Wat wordt er gemigreerd?

De gegevensmigratieservice migreert e-mails, agenda's en contacten naar Google Workspace via de Google Beheerdersconsole. Bekijk de volgende gegevens (en of ze worden gemigreerd) als u de gegevensmigratieservice instelt.

Migratiestatus van brongegevens

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

E-mails

U kunt e-mails migreren met de gegevensmigratieservice als u migreert vanuit deze bronaccounts.

Ondersteunde e-mailfuncties

Deze functies zijn van toepassing op alle bronaccounts.

E-mailgegevens Opmerkingen
E-mailberichten Alle e-mails in mappen op het hoogste niveau worden gemigreerd. De mappen op het hoogste niveau zijn de mappen die zich op hetzelfde niveau bevinden als de map Inbox.

U kunt bepaalde typen e-mailberichten en mappen op het hoogste niveau uitsluiten van een migratie. Zie Gegevens uitsluiten die niet hoeven te worden gemigreerd voor meer informatie.

E-mailstatus, zoals gelezen of ongelezen
Verwijderde items Migratie is optioneel en kan worden uitgesloten. Verwijderde items krijgen in Gmail het label Prullenbak.
Ongewenste e-mails Migratie is optioneel en kan worden uitgesloten. Ongewenste e-mails worden in Gmail gemarkeerd als Spam.
Grote berichten en bijlagen De meeste bijlagen worden gemigreerd, behalve als het bericht en de bijlagen groter zijn dan 25 MB of als Gmail bepaalde bestandstypen blokkeert, zoals uitvoerbare bestanden. Zie Bestandstypen die worden geblokkeerd in Gmail voor meer informatie.
Berichtmarkeringen Markeringen worden in Gmail getoond als sterren.
Mappen

Mappen worden in Gmail gemigreerd als aparte labels. De labels hebben meestal dezelfde naam als in het bronaccount. Als er een naamconflict is tussen een map en een gereserveerd systeemlabel in Gmail (zoals Verzonden, Prullenbak of Ongelezen), worden de berichten gemigreerd naar het gereserveerde label.

U kunt specifieke mappen op het hoogste niveau uitsluiten van een migratie door ze individueel te selecteren. Als u een map uitsluit, worden de submappen ervan ook uitgesloten.

In Microsoft Exchange-mailboxen bepaalde IMAP-servers zijn submappen onder standaard e-mailmappen toegestaan. Dit geldt ook voor Exchange-standaardmappen, zoals Verzonden items, Concepten en Verwijderde items. Submappen van deze standaardmappen worden niet gemigreerd als geneste labels.

Uw Exchange-mailbox kan ook andere mappen bevatten die u heeft gemaakt. Deze mappen op het hoogste niveau bevinden zich op hetzelfde niveau in de structuur als de standaard e-mailmappen. Submappen van andere mappen worden wel (genest) gemigreerd. Bijvoorbeeld Financieel/Facturen Q1.

Tijdens de migratie wordt het volledige pad van een map de labelnaam. Mappen met een mappad dat langer is dan 225 tekens worden niet gemigreerd. De berichten in die mappen worden ook niet gemigreerd.

Ondersteunde functies van Exchange-servers of Exchange Online (Microsoft 365)

E-mailgegevens Opmerkingen
Gedeelde mailboxen Gedeelde mailboxen worden gemigreerd als reguliere mailboxen. U kunt Gmail-machtigingen instellen na de migratie. Zie Gmail-machtiging aan- of uitzetten voor meer informatie.

Ondersteunde e-mailfuncties van Google Workspace en Gmail

E-mailgegevens Opmerkingen
Gmail-labels Labels worden gerepliceerd. E-mails die zich in het label Inbox van het bronaccount bevinden, worden overgezet naar het label Inbox van het bestemmingsaccount.

Niet-ondersteunde e-mailfuncties

E-mailgegevens Opmerkingen
Openbare mappen in Exchange of Exchange Online
Berichten in mailboxmappen
Belangrijkheidsniveau van berichten
Regels of filters Regels (voor zowel de server als de client) of filters worden niet gemigreerd. U kunt echter vergelijkbare filters maken in Gmail.
Handtekeningen Handtekeningen worden niet gemigreerd, maar u kunt ze opnieuw maken in Gmail.
Categoriedefinities of -toewijzingen
Agenda

U kunt agenda-afspraken en -faciliteiten migreren met de gegevensmigratieservice als u migreert vanuit deze Exchange- of Exchange Online-bronaccounts.

Ondersteunde agendafuncties

Agendagegevens Opmerkingen
Standaard agenda Inclusief alle afspraken, omschrijvingen, deelnemers en locaties.
Aanvullende agenda's Gedeelde agenda's worden gemigreerd voor de eigenaar, maar niet voor andere gebruikers die toegang hebben.
Afspraakherinneringen
Beschikbaar-/bezetstatus Zichtbaarheidsgegevens (beschikbaar/bezet) worden gemigreerd voor statussen zoals bezet, voorlopig, afwezig, vrij en ergens anders aan het werk.
Status van reactie op afspraak Informatie over reacties op afspraken wordt gemigreerd voor statussen zoals geaccepteerd, geweigerd, voorlopig, geen reactie en verwijderd.
Agendafaciliteiten Enkele voorbeelden zijn vergaderruimtes, projectors, bedrijfsauto's, gastkantoren, recreatiemateriaal en andere faciliteiten die mensen kunnen boeken. Meer informatie
Deelnemers Als u afspraken importeert voor gebruikers die niet de oorspronkelijke organisator of een oorspronkelijke deelnemer van de afspraak zijn, wordt de afspraak gemigreerd naar Google Workspace en wordt de doelgebruiker getoond als deelnemer aan de afspraak in Google Agenda.
Uitgebreide content in afspraakbeschrijvingen Beschrijvingen in tekst met opmaak worden omgezet naar platte tekst.

Niet-ondersteunde agendafuncties

Agendagegevens Opmerkingen
Agendabijlagen
Categoriedefinities of -toewijzingen
Contacten

U kunt contacten migreren met de gegevensmigratieservice als u migreert vanuit deze Exchange- of Exchange Online-bronaccounts.

Ondersteunde functies voor contacten

Contactgegevens Opmerkingen
Persoonlijke contacten De gemigreerde velden zijn onder andere naam, organisatie, geboortedatum, website, e-mailadres, telefoonnummer en adressen.

Niet-ondersteunde contactfuncties

Contactgegevens Opmerkingen
Meerdere mappen met contacten
Contactgroepen of persoonlijke distributielijsten U kunt in Google Workspace nog steeds een lijst gebruikers e-mailen door een Google-groep te maken.
Markeringen, datums en herinneringen voor opvolgen
Categoriedefinities of -toewijzingen