Begär en återbetalning av återstående saldo

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Du kan begära återbetalning om du säger upp alla prenumerationer eller har ett tillgodohavande.

Säga upp prenumerationen och begära återbetalning

Om du räknar med att ha positivt saldo på ditt Google-faktureringskonto efter att ha sagt upp alla prenumerationer, kan du begära återbetalning i förväg. Du kan ha en återstående kredit om du gör en manuell betalning av tjänsten och avslutar alla prenumerationer inom samma faktureringsperiod. Om du planerar att fortsätta med vissa prenumerationer lämnar du saldot på ditt konto så att vi kan använda det för din nästa automatiska betalning.

Vi tillämpar proportionerlig fakturering för ditt konto och återbetalar allt outnyttjat saldo.

Innan du börjar

Kontakta Support för Google Workspace om du vill skapa ett supportärende och begära återbetalning.

Om du vill ha en återbetalning på mer än 1 000 USD måste du skicka en kopia av ditt kontoutdrag för att bekräfta betalningen.

Annullera prenumerationen

Om du bara har en e-postverifierad Essentials-prenumeration kan du ta bort ditt Google-konto när du säger upp prenumerationen. För andra prenumerationer raderar du ditt Google-konto manuellt – men vänta tills du har fått återbetalningen.

1. Följ stegen för att avsluta:
  2. Vänta till nästa faktureringsperiod för att se hur mycket saldo som finns kvar på kontot efter den senaste debiteringen.
  3. Om du fortfarande har pengar kontaktar du Google Workspace-support för supportärendet som du har öppnat. Om du använde:
    • Kreditkort eller direktdebitering — vi initierar en återbetalning till kortet eller bankkontot som du gjorde din senaste betalning med. Det kan ta upp till fyra veckor för banken eller kreditkortsföretaget att behandla återbetalningen.
    • Överföring av pengar – uppge dina bankkontouppgifter för att vi ska kunna behandla återbetalningen. (Google sparar inte bankuppgifter vid bearbetning av en överföring av pengar.) När du kontaktar oss ger vi dig faxnumren till vår instans för behandling av betalningar. Du får återbetalningen inom fyra veckor.

Nästa steg

Om du fortfarande har ett Google-konto när du har fått återbetalningen bör du ta bort organisationens Google-konto.