GWSMO voorbereiden en installeren

Google Workspace Sync for Microsoft Outlook

Dit artikel is bestemd voor beheerders die GWSMO instellen voor hun gebruikers. Als u gebruiker bent, gaat u naar GWSMO downloaden en installeren.

Voordat u Google Workspace Sync for Microsoft Outlook (GWSMO) kunt downloaden en installeren, moet u enkele stappen uitvoeren in de Google Beheerdersconsole. Daarna kunt u bepalen of u slimme functies en personalisatie wilt toestaan en of uw gebruikers beschikbaarheidsinformatie van Exchange-gebruikers kunnen zien.

Stap 1: GWSMO instellen in de Google Beheerdersconsole

Voordat u of iemand anders in uw organisatie GWSMO kan gebruiken, moet u de volgende functies aanzetten in de Google Beheerdersconsole:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Zo zet u GWSMO aan voor uw account:
    1. Klik op Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmail.
    2. Klik op Toegang voor eindgebruikersand thenGoogle Workspace-synchronisatie.
    3. Vink het vakje aan voor Google Workspace-synchronisatie aanzetten voor Microsoft Outlook voor mijn gebruikers en klik op Opslaan.
  3. Ga naar Agenda aan- of uitzetten voor gebruikers om de Google Agenda-service aan te zetten (zodat gebruikers profielen kunnen maken).
  4. Zo zet u het delen van contacten aan voor uw organisatie (zodat de algemene adreslijst van gebruikers dynamisch wordt geüpdatet):
    1. Klik op Menu and thenTelefoongidsand thenDirectoryinstellingen.
    2. Klik op Instellingen voor delen and then Contacten delen.
    3. Vink het vakje voor Delen van contacten inschakelen aan.
    4. Klik op Opslaan.
  5. Ga naar Drive aan- of uitzetten voor gebruikers om de Google Drive-service aan te zetten.
  6. Zo staat u gebruikers toe om Drive-apps te installeren (vereist om notities te synchroniseren met Drive):
    1. Klik op Menu and then Apps and thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten and thenFuncties en apps.
    2. Klik op Drive SDK en vink het vakje aan voor Gebruikers toestaan Google Drive te openen met de Drive SDK API.
    3. Klik op Opslaan.

Stap 2: GWSMO installeren

Gebruikers in uw organisatie die gegevens willen synchroniseren tussen Google Workspace en Outlook, moeten GWSMO hebben geïnstalleerd op hun clientcomputer. Dit kan op 2 manieren:

Optie 1: Een MSI-bestand pushen naar uw gebruikers

1. Download het MSI-bestand op de GWSMO-downloadpagina.

Gebruik de juiste versie (32-bits of 64-bits) voor de Outlook-versie van uw gebruikers.

2. Push het MSI-bestand naar uw gebruikers met de software die u gebruikt om de apps van uw organisatie te implementeren.
  3. Vraag uw gebruikers het bestand te installeren. Uw gebruikers kunnen de instructies volgen in het gedeelte Mijn beheerder heeft GWSMO op mijn computer gedownload.

Optie 2: Gebruikers GWSMO zelf laten downloaden en installeren

1. Vraag uw gebruikers het exe-bestand Aanbevolen voor gebruikers te downloaden van de GWSMO-downloadpagina.
  2. Uw gebruikers kunnen de installatie afronden door de instructies te volgen in Ik download en installeer GWSMO zelf.

De standaardlocatie op elke clientcomputer is C:\Program Files\Google\Google Apps Sync.

Stap 3: Slimme functies en personalisatie aanzetten (optioneel)

Voordat u gegevens migreert, moet u bepalen of slimme functies in Gmail en Google Chat en Meet en personalisatiefuncties in andere Google-producten gegevens uit Gmail, Chat en Meet kunnen gebruiken. U moet slimme functies en personalisatie aanzetten in het doelaccount voordat u gegevens migreert om bepaalde functies te laten werken, zoals automatisch sorteren in Gmail.

Bekijk meer informatie over hoe je slimme functies en personalisatie aanzet.

Stap 4: Beschikbaarheidsgegevens instellen voor Exchange (optioneel)

U moet enkele aanvullende stappen uitvoeren als u wilt dat uw gebruikers beschikbaarheidsgegevens kunnen opvragen voor Exchange-gebruikers en u GWSMO gebruikt in een gemengde Google Workspace- en Exchange-omgeving.

1. Webservice voor Google Agenda-connectoren instellen

Ga voor installatie- en installatie-instructies naar Installatie- en configuratiehandleiding voor de webservice voor Google Agenda-connectoren.

Belangrijk:

• Als uw Exchange-server Exchange Online (Microsoft 365) is, kunt u de webservice voor Google Agenda-connectoren niet gebruiken.
  • Zorg dat u niet de Google Agenda-connector voor synchronisatieservice instelt als u de Google Agenda-connector instelt.
  • Google Support kan u niet helpen bij problemen met de configuratie van de webservice Google Agenda-connectoren.

2. Een registersleutel maken

Maak op elke computer met GWSMO de volgende registersleutel en tekenreekswaarde. Als u een 32-bits versie van Outlook gebruikt op een 64-bits versie van Windows, moet u deze registersleutel maken op de juiste locatie voor 32-bits apps. Ga naar Opties configureren via het register voor instructies om het Windows-register te gebruiken.

• Registersleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Sync\CalendarSync
  • Tekenreekswaarde: waardenaam: FreeBusyURL; waardegegevens: <URL van de agenda-connector>

Voorbeeld: http://www.example.com/GCalExchangeLookup/ExchangeQuerier.aspx

Gerelateerd onderwerp

Problemen met de Installatie en instelling

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.