Låt användarna köpa mer Drive-lagring

Versioner som stöds för den här funktionen: Business Starter, G Suite Basic.

Om du har Google Workspace for Nonprofits eller den äldre kostnadsfria utgåvan av G Suite kan du uppgradera utgåvan för att få mer lagringsutrymme.  Jämför utgåvor

Med Business Starter och G Suite Basic får varje användare 30 GB lagringsutrymme som används för Google Drive, Gmail och Google Foto. Som administratör kan du låta användarna köpa mer lagringsutrymme. Du kan även köpa och hantera flera lagringslicenser för användarna, men det kan vara mer kostnadseffektivt att låta användarna köpa individuellt lagringsutrymme direkt.

Slå på alternativet för att köpa mer lagringsutrymme

1. Som avancerad administratör kan du aktivera var och en av dessa ytterligare tjänster:
    • Individuellt lagringsutrymme
    • Google Play
    • Google Payments

Låt användarna köpa lagringsutrymme direkt

1. Informera användarna om följande:

• De kan inte dela eller överföra lagringsutrymme till ett annat konto.
    • Data i ytterligare lagringsutrymme omfattas av samma datapolicy som resten av deras konto. Påminn användarna om organisationens datapolicy.
    • Organisationen kan stänga av möjligheten att köpa eller förnya extra lagringsutrymme eller använda Drive, Gmail eller Foto. Google återbetalar inte lagringsutrymme om detta händer.
    • Hur de får ersättning för sitt köp av lagringsutrymme, om din organisation planerar att ersätta det.
  2. Se till att användaren loggar in på sitt Google Workspace-konto och inte sitt personliga konto.
  3. Uppmana användaren att besöka https://drive.google.com/settings/storage för att granska sina alternativ och köpa mer lagringsutrymme.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan inköpt lagringsutrymme läggs till på ett konto.

När lagringsutrymmet löper ut

Om lagringsutrymmet löper ut eller om en användare säger upp prenumerationen återgår användarens lagringsgränser till standardnivån. Användarna kan fortfarande få åtkomst till all befintlig data, till exempel e-post, uppladdade filer och foton. De kan dock inte lägga till något nytt för en produkt som överstiger lagringsgränsen.