CNAME-recordwaarden

Als u een CNAME-record toevoegt aan de DNS-instellingen van uw domein, moet u specifieke waarden invoeren, afhankelijk van waarvoor u het CNAME-record gaat gebruiken. Hieronder staan de waarden die u moet invoeren als u CNAME-records configureert voor verschillende toepassingen in Google-services.

U voert deze waarden in bij uw domeinhost, niet in de Google-beheerdersconsole. Sommige hosts gebruiken andere labels voor de naam- en waardenvelden.

Gebruiksvoorbeeld Naam/Host/Alias TTL* Recordtype Waarde/Antwoord/Bestemming
Een Google Site-adres aanpassen Uw URL-voorvoegsel

Voorbeeld:
www
3600 CNAME ghs.googlehosted.com.
Een Google-serviceadres aanpassen Uw URL-voorvoegsel

Voorbeeld:
mail
3600 CNAME ghs.googlehosted.com.
Het beheerderswachtwoord opnieuw instellen Uw unieke reeks zoals vermeld in de instructies om het beheerderswachtwoord te resetten.

De reeks bestaat uit 22 tekens en begint met google, gevolgd door 16 extra tekens.

Voorbeeld: google9d97d7f266ee521d
3600 CNAME google.com.
Domeineigendom verifiëren

Een unieke reeks van twaalf tekens die voor u wordt gegenereerd.

Voorbeeld: 3IBW7URVCRWY

3600 CNAME  Uw unieke Google-beveiligingstoken. U vindt deze in de verificatie-instructies in de Google-beheerdersconsole. De token is een reeks van 86 tekens, die begint met 'gv-', gevolgd door 52 extra tekens, en die eindigt met '.domainverify.googlehosted.com'.
Eigendom van het subdomein verifiëren

Een unieke reeks van twaalf tekens die voor u wordt gegenereerd en aan uw subdomeinnaam wordt toegevoegd.

(Voorbeeld: JLKDER712AFP.subdomein)

waarbij subdomein de naam is van uw subdomein.

3600 CNAME  Uw unieke Google-beveiligingstoken. U vindt deze in de verificatie-instructies in de Google-beheerdersconsole. De token is een reeks van 86 tekens, die begint met 'gv-', gevolgd door 52 extra tekens, en die eindigt met '.domainverify.googlehosted.com'.

* De TTL is het aantal seconden voordat aanvullende wijzigingen aan de CNAME-record in werking treden. Meer informatie.

CNAME-records voor een specifieke protocolversie

Als uw domein een CNAME-record gebruikt met de bestemming ghs.googlehosted.com, is dit automatisch toegankelijk met zowel IPv4 en IPv6 (behalve gebruikers van DNS-resolvers, waarvoor Google geen AAAA-records terugstuurt).

Als voor uw applicatie een specifieke protocolversie is vereist, biedt Google ook alleen-IPv4-, alleen-IPv6- en dual-stack-doelen die niet worden beïnvloed door de lijst met DNS-resolvers hierboven. De beschikbare CNAME-doelen zijn:

• ghs.googlehosted.com: automatisch (standaard)
  • ghs4.googlehosted.com: alleen-IPv4
  • ghs6.googlehosted.com: alleen-IPv6
  • ghs46.googlehosted.com: IPv4 en IPv6