Hantera din globala adresslista

Google Calendar Sync för Microsoft Outlook

När du aktiverar Google Calendar Sync för Microsoft Outlook (GWSMO) blir organisationens globala adresslista (GAL) i Google Workspace automatiskt tillgänglig för alla GWSMO-användare i Outlook.

Den globala adresslistan är en delad, sökbar katalog med alla användare, grupper, delade kontakter och resurser som definierats för Google Workspace-domänen. Samma globala kontakter är tillgängliga i Gmail-gränssnittet på webben.

Globala adresser delas med alla i organisationen. De innehåller som standard alla användares primära e-postadress och eventuella e-postalias och smeknamn. Deras namnformat (till exempel Efternamn, Förnamn eller Förnamn, Efternamn) följer inställningarna för namnformat i Gmail.

Om du ändrar GAL i Google Workspace uppdateras varje användares lista i Outlook. Det kan ta upp till 24 timmar innan uppdateringarna blir tillgängliga i Outlook eller för användarna att visa GAL efter att de har installerat GWSMO.

Vad är tillgängligt och inte tillgängligt för Outlook-användare?

GWSMO-användare i Outlook kan göra följande:

• Visa GAL för alla Google Workspace användare, grupper, delade kontakter och resurser i organisationen. Mer information finns i fälten som stöds nedan.
  • Sök efter kontakter efter användare, grupp och resursadress i Outlooks adressbok. Om du anger de första tecknen i en adress i adressboken autokompletteras de översta namnen som matchar ett inlägg.
  • Få åtkomst till information om ledig/upptagen för andra användare och resurser, till exempel konferensrum. Du kan även inkludera information om ledig/upptagen för personer i organisationen som fortfarande använder Microsoft Exchange. Mer information finns i Konfigurera information om ledig/upptagen för Exchange-användare.

GWSMO-användare i Outlook kan inte visa Exchange-data som inte har replikerats i Google Workspace.

Hantera GAL

Som katalogadministratör kan du hantera GAL för att styra synligheten för användaruppgifter i Google Kontakter och andra Google-tjänster.Om användare på domänen inte kan få åtkomst till några globala adresser i Outlook eller Gmail, verifierar du att kontaktdelning är aktiverat på Googles administratörskonsol.

Om du vill ändra inställningarna för delning av kontakter måste du vara avancerad administratör eller tjänstadministratör eller ha behörighet för kataloginställningar i en anpassad roll. Mer information finns i Gör en användare till administratör eller Skapa, redigera och ta bort anpassade administratörsroller.

Aktivera katalogen

Säkerställ att GAL är tillgänglig för GWSMO-användare genom att aktivera organisationens katalog och ange inställningar för kontaktdelning på Googles administratörskonsol. Mer information finns i Aktivera katalogen och ange delningsalternativ.

Inaktivera katalogen

Om du inte vill att användarna ska ha åtkomst till GAL kan du stänga av funktionen för hela organisationen eller bara en enskild användare:

Obs! Du kan också behöva inaktivera katalogen när du konfigurerar katalogen eller felsöker.

Ytterligare kataloginställningar

Här är några andra kataloginställningar som du kanske vill utforska:

Globala adressfält

Fält som stöds

Som standard inkluderar globala adresser fälten Förnamn, Efternamn och E-postadress som definierades när varje användare lades till på ditt Google Workspace-konto. GWSMO har stöd för följande fält under en synkronisering:

• Allmänt-förnamn
  • Allmänt-namn-initialer
  • Allmänt-efternamn
  • Allmänt-visningsnamn
  • Allmänt-namn-epost
  • Allmänt-adress
  • Allmänt-stad
  • Allmänt-delstat
  • Allmänt-postnummer
  • Allmänt-land/region
  • Allmänt-titel
  • Allmänt-företag
  • Allmänt-avdelning
  • Allmänt-kontor
  • Allmänt-assistent
  • Allmänt-telefon
  • Telefon/anteckningar-telefonnummer-arbete
  • Telefon/anteckningar-telefonnummer-arbete2
  • Telefon/anteckningar-telefonnummer-fax
  • Telefon/anteckningar-telefonnummer-assistent
  • Telefon/anteckningar-telefonnummer-hem
  • Telefon/anteckningar-telefonnummer-hem2
  • Telefon/anteckningar-telefonnummer-mobil
  • Telefon/anteckningar-telefonnummer-personsökare
  • Telefon/anteckningar-anteckningar

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.