de vill överföra ett stort antal filer och dela dem med alla användare inom domänen. Läs mer om funktionen för API-överföring.

Säkerhet

• Filtyper: Användarna kan överföra alla typer av filer, inklusive körningsbara filer (exempelvis .exe eller .vbs) och komprimerade filer.

• Virussökning: Filer genomsöks efter virus av Google Drive innan den hämtas eller delas. Om ett virus påträffas kan användarna inte konvertera den drabbade filen till Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer. De får en varning om de försöker utföra dessa åtgärder.

Ägaren kan hämta den virusdrabbade filen, men enbart efter att ha bekräftat risken med att göra det.  Användare kan fortfarande dela filen med andra, skicka den drabbade filen via e-post eller ändra ägarskap för filen.

Det går bara att genomsöka filer som är mindre än 100 MB efter virus. För större filer visas en varning om att filen inte kan genomsökas.

• Innehållspolicy: Alla Google Drive-filer, inklusive överförda eller konverterade filer, följer samma programpolicy. Läs mer.