Frigör eller skaffa mer lagringsutrymme för din organisation

Education-kunder kan gå till Frigöra eller skaffa mer lagringsutrymme för din institution.

Om du vill frigöra utrymme eller köpa lagringsutrymme för ditt eget Google-konto kan du besöka den här sidan i stället.

Om du har slut på lagringsutrymme i organisationen kan du frigöra lagringsutrymme eller utforska alternativen för att skaffa mer lagringsutrymme.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringar av organisationens lagringsutrymme avspeglas i verktyget för lagringshantering.

Så här frigör du lagringsutrymme

Alternativ 1: Hitta och skicka meddelanden till användare som utnyttjar mycket lagringsutrymme

Du kan hitta de användare som använder mest lagringsutrymme med lagringshanteraren.Skicka e-post till dem och be dem radera stora filer och e-postmeddelanden som de inte behöver lagra i Google Workspace.

E-postmall att skicka till användare som förbrukar mycket lagring

Hej!

Vi har identifierat att ditt konto använder mycket lagringsutrymme på Google.

Vi tillämpar nya lagringsgränser i organisationen som snart träder i kraft [ange ett datum om du har ett]. Om vi ska kunna förbereda oss måste vi granska din nuvarande användning av lagringsutrymme och radera onödiga filer på Drive, Gmail och Foto.

Slutför följande steg:

1. Följ anvisningarna i Frigör lagringsutrymme för att minska användningen av lagringsutrymme.
  2. Om du har behov av större lagringsutrymme på grund av projekt, dataset, filmproduktion osv. kontaktar du oss så att vi kan undersöka andra lagringsalternativ för Google Cloud.

[Ta bort om det inte är tillämpligt] Läs igenom vår policy för tillåten användning [länk till din policy för tillåten användning] och se till att du lagrar data i enlighet med våra policyer.

Slutför stegen ovan så snart som möjligt.

Vänliga hälsningar,

IT-teamet

Alternativ 2: Granska användningen av lagringsutrymme på delade enheter

Du kan hitta de delade enheter som använder mest lagringsutrymme med verktyget för lagringshantering. För delade enheter som använder mycket av det gemensamma lagringsutrymmet:

Så här skaffar du mer lagringsutrymme i Google Workspace

Om du vill få mer lagringsutrymme för organisationen kan du uppgradera prenumerationen till en som innehåller mer lagringsutrymme, köpa mer lagringsutrymme eller köpa Google Workspace-licenser för användare som inte har dem ännu.

Alternativ 1: Uppgradera utgåvan (rekommenderas)

Jämför hur mycket lagringsutrymme varje utgåva erbjuder i detta jämförelsediagram över lagringsutrymme. Läs mer om erbjudandena i Byt utgåva av Google Workspace.

Så här ser du de uppgraderingssökvägar som är tillgängliga för dig:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Faktureringföljt avUppgraderingar och tillägg.
  3. (Valfritt) Om du vill hitta en utgåva med en viss mängd lagringsutrymme per användare klickar du på Filtrera efter funktioner, väljer ett belopp och klickar på Tillämpa.
  4. Klicka på Byt för den utgåva du är intresserad av. Då öppnas en sida som jämför den nuvarande utgåvan med den uppgraderade utgåvan.
  5. När du har hittat planen fortsätter du med beställningsflödet.

Alternativ 2: Köp mer lagringsutrymme

I de flesta Google Workspace-utgåvor kan du köpa tilläggsprenumerationer för ytterligare lagringsutrymme i Workspace. Varje prenumeration lägger till 10 TB i organisationens gemensamma lagringsutrymme och du kan lägga till så många du behöver. Mer information finns i Köpa mer lagringsutrymme i Google Workspace för organisationen.

Obs! Vi har arbetat med våra kunder för att flytta över dem till Google Workspace sedan det lanserades 2020. Från och med juni 2022 går det inte längre att köpa de äldre tilläggen för lagringsutrymme i G Suite. Om du är kund med det här tillägget kontaktar vi dig när det är dags att flytta över ditt lagringsutrymme till ett Workspace-erbjudande.

Alternativ 3: Lägg till fler användare

Om du vill lägga till användare som inte har licenser ännu kan du köpa fler användarlicenser.