Lagrings- och uppladdningsgränser för Google Workspace

Anvisningar om hur du laddar upp filer till Google Drive finns här.

Lagringsgränser för Google Workspace

Lagringsutrymmet i Google Workspace delas mellan Google Drive, Gmail och Google Foto. Läs om hur användning av lagringsutrymmet beräknas.

Hur mycket lagringsutrymme varje användare får beror på din Google Workspace-utgåva. De flesta Google Workspace-utgåvor har gemensamt lagringsutrymme. Gemensamt lagringsutrymme anges i följande tabeller som totalt lagringsutrymme eller ett lagringsutrymme multiplicerat med antalet slutanvändarlicenser.

Gemensamt lagringsutrymme beviljas i steg:

• Du får en del av lagringsutrymmet vid köpet.
  • När du gör tidiga betalningar för prenumerationen ökar lagringsutrymmet till den totala gränsen för lagringsutrymme.
Google Workspace-utgåva eller Google Workspace-prenumeration Lagringsgränser

G Suite Basic

Inte längre tillgängligt för nya kunder

30 GB per slutanvändare

G Suite Business

G Suite Business – arkiverade användare

Inte längre tillgängligt för nya kunder

Obegränsat lagringsutrymme

1 TB per arkiverad användare

Google Workspace Business Starter 30 GB gånger antalet slutanvändare, inklusive arkiverade användare
Google Workspace Business Standard 2 TB gånger antalet slutanvändare, inklusive arkiverade användare
Google Workspace Business Plus 5 TB gånger antalet slutanvändare, inklusive arkiverade användare
Google Workspace Enterprise Starter 1 TB gånger antalet slutanvändare

Google Workspace Enterprise Standard

Google Workspace Enterprise Plus

5 TB gånger antalet slutanvändare, inklusive arkiverade användare

För kunder med fem eller fler slutanvändare kan mer lagringsutrymme vara tillgängligt efter Googles eget gottfinnande per rimlig begäran. Läs mer om att begära lagringsutrymme.

Google Workspace for Education

Google Workspace-utgåva eller Google Workspace-prenumeration Lagringsgränser

Google Workspace for Education Fundamentals

Google Workspace for Education Standard

100 TB totalt för alla slutanvändare
Google Workspace for Education Teaching and Learning Upgrade Ytterligare 100 GB gånger antalet användarlicenser
Google Workspace for Education Plus Ytterligare 20 GB gånger antalet användarlicenser

Mer information om lagringsutrymme för Google Workspace for Education finns i Förstå tillgänglighet och användning av lagringsutrymme.

Google Workspace Essentials

Google Workspace Essentials-utgåvor inkluderar inte Gmail.

Google Workspace-utgåva eller Google Workspace-prenumeration Lagringsgränser

Google Workspace Essentials Starter

15 GB per slutanvändare

Google Workspace Essentials

Inte längre tillgängligt för nya kunder

100 GB gånger antalet slutanvändare, upp till maximalt 2 TB
Google Workspace Enterprise Essentials 1 TB gånger antalet slutanvändare
Google Workspace Enterprise Essentials Plus 5 TB gånger antalet slutanvändare

Google Workspace Frontline

Google Workspace-utgåva eller Google Workspace-prenumeration Lagringsgränser

Google Workspace Frontline Starter

Google Workspace Frontline Standard

5 GB per slutanvändare*

*Denna lagringsgräns gäller för alla slutanvändare som använder en Google Workspace Frontline-utgåva, även om Kunden har köpt ett annat Google Workspace-erbjudande med andra lagringsgränser.

Google Workspace for Nonprofits

Google Workspace-utgåva eller Google Workspace-prenumeration Lagringsgränser

Google Workspace for Nonprofits

100 TB för alla slutanvändare

Gränser för uppladdning och kopiering i Drive

Varje användare kan ladda upp och kopiera 750 GB till Drive inom 24 timmar. Användare som når gränsen på 750 GB kan inte ladda upp eller kopiera fler filer förrän gränsen har uppdaterats. Gränsen uppdateras inom 24 timmar.

• Du kan ladda upp och synkronisera filer på upp till 5 TB. Uppladdningen slutförs bara med den första filen som bryter mot gränsen.
  • Det går inte att kopiera filer som är större än 750 GB. Ladda i stället ned filen och ladda upp den.

Gränser för filer och mappar på Drive

Administratörskontroller

• Google Drive: När du aktiverar Drive-tjänsten på administratörskonsolen kan användarna ladda upp och synkronisera en fil till sina konton.

• API:er: Kunder kan använda ett API för att lägga till, redigera och ta bort filer i batch, samt för att hantera och skapa information om sina användares dokument (dock skapar inte denna aktivitet information om användningskvoter i nuläget). Administratörer kan exempelvis använda API om de vill överföra ett stort antal filer och dela dem med alla användare inom domänen. Läs mer om funktionen för API-överföring.

Relaterade ämnen