Köpa mer lagringsutrymme i Google Workspace för organisationen

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Starter, Business Standard och Business Plus,Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus Jämför utgåvor

Om du vill ha lagringsutrymme för ditt personliga Google-konto besöker du den här sidan i stället.

Om organisationen behöver mer lagringsutrymme kan du som administratör köpa ytterligare gemensamt lagringsutrymme i steg om 10 TB med Google Workspace Extra Storage, en tilläggsprenumeration. Du kan köpa så mycket extra lagringsutrymme du behöver – det finns ingen gräns – men det kan vara mer kostnadseffektivt att uppgradera Google Workspace-utgåvan.

På den här sidan

Vad kostar lagringsutrymme?

Varje tilläggsprenumeration på ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace kostar 300 USD per månad och lägger till 10 TB i det gemensamma lagringsutrymmet. Tillägget för ytterligare lagringsutrymme i Workspace måste köpas som en årsprenumeration. Om du använder Google Workspace for Education kan du läsa mer om dina alternativ här.

Om du har Business Starter, Business Standard eller Business Plus är det vanligtvis mer prisvärt att uppgradera prenumerationen än att köpa mer lagringsutrymme.

Vem kan köpa och använda lagringsutrymme?

• Det är enbart administratörer som kan köpa lagringsutrymme för sin organisation. Du kan inte köpa lagringsutrymme för ett enskilt konto, men du kan öka lagringsgränsen för användare i en organisationsenhet.
  • Om din utgåva inte har stöd för gemensamt lagringsutrymme eller tillägget för ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace läser du om andra alternativ för att frigöra eller skaffa mer lagringsutrymme.
  • Om du har användare med Frontline Starter, Frontline Standard, Cloud Identity eller andra utgåvor som inte har stöd för gemensamt lagringsutrymme i kombination med användare med en Enterprise-utgåva, kan användarna utan gemensamt lagringsutrymme inte använda lagringsutrymme som läggs till med tillägget Ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace. De kan bara använda det lagringsutrymme som ingår i deras individuella licens. Uppgradera användarnas licenser om du vill få mer lagringsutrymme för dessa användare.
  • Befintliga äldre prenumerationer på lagringsutrymme (administratörshanterade eller hanterade användare) bör inte uppleva något avbrott i tjänsten.

Köpa lagringsutrymme för organisationen

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Faktureringföljt avUppgraderingar och tillägg.
  3. Klicka på Google Workspace-tillägg till vänster.
  4. Klicka på Kom igång på kortet Ytterligare lagringsutrymme i Workspace. Om du inte ser alternativet Ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace har inte din utgåva eller din kombination av utgåvor stöd för detta tillägg. Läs mer om andra alternativ för att skaffa mer lagringsutrymme.
  5. Följ anvisningarna på skärmen och lägg till en eller flera prenumerationer i organisationens Google-konto.

Det extra lagringsutrymmet läggs till i ditt gemensamma lagringsutrymme inom fem minuter, men det kan ta upp till fyra timmar. Läs mer om att kontrollera hur lagringsutrymme används i organisationen.

Så här ökar du lagringsutrymmet för en användare

Du kan inte köpa ytterligare lagringsutrymme för en specifik användare, men du kan fortfarande skaffa det lagringsutrymme användarna behöver. Vilka alternativ som finns beror på vilken utgåva av Google Workspace du har.

Om användarnas licens har stöd för gemensamt lagringsutrymme:

1. Skapa en organisationsenhet eller skapa en konfigurationsgrupp för användarna som behöver mer lagringsutrymme.
  2. Ange en lagringsgräns för hela organisationen (den översta organisationsenheten).
  3. Ange en lagringsgräns för den nya organisationsenheten eller gruppen.
  4. Lägg till användarna i den nya organisationsenheten eller lägg till dem i den nya konfigurationsgruppen.

Om licensen inte har stöd för gemensamt lagringsutrymme måste de frigöra lagringsutrymme eller så kan du uppgradera till en utgåva med mer lagringsutrymme.

Vad händer med mitt lagringsutrymme i Google Workspace om jag byter utgåva?

• Hela organisationen – om du ändrar organisationens utgåva till en som inte har gemensamt lagringsutrymme, som Business Starter eller Cloud Identity, förblir lagringsutrymmet gemensamt och allt lagringsutrymme från tilläggsprenumerationen på ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace är tillgängligt.
  • En användare – om du ändrar en användares licens till en som inte har gemensamt lagringsutrymme kan hen bara använda det lagringsutrymme som ingår i den individuella licensen.