Krav på nummerportering för Google Voice

Om din organisation har befintliga telefonnummer hos en annan tjänsteleverantör kan du portera dessa nummer till Google Voice.

Steg 1: Innan du börjar

• Kontrollera följande med din befintliga leverantör:
    • Porteringskrav
    • Om du behöver ett kontonummer för auktorisering
    • Det finns inga spärrar på numren som porteras
  • Avsluta inte din befintliga tjänst eller Voice förrän Voice meddelar dig att nummerporteringen är klar. Annars misslyckas porteringsbegäran och numret kan gå förlorat.
  • Avsluta eventuella öppna tjänstbegäranden hos din nuvarande operatör.
  • Alla nummer i en begäran måste tillhöra samma operatör. Om du använder flera operatörer skapar du en separat porteringsbegäran för varje operatör.

Steg 2: Samla information

• Ta fram ett aktuellt kontoutdrag från din nuvarande operatör där du hittar information som behövs för att slutföra porteringsbegäran.
  • Hämta en lista över de telefonnummer du porterar. Se till att din nuvarande operatör har låst upp numren.
  • Om den nuvarande operatören kräver en pinkod för nummerportering ska du ha den redo när du skapar porteringsordern.
  • Se till att alla nummer i din porteringsbegäran är kopplade till huvudnumret för fakturering i operatörskontot som du porterar från.
  • Ta bort alla specialfunktioner med befintliga nummer, som DSL-internet eller s.k. hunt groups. Voice har inte stöd för dessa funktioner.
  • Avsnittet Opertörsfält innehåller regionspecifik information som krävs för nummerportering.

Steg 3: Granska porteringsgränserna

Du kan portera upp till 1 000 nummer (50 i Kanada) samtidigt.

Du kan inte portera dessa nummer:

• Kostnadsfria nummer
  • Ickegeografiska (nomadiska) nummer inom EU
  • Mobilnummer i EU
  • Nummer som är kopplade till konsumentkonton på Gmail.com
  • Nummer från ohanterade konton till hanterade konton. Mer information finns i Om Google Voice-kontotyper.
  • Nummer på olika Google Workspace-domäner
    Obs! Om båda domänerna finns på samma Workspace-konto kan du ta bort tilldelningen av ett nummer från en användare i en domän och omtilldela den till en användare på en annan domän i Googles administratörskonsol. I detta fall måste båda domänanvändarna ha Voice-licenser tilldelade.
  • Nummer utanför Voice-täckningsområdet, även i ett land eller en region som stöds
  • Nummer i Alaska eller Hawaii
    Mer information finns i Vilka länder är Voice tillgängligt i?

Kontakta den tjänsteleverantör som har tillhandahållit numren och säkerställ att det inte finns några regler eller tjänstekrav som förhindrar att du porterar dem.

Vissa operatörer tillåter kanske inte portering av enskilda nummer inom ett visst intervall. Vi rekommenderar att nummer som tillhör ett intervall porteras i samma begäran. Med undantag för tyska nummer kan nummer utanför ett nummerintervall porteras i samma begäran.

Om du har frågor om begränsningarna eller vill kontrollera om numren kan porteras kontaktar du support för Google Workspace.