Åtgärda fel vid portering av nummer till Voice

Nu ska vi se till att du är på rätt plats. Den här informationen är till för administratörer som hanterar Google-konton för ett företag, en skola eller en annan grupp. Om du inte har tillgång till ett administratörskonto kan du få hjälp från någon annan som har det. Vem är min administratör?

Som administratör för organisationen kan du få ett felmeddelande när du porterar ett nummer för Google Voice. Använd den här informationen för att åtgärda problemet.

Vanliga felmeddelanden

Fel Beskrivning
9

Ofullständig porteringsbegäran
Det här felet orsakas ofta av ett adressfel. Dubbelkolla adressen till företaget som har numret du vill portera. Avbryt sedan och starta om porteringsbegäran.

Det här felet kan även bero på följande mindre vanliga problem:

• Instabil internetanslutning
  • Dubblettförfrågningar har gjorts
  • Domänen är avstängd
  • Internt systemfel

Om du fortfarande har problem öppnar du administratörskontrollpanelen och kontaktar support.

10

Namnet är ogiltigt
Namnet i porteringsbegäran innehåller ogiltiga tecken som +, ! eller %.
Kontrollera att administratörsnamnet inte innehåller ogiltiga tecken. Avbryt sedan och starta om porteringsbegäran.

11 Ogiltigt lokalnummer eller byggnadsnamn
Adressen i porteringsbegäran matchar inte den registrerade adressen för företaget.
Detta fel orsakas vanligtvis av att byggnadens namn inkluderas. Ange gatunummer och namn, men ange inte byggnadens namn.
Dubbelkolla adressen till företaget som ska porteras. Avbryt sedan och starta om porteringsbegäran.
12

Porteringsbegäran finns redan
Det finns redan en begäran för numret. Det kan också vara så att telefonnumret för fakturering redan användas för en annan pågående portering.
Vänta tills den öppna porteringsbegäran har slutförts. Avbryt vid behov porteringsbegäran och starta om den.

13

Porteringsbegäran kan inte slutföras
Porteringsbegäran saknar den tyska platsen för numren som porteras. Avbryt porteringsordern och lägg till den regionala platsen för Tyskland. Det här felet påverkar bara tysk nummerportering. Läs mer i Lägga till Voice-platser.

Information om portstatus

Status Beskrivning
Begärdes

All obligatorisk porteringsinformation har tillhandahållits före porteringen.
Schemalagt Den förlorande operatören har validerat och godkänt porteringsbegäran och angett ett schemalagt datum. Nu finns det tillgängliga nummer för förtilldelning.
Väntar Informationen i porteringsbegäran har delats med den förlorande tjänsteleverantören. Om den fastnar i detta tillstånd efter slutdatumet innebär det att uppgifterna inte stämmer överens med den förlorande leverantörens uppgifter. Googles support kontaktar porteringsbegäran med mer information om vad som behöver lösas. Om du inte hör från Googles support inom 72 timmar måste du skicka in ett ärende via standardsupportprocessen för Workspace.
Skicka in dokument För europeiska länder som kräver LOA väntar porteringsbegäran på ett auktoriseringsbrev som verifierar att användaren har gjort porteringsbegäran. Slutanvändaren måste sedan ladda upp den signerade LOA till porteringsbegäran. Mer information finns i Skicka ett auktoriseringsbrev.
Fel Gå till avsnittet ovan om vanliga porteringsfel. Avbryt den aktuella porteringen och skicka om begäran med den korrigerade informationen. Mer information finns i avsnittet nedan.
Misslyckades Porteringsbegäran avslutades men misslyckades.
Avsluta väntande Porteringsbegäran väntar på att avbrytas. Ingen åtgärd krävs från användaren.
Avbruten  Porteringsbegäran har avbrutits, telefonnummer har inte porterats och ingen annan aktivitet sker i denna begäran.
Slutförd Telefonporteringen har slutförts och är tillgänglig för dirigering till Google Voice.

Avbryt och starta om en porteringsbegäran

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Nummerporteringföljt av din porteringsbegäran.
  4. Klicka på Avbryt portering längst ned.
  5. Återgå till sidan Nummerportering och starta om porteringsbegäran.
    Vänta 15 till 30 minuter efter att du har avslutat innan du har skapat en ny porteringsbegäran för EU. Porteringar i USA ska startas om direkt.

Fungerar det ändå inte som det ska?

Kontakta support för Google Workspace