G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Tag Manager og Google-tagget (gtag.js)

Dette dokument er til folk, der ikke har prøvet at måle endnu og gerne vil vide, hvilken taggingkonfiguration, der er optimal for dem.

Dette dokument indeholder en oversigt over Google-tagget (gtag.js) og Tag Manager. Hvis du opretter Google Analytics i en app, kan du også se Firebase-dokumentationen.

Oversigt

Google-tagget er et enkelt tag, som du kan føje til dit website for at kunne måle website- og annonceeffektivitet. Google-tagget er nødvendigt for at kunne sende data til Google Ads og Google Analytics 4 (GA4), som også kaldes destinationer.

Bemærk! Hvis du vil modtage data fra Google-tagget, skal du acceptere servicevilkårene for den Google-tjeneste, der skal modtage data.

Hvilken tagmulighed er den bedste for mig?

Du kan enten bruge Google-tagget alene eller bruge Google-tagget sammen med Tag Manager.

I denne artikel forklares de forskellige taggingmuligheder, så du kan vælger den mulighed, der passer bedst til dine behov.

Hvornår bør man kun bruge Google-tagget?

Google-tagget er grundlaget for alle eksempler på brug af måling. Hvis du bruger Google Ads eller GA4 i øjeblikket, opretter produktet automatisk et Google-tag for dig. Næste skridt er at tilføje Google-tagget på dit website.

Med Google-tagget kan du:

• Brug et enkelt Google-tag på hele dit website i stedet for at administrere flere tags for forskellige Google-produktkonti.
  • Mål automatisk sidevisninger, klik, rulninger og meget mere i Google Analytics. Få flere oplysninger
  • Mål automatisk konverteringer og kampagneeffektivitet i Google Ads. Få flere oplysninger
  • Konfigurer disse Google-tagindstillinger i dine Google-produkter (f.eks. Google Ads, Google Analytics og Google Tag Manager), så du minimerer behovet for at foretage kodeændringer på dit website.

Denne taggingmulighed er velegnet for marketingmedarbejdere, som ikke har et webudviklingsteam til rådighed, eller som bruger et CMS-system (content management system, indholdsstyringssystem). Hvis du kun har brug for standardmetrics, som f.eks. sidevisninger, klik og rulninger, kan du konfigurere Google-tagget én gang, og så er du klar.

Er du klar til at gå i gang?

Brug for mere kontrol?

Overvej at føje følgende taggingmuligheder til dit Google-tag:

• Google Tag Manager (anbefales)
  • gtag.js

Hvad er gtag.js?

gtag.js er den JavaScript-ramme, der bruges til at tilføje Google-tags direkte på dine websider. Hvis du vil bruge gtag.js på en effektiv måde, skal du have erfaring med at bruge HTML, CSS og JavaScript.

Denne taggingmulighed er bedst egnet til webudviklere, som har ansvaret for tagging og kun skal administrere Google-tags. gtag.js giver dig mulighed for at installere tags direkte uden at skulle bruge tid på at konfigurere et tagadministrationssystem.

Bemærk! Google-tagget (gtag.js) kan kun sende data til Google-tjenester.

Hvis du har brug for at udvide din tagging, kan du altid migrere dine tags til Google Tag Manager på et senere tidspunkt.

Hvad er Google Tag Manager?

Tag Manager er et system til administration af tags, der giver dig mulighed for nemt og hurtigt at opdatere tags på dit website eller i din mobilapp fra en webgrænseflade. Du kan bruge Google Tag Manager til at indlæse et Google-tag på dit website. Denne metode svarer til at tilføje kodestykket for Google-tagget (gtag.js) på dit website.

Tag Manager understøtter Google-specifikke tags, en lang række tredjepartstags og også tilpassede tags. Se alle understøttede tags.

Denne valgmulighed er bedst egnet til marketingmedarbejdere, som har ansvaret for tagging, og som har brug for at administrere Google-tags og tags fra andre parter. Det er også en god mulighed for tagadministratorer og bureauer, og den kan bruges sammen med ændringer af websitekoden.

Sammenligning af Google Tag Manager og gtag.js

Nedenstående tabel viser forskellene mellem Tag Manager og gtag.js.

gtag.js (kodeimplementering)

Google Tag Manager (systemet til administration af tags)

Du skal skrive kode for at implementere tags og tilpasse din websamling

Implementer og rediger begge tags fra Google og tredjeparter på farten uden at redigere kode.
Se alle understøttede tags

Kan kun sende data for Google-produkter.

Kan sende data for Google-tags, tredjepartstags og tilpassede tags.

Du skal administrere dine tags i din kode, og du skal muligvis duplikere kode til forskellige kanaler, f.eks. web og app.

Administrer alle tags til dit website og dine apps fra tagmanager.google.com

Versionsstyring afhænger af, hvordan du administrerer din kode.

Samarbejd med andre ved hjælp af arbejdsområder og tags til versionsstyring.

Der kan foretages tagging på serversiden. Du skal stadig bruge Google Tag Manager for at implementere og interagere med din servercontainer.

Med Tag Manager kan du nemt implementere tags på en server. Hvis du undersøger denne mulighed i øjeblikket, skal du læse Tagging på klientsiden og serversiden.

Kompatibel med statiske websitegeneratorer, CMS'er, websiteværktøjer eller manuelt oprettede HTML-sider, der understøtter JavaScript.

Kompatibel med mange CMS'er og websiteværktøjer. Hvis dit system ikke understøtter Tag Manager, skal du stedet bruge Google-tagget (gtag.js).

Pris – gratis

Pris – gratis

Er du klar til at bruge Google Tag Manager?

Konfigurer og installer Tag Manager →

Hvis du allerede bruger Tag Manager, kan du fortsætte med at gøre det. Tag Manager understøtter Google Ads- og Google Marketing Platform-tags fuldt ud, og det er ikke nødvendigt at implementere yderligere kode ved hjælp af gtag.js på dit website, hvis Tag Manager allerede er i brug.

Google Analytics-konfigurationstagget (GA4-konfigurationstagget) har skiftet navn til Google-tagget

Hvis du har brugt GA4-konfigurationstags, er de automatisk blevet opgraderet til Google-tagget. Der er ikke sket ændringer med hensyn til hverken måling eller funktioner, og du behøver ikke at foretage dig noget i den forbindelse.

Dine GA4-hændelsestags bliver ikke ændret.

Næste trin