Lagringsutrymme i Google Workspace for Education

3. Frigör eller skaffa mer lagringsutrymme för din institution

Den nya lagringspolicyn för Google Workspace for Education-utgåvor ger en baskvot på 100 TB gemensamt lagringsutrymme och alternativ för att utöka lagringsutrymmet. Läs om att frigöra och skaffa mer lagringsutrymme.

Är du inte Education-kund? Gå hit i stället

Frigöra utrymme för en skola eller institution

Om du vill frigöra utrymme på ditt eget Google-konto kan du besöka du den här sidan i stället.

• Radera gamla konton, delade enheter och duplicerat innehåll — genom att radera onödiga användarkonton eller delade enheter permanent kan du frigöra lagringsutrymme. Ta bort innehåll som resterande filer som är från kopiering till delade enheter eller Google Cloud Storage.
  • Hitta och skicka meddelanden till användare som utnyttjar mycket lagringsutrymme – du kan hitta de användare som använder mest lagringsutrymme med verktyget för lagringshantering. Skicka e-post till dem och be dem radera stora filer och e-postmeddelanden som de inte behöver lagra i Google Workspace. Ett exempel på ett e-postmeddelande finns i Frigöra eller skaffa mer lagringsutrymme för organisationen.
  • Utvärdera rutiner för alumnikonton — genom att ta bort inaktiva alumnikonton kan du frigöra en betydande del av det delade lagringsutrymmet
  • Använd Google Cloud Storage — utvärdera rutiner och policyer kring användningen av Google Drive som långsiktig lagringslösning och överväg att använda Google Cloud Storage istället. Kontakta din kontorepresentant för mer information om Google Cloud Storage och migreringsverktyg från Google Drive till Google Cloud Storage. Läs mer om Google Cloud Storage
  • Granska policyer för datalagring – samarbeta med dem som utformar institutionens policyer för att granska dina datalagringspolicyer, till exempel när data som inte längre fyller sitt syfte ska raderas. Uppdatera lagringsreglerna i Google Arkiv vid behov för att minska den totala användningen av lagringsutrymme. Läs om hur lagring fungerar

Mer information finns i lagringsguiden för Google for Education.

Skaffa mer lagringsutrymme för en skola eller institution

Om du vill ha lagringsutrymme för ditt personliga Google-konto besöker du den här sidan i stället.

Du har två alternativ för att lägga till mer gemensamt lagringsutrymme för institutionen:

1. Du kan köpa licenser för Education Plus eller Teaching and Learning Upgrade.
    • För varje Teaching and Learning Upgrade-licens får du ytterligare 100 GB gemensamt lagringsutrymme, utan maxgräns. Obs! Om du köper licenserna via administratörskonsolen eller en återförsäljare med en flexibel prenumeration, måste du tilldela användarna licenser för att göra lagringsutrymmet tillgängligt för organisationen.
    • För varje Education Plus-licens får du ytterligare 20 GB gemensamt lagringsutrymme.
  2. Med ytterligare lagringsutrymme för Workspace, som är utformat för Education Plus-kunder med unika lagringsbehov, kan du lägga till lagringsutrymmet på 10 TB. Mer information finns i Köpa mer lagringsutrymme i Google Workspace för organisationen. Du kan ta reda på mer genom att kontakta din partneråterförsäljare för Google Workspace for Education eller en Google for Education-representant.

Jämför Google Workspace for Education-utgåvor och läs mer om lagringsutrymme per licens.