Opslag- en uploadlimieten voor Google Workspace

Hier vindt u informatie over stappen om bestanden te uploaden naar Google Drive.

Opslaglimieten voor Google Workspace

Google Workspace-opslag wordt gedeeld tussen Google Drive, Gmail en Google Foto's.Ontdek hoe opslaggebruik wordt berekend.

Hoeveel opslag elke gebruiker heeft, hangt af van je Google Workspace-versie. De meeste Google Workspace-versies hebben gecombineerde opslag. In de volgende tabellen wordt gecombineerde opslag aangegeven als de totale opslag of een hoeveelheid opslag keer het aantal eindgebruikerslicenties.

Google biedt incrementele opslag tot aan de gekochte limiet voor in aanmerking komende opslagruimte.

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

G Suite Basic

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

30 GB per eindgebruiker

G Suite Business

G Suite Business - Gearchiveerde gebruikers

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

Onbeperkte opslag

1 TB per gearchiveerde gebruiker

Google Workspace Business Starter 30 GB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Business Standard 2 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Business Plus 5 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Enterprise Starter 1 TB keer het aantal eindgebruikers

Google Workspace Enterprise Standard

Google Workspace Enterprise Plus

5 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers

Voor klanten met 5 of meer eindgebruikers kan Google naar eigen goeddunken na een redelijk verzoek meer opslag beschikbaar stellen. Meer informatie over hoe u opslag aanvraagt

Google Workspace for Education

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace for Education Fundamentals

Google Workspace for Education Standard

100 TB in totaal voor alle eindgebruikers
Google Workspace for Education: Teaching and Learning Upgrade 100 GB extra keer het aantal eindgebruikerslicenties
Google Workspace for Education Plus 20 GB extra keer het aantal eindgebruikerslicenties

Ga naar Over de beschikbaarheid en het gebruik van opslag voor meer informatie over Google Workspace for Education-opslag.

Google Workspace Essentials

Gmail is niet inbegrepen bij Google Workspace Essentials-versies.

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace Essentials Starter

15 GB per eindgebruiker

Google Workspace Essentials

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

100 GB keer het aantal eindgebruikers, met een maximum van 2 TB
Google Workspace Enterprise Essentials 1 TB keer het aantal eindgebruikers
Google Workspace Enterprise Essentials Plus 5 TB keer het aantal eindgebruikers

Google Workspace Frontline

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace Frontline Starter

Google Workspace Frontline Standard

5 GB per eindgebruiker*

*Deze opslaglimiet geldt voor alle eindgebruikers die een Google Workspace Frontline-versie gebruiken, zelfs als de klant een ander Google Workspace-abonnement heeft gekocht met andere opslaglimieten.

Google Workspace for Nonprofits

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace for Nonprofits

100 TB voor alle eindgebruikers

Upload- en kopieerlimieten voor Drive

Elke gebruiker kan binnen 24 uur 750 GB uploaden en kopiëren naar Drive. Gebruikers die de limiet van 750 GB hebben bereikt, kunnen pas weer bestanden uploaden of kopiëren als de limiet is vernieuwd. De limiet wordt binnen 24 uur vernieuwd.

• U kunt bestanden van maximaal 5 TB uploaden en synchroniseren. Alleen het eerste bestand dat de limiet overschrijdt, wordt geüpload.
  • Bestanden die groter zijn dan 750 GB kunnen niet worden gekopieerd. In plaats daarvan moet u het bestand downloaden en dan uploaden.

Limieten voor Drive-bestanden en -mappen

Beheerdersfuncties

• Google Drive: Als u de Drive-service inschakelt in de Beheerdersconsole, kunnen uw gebruikers bestanden uploaden en synchroniseren met hun account.

• API's: Klanten kunnen een API gebruiken om meerdere bestanden tegelijk toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Ook kunnen ze met API's informatie genereren over de documenten van hun gebruikers (momenteel worden echter geen quotagegevens gegenereerd). Beheerders kunnen de API bijvoorbeeld gebruiken om een groot aantal bestanden te uploaden en deze te delen met alle gebruikers in hun domein. Meer informatie over de API-uploadfunctie.