Individuele Drive Opslag aanschaffen

Als u geen opslagruimte meer heeft, biedt Google u de mogelijkheid extra opslagruimte aan te schaffen. De extra opslagruimte is beschikbaar voor Google Drive, Gmail en Google Foto's.

U krijgt onbeperkte opslagruimte met de G Suite Enterprise-, Business- en Education-versie (indien u vijf of meer gebruikers heeft) of 1 TB aan opslagruimte (indien u vier of minder gebruikers heeft).

Als u onbeperkte opslagruimte heeft, kunt u geen extra opslagruimte aanschaffen.

Belangrijk: Als u G Suite gebruikt (dus als u een e-mailadres zoals gebruikersnaam@uw-domein.com heeft dat u heeft gekregen van een organisatie waar u bij hoort), kan de domeinbeheerder namens u extra opslagruimte aanschaffen. De beheerder kan ook instellen dat u geen extra opslagruimte kunt aanschaffen door de service 'Persoonlijke opslagruimte' uit te schakelen.

Ga naar de pagina Drive Opslag om te zien hoeveel opslagruimte u heeft en om extra opslagruimte aan te schaffen. Houd rekening met het volgende:

• De extra opslagruimte is alleen voor u beschikbaar. U kunt de opslagruimte niet delen met andere gebruikers of deze overdragen naar een ander account. U kunt geen opslag aanschaffen voor andere gebruikers.

• Voor de gegevens in de extra opslagruimte is hetzelfde eigendomsbeleid van kracht als voor de rest van uw account. Google is geen eigenaar van uw gegevens. Toen u van uw organisatie een G Suite-account kreeg, is met u overeengekomen of de gegevens in uw account van de organisatie of van u zijn. (Elke organisatie heeft een ander beleid.) Het beleid dat voor uw account van toepassing is, geldt eveneens voor gegevens in de extra opslagruimte.

• De beheerder van uw organisatie kan instellen dat u geen extra opslagruimte kunt aanschaffen of verlengen. Ook kan hij instellen dat u Google Drive, Gmail of Google Foto's niet kunt gebruiken. Hierdoor is het mogelijk dat u niet volledig profiteert van de extra opslagruimte. Wanneer opslagruimte is aangeschaft bij Google, wordt hierop geen restitutie verleend, zelfs niet in deze situatie. U kunt alleen extra opslagruimte aanschaffen wanneer uw beheerder de service 'Persoonlijke opslagruimte' inschakelt voor het bedrijf waarvoor u werkt.

Als uw opslagruimte is verlopen of u uw abonnement opzegt, worden de opslaglimieten weer teruggezet op het standaardniveau. U houdt toegang tot al uw bestaande gegevens, zoals foto's, e-mails en geüploade bestanden. U kunt echter geen nieuwe items meer toevoegen voor producten waarvoor de opslaglimiet is bereikt.

Het kan 24 uur duren voordat aangeschafte opslagruimte wordt toegevoegd aan uw account.