Aktivera eller inaktivera äldre samtal i Meet för användarna utan att påverka tilläggstjänster

Som IT-administratör för organisationen kan du stänga av äldre Google Meet-samtal för användarna. Du kanske vill göra det eftersom äldre samtal i Meet (som tidigare kallades Duo-samtal) inte uppfyller Googles krav för tjänster. Om du stänger av Meets äldre samtal inaktiveras inte Meet-tjänsten i allmänhet så att användarna fortfarande kan skapa och gå med i icke-äldre Meet-möten och samtal om du inte stänger av dem separat.

Om du vill använda äldre tjänster måste både tilläggstjänsterna från Google utan inställning för individuell kontroll och inställningen för äldre tjänster vara aktiverade.

Användare under 18 år har inte åtkomst till Meet-samtal.

Meet-möten kontra äldre Meet-samtal

Meet-samtal Meet-möten Äldre Meet-samtal
Ring Ingen ringsignal Ring

Uppfyller kraven i Googles tjänster

Uppfyller kraven i Googles tjänster

Uppfyller inte kraven i Googles tjänster

Stäng av genom att stänga av Meet-tjänsten

Stäng av genom att stänga av Meet-tjänsten

Inaktivera genom att inaktivera reglaget för äldre tjänster eller tilläggstjänster eller genom att inaktivera Meet-tjänsten

Aktivera eller inaktivera äldre samtal i Meet

Om du stänger av äldre samtal i Meet kan användarna fortfarande skapa eller gå med i samtal och möten som inte är äldre i Meet.

Innan du börjar: Gör så här om inställningen ska tillämpas för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om inställningarna ska göras per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om inställningarna ska gälla användare på olika avdelningar).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Meet.
  3. Klicka på Videoinställningar för Meet.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. Klicka på Äldre tjänster och markera eller avmarkera rutan Användarna kan ringa eller ta emot äldre (Duo-typ) samtal och skicka videomeddelanden.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Relaterade ämnen