Bestanden uploaden naar Google Drive

Gebruikers kunnen elk bestandstype uploaden naar Google Drive en bepaalde bestandstypen converteren naar een Google-webdocument, zoals Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties. Zie Handmatige uploadinstellingen voor meer informatie.

Opslagruimte en -limieten

Drive-opslag is verdeeld over Google Drive, Gmail en Google Foto's. De hoeveelheid kosteloze opslag voor elke gebruiker hangt af van uw type account:

• Frontline
2 GB per gebruiker
  • G Suite Basic

30 GB per gebruiker

• Business Starter

30 GB per gebruiker

• Business Standard

2 TB per gebruiker toegevoegd aan gecombineerde opslag

• Business Plus

5 TB per gebruiker toegevoegd aan gecombineerde opslag

• Enterprise-versies

Zo veel als u nodig heeft.

Neem voor hulp contact op met een Google-salesmedewerker.

• Essentials

100 GB per gebruiker toegevoegd aan gecombineerde opslag,
met een maximum van 2 TB

• G Suite Business

Onbeperkte opslag
(1 TB bij 4 of minder gebruikers)

• Education Fundamentals
  • Education Standard*
  • Teaching and Learning Upgrade*
  • Education Plus

100 TB gecombineerde cloudopslag

Extra opslag:

• Teaching and Learning Upgrade: 100 GB per gebruiker
  • Education Plus: 20 GB per gebruiker
  • Individuele persoonlijke accounts
  • Oude gratis versie van Workspace

15 GB

Beschikbaar vanaf april 2021

Individuele gebruikers kunnen per dag 750 GB uploaden in Mijn Drive en alle gedeelde Drives bij elkaar opgeteld. Gebruikers die de limiet van 750 GB hebben bereikt of een bestand uploaden dat groter is dan 750 GB, kunnen die dag geen bestanden meer uploaden. Uploads die al in behandeling zijn, worden voltooid. De maximale grootte voor individuele bestanden die u kunt uploaden of synchroniseren is 5 TB.

Beheerdersfuncties

• Google Drive: Als u de Drive-service aanzet in de Beheerdersconsole, kunnen uw gebruikers bestanden uploaden en synchroniseren met hun account.

• API's: Klanten kunnen een API gebruiken om bestanden met meerdere tegelijk toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Ook kunnen ze met API's informatie genereren over de documenten van hun gebruikers (momenteel worden echter geen quotagegevens gegenereerd). Beheerders kunnen de API bijvoorbeeld gebruiken om een groot aantal bestanden te uploaden en deze te delen met alle gebruikers in hun domein. Meer informatie over de API-uploadfunctie.

Beveiliging

• Bestandstypen: Gebruikers kunnen elk type bestand uploaden, inclusief uitvoerbare bestanden (zoals .exe of .vbs) en gecomprimeerde bestanden.

• Virusscans: Google Drive scant een bestand op virussen voordat het wordt gedownload of gedeeld. Als een virus wordt ontdekt, kunnen gebruikers het geïnfecteerde bestand niet converteren naar een Google-document, -spreadsheet of -presentatie. Als ze proberen dit te doen, wordt er een waarschuwing gegeven.

De eigenaar kan het geïnfecteerde bestand downloaden, nadat deze heeft bevestigd zich bewust te zijn van het risico hiervan. Gebruikers kunnen het geïnfecteerde bestand nog steeds delen met anderen, het via e-mail sturen of het eigendom ervan wijzigen.

Alleen bestanden kleiner dan 100 MB kunnen worden gescand op virussen. Voor grotere bestanden verschijnt er een waarschuwing dat het bestand niet kan worden gescand.

• Contentbeleid: Voor alle Google Drive-bestanden, inclusief geüploade of geconverteerde bestanden, geldt hetzelfde programmabeleid. Meer informatie

• Phishing en malware: Als bestanden van buiten uw organisatie worden gedeeld met uw gebruikers, controleert Google Workspace automatisch op phishing en malware. Als er een probleem wordt gevonden, wordt de toegang van gebruikers tot het bestand ingetrokken om ze te beschermen.

Als Google Workspace detecteert dat een gebruik het Beleid voor acceptabel gebruik van Google schendt, behoudt Google zich het recht voor om deze gebruiker onmiddellijk op te schorten. Als het probleem speelt in uw hele organisatie, behoudt Google zich het recht voor om het Google-account van uw organisatie op te schorten en de toegang van alle beheerders tot Google Workspace-services te blokkeren. In dit geval stuurt Google een melding naar het secundaire e-mailadres van de primaire beheerder.