Meer Google Workspace-opslag kopen voor uw organisatie

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Starter, Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus Versies vergelijken

Als u opslag wilt kopen voor uw persoonlijke Google-account, klikt u hier.

Als uw organisatie meer opslag nodig heeft, kunt u als beheerder meer gecombineerde opslag kopen in stappen van 10 TB met aanvullende opslag bij Google Workspace, een add-onabonnement. U kunt zo veel extra opslag kopen als u nodig heeft (er is geen limiet), maar het kan voordeliger zijn om uw Google Workspace-versie te upgraden.

Op deze pagina

Hoeveel kost opslag?

Elk add-onabonnement voor aanvullende opslag bij Google Workspace kost 300 USD per maand en voegt 10 TB toe aan uw gecombineerde opslag. U kunt de add-on voor aanvullende opslag bij Google Workspace alleen kopen als jaarabonnement. Google Workspace for Education-klanten vinden hier meer informatie over hun opties.

Als u Business Starter, Business Standard of Business Plus heeft, is het meestal goedkoper om uw abonnement te upgraden dan om meer opslag te kopen.

Wie kan opslag kopen en gebruiken?

• Alleen beheerders kunnen opslag kopen voor hun organisatie. U kunt geen opslag kopen voor een afzonderlijk account, maar u kunt wel de opslaglimiet verhogen voor gebruikers in een organisatie-eenheid.
  • Als uw versie geen gecombineerde opslag ondersteunt of de add-on voor aanvullende Google Workspace-opslag, bekijkt u meer informatie over andere opties om opslag vrij te maken of meer opslag te krijgen.
  • Als u gebruikers heeft met Frontline Starter, Frontline Standard, Cloud Identity of een andere versie waarin gecombineerde opslag niet wordt ondersteund, in combinatie met gebruikers met een Enterprise-versie, kunnen gebruikers zonder gecombineerde opslag geen opslag gebruiken die is toegevoegd door de add-on voor aanvullende opslag bij Google Workspace. Ze kunnen alleen de opslag gebruiken die is inbegrepen bij hun eigen licentie. Als u meer opslag wilt toevoegen voor deze gebruikers, moet u hun licenties upgraden.
  • De service van bestaande oude add-onabonnementen voor opslag (beheerd door de beheerder of de gebruiker) wordt niet onderbroken.

Opslag kopen voor uw organisatie

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand then Upgrades en add-ons.
  3. Klik links op Add-ons voor Google Workspace.
  4. Klik op de kaart Aanvullende opslag bij Google Workspace op Aan de slag. Als u Aanvullende opslag bij Google Workspace niet ziet als optie, wordt deze add-on niet ondersteund in uw versie of combinatie van versies. Ontdek andere opties om meer opslag toe te voegen.
  5. Volg de instructies op het scherm om een of meer abonnementen toe te voegen aan het Google-account van uw organisatie.

De extra opslag wordt meestal binnen 5 minuten toegevoegd aan de gecombineerde opslag, maar dit kan tot 4 uur duren. Ontdek hoe opslag wordt gebruikt in uw organisatie.

Eén gebruiker meer opslag geven

U kunt geen extra opslag kopen voor een specifieke gebruiker, maar u kunt gebruikers wel de opslag geven die ze nodig hebben. Welke opties u heeft, hangt af van uw Google Workspace-versie.

Als hun licentie gecombineerde opslag ondersteunt:

1. Maak een organisatie-eenheid of configuratiegroep voor de gebruikers die meer opslag nodig hebben.
  2. Stel een opslaglimiet in voor uw hele organisatie (de organisatie-eenheid op het hoogste niveau).
  3. Stel een opslaglimiet in voor de nieuwe organisatie-eenheid of groep.
  4. Voeg de gebruikers toe aan de nieuwe organisatie-eenheid of configuratiegroep.

Als hun licentie geen gecombineerde opslag ondersteunt, moeten ze opslagruimte vrijmaken of kunt u upgraden naar een versie met meer opslag.

Wat gebeurt er met mijn aanvullende opslag bij Google Workspace als ik van versie wissel?

• Hele organisatie: Als u de versie van uw organisatie wijzigt in een versie zonder gecombineerde opslag, zoals Business Starter of Cloud Identity, blijft uw opslag gecombineerd en blijft alle opslag uit de add-on voor aanvullende opslag bij Google Workspace beschikbaar.
  • Eén gebruiker: Als u de licentie wijzigt van een gebruiker in een licentie die geen gecombineerde opslag ondersteunt, kan deze gebruiker alleen de opslag gebruiken die is inbegrepen bij de eigen licentie.