Individuele opslagruimte aanschaffen

Als je geen opslagruimte meer hebt, biedt Google je de mogelijkheid extra opslagruimte aan te schaffen. De extra opslagruimte is beschikbaar voor Google Drive, Gmail en Google+ foto's.

Google Apps Unlimited en Google Apps for Education hebben onbeperkte opslagruimte. De volgende informatie is niet van toepassing op Google Apps Unlimited en Google Apps for Education.

Belangrijk: Als je Google Apps gebruikt (dat wil zeggen, als je een e-mailadres met de opmaak gebruikersnaam@je-domein.com hebt, kan je domeinbeheerder namens jou extra opslagruimte aanschaffen. De beheerder kan ook verhinderen dat je extra opslag aanschaft door de service 'Door gebruiker beheerde opslag' uit te schakelen.

Zie Opslagruimte aanschaffen als je meer opslagruimte wilt kopen. Houd rekening met het volgende:

• De extra opslagruimte is alleen beschikbaar voor jou. Je kunt de opslagruimte niet delen met andere gebruikers of deze overdragen naar een ander account. Je kunt geen opslag aanschaffen voor andere gebruikers.

• Voor de gegevens in de extra opslagruimte is hetzelfde eigendomsbeleid van kracht als voor de rest van je account. Google is geen eigenaar van je gegevens. Als je van je organisatie een Google Apps-account hebt gekregen, is met jou overeengekomen dat de gegevens in je account of aan de organisatie of aan jou behoren. (Het beleid van elke organisatie is anders.) Het beleid dat op je account van toepassing is, geldt eveneens voor gegevens in de extra opslagruimte.

• De beheerder van je organisatie heeft de optie te voorkomen dat je extra opslagruimte aanschaft of verlengt, of te voorkomen dat je gebruik maakt van Google Drive, Gmail of Google+ foto's. Hierdoor is het mogelijk dat je niet volledig profiteert van de extra opslagruimte. Op de aanschaf van opslagruimte van Google wordt geen restitutie verleend, zelfs niet onder deze omstandigheden. Je kunt alleen extra opslagruimte aanschaffen wanneer je beheerder de service 'Door gebruiker beheerde opslag' inschakelt voor het bedrijf waarvoor je werkt.

Nadat je opslag is verlopen of je je abonnement hebt geannuleerd, worden je opslaglimieten weer teruggezet op het standaardniveau. Al je bestaande gegevens, zoals foto's, e-mails en geüploade bestanden, blijven toegankelijk. Je kunt echter geen nieuwe items meer toevoegen voor producten die de opslaglimiet hebben bereikt.

Normaal gesproken kan het 24 uur duren voordat aangeschafte opslagruimte aan je account wordt toegevoegd. Zie onze stappen voor probleemoplossing bij problemen met opslag voor meer informatie.