Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Ohjelmistotilausten mainostamisen parhaat käytännöt

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Yksityishenkilöt ja yritykset etsivät usein Googlesta ohjelmistoja. Ohjelmistoja voidaan myydä pakattuna ja lähetettävänä tuotteena, kertalatauksena tai ohjelmistotilauksena, jossa asiakkaat ostavat käyttöoikeuden vuodeksi tai pidemmäksi aikaa ja käyttävät ohjelmistoa ennakkomaksua vastaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit jäsentää tuotetiedot ja laskeutumissivut, kun lisäät ohjelmistotilauksia Googleen.

Sisällys

Näin lisäät tilauksen

Kaikkia ohjelmistotilauksia ei voi mainostaa Shopping-mainoksissa.

Jotta tilaustasi voidaan mainostaa Shopping-mainoksissa, sen on

Tuotetietojen vaatimukset

Seuraa kunkin määritteen muotoiluohjeita varmistaaksesi, että ymmärrämme ohjelmistotilauksia varten toimittamasi tuotetiedot.

Nimi

• Lisää tuotteen nimeen sana "tilaus" ja tilauksen kesto. Sana "tilaus" ja tilauksen kesto voivat näkyä missä tahansa nimi [title] ‑määritteen kohdassa. Voit esimerkiksi lisätä tuotteen, jonka nimi on "Tuotteesi (1 vuoden tilausjakso)" tai "Tuotteesi (12 kuukauden tilausjakso)".

Lue lisää nimi [title] ‑määritteestä

Hinta

• Määritä hinta ohjelmatilauksen koko ajalle ja vähintään yhdeksi vuodeksi. Jos ennakkomaksettuun 12 kuukauden tilaukseen sisältyy subventoituja tai maksuttomia jaksoja, sisällytä ne kokonaishintaan. Jos tilaus maksaa ensimmäiseltä vuodelta enemmän tai vähemmän kuin seuraavilta, määritä ensimmäisen vuoden ennakkomaksettu hinta. Voit halutessasi sen sijaan määrittää ennakkomaksetun hinnan useilta vuosilta.

Lue lisää hinta [price] ‑määritteestä

Esimerkkejä

• Jos mainostat 12 kuukauden ennakkomaksettavaa tilausta hintaan 29,90 USD, lisää hinnaksi 29,90 USD.
  • Jos sinulla on tarjous, jossa 12 kuukauden ohjelmistotilauksen ensimmäinen kuukausi on maksuton ja normaali vuosittainen hinta on 120 USD, lisää hinnaksi 110 USD ja ilmoita sama hinta selkeästi myös laskeutumissivulla.

Googlen tuoteluokka

Käytä kategoriaa Software > Computer Software (tunnus: 313) tai jotain sen alakategorioista, kun lisäät ohjelmistotilauksen. Esimerkki:

• Software > Computer Software > Antivirus & Security Software (tunnus: 5299)

Lue lisää Googlen tuotekategoria [google_product_category] ‑määritteestä

GTIN, MPN ja brändi

Brändit, GTIN-numerot ja MPN-koodit ovat yksittäiseen tuotteeseen tai tuoteversioon liitettyjä globaaleja tuotekoodeja. Nämä koodit ovat pakollisia useimmille tuotteille, mutta kauppojen omien tuotemerkkien tuotteilla ja tuotemerkittömillä tuotteilla ei yleensä ole tuotetunnisteita. Tuotetunnisteet, erityisesti gtin-tunnukset, voivat tehdä mainoksistasi monipuolisempia ja helpommin löydettäviä.

Lue lisää tuotetunnisteista

Toimitus

• Ilmoita toimituskuluiksi 0 (jos toimituskulut vaaditaan kohdemaassasi), kun mainostat aineetonta tuotetta, kuten ohjelmistotilausta, digitaalista sisältöä tai ladattavaa ohjelmistoa. Esim. "0.00 USD", "0.00 EUR", "0.00 GBP". Voit lisätä toimituskulut toimitus [shipping] ‑määritteellä tai tilisi toimitusasetuksissa.

Lue lisää toimituksen määritteestä

Kuvalinkki

• Lisää ohjelmistolaatikon kuva tai kansikuva samalla tavoin kuin lisäisit kuvan laatikossa toimitettavasta ohjelmistosta. Voit lisätä myös logon tai kuvakkeen.

Lue lisää kuvalinkki [image_link] ‑määritteestä

Vinkki: lisää ohjelmistolaatikon kuva tai kansikuva

Voit käyttää logoja, mutta suosittelemme seuraavista syistä käyttämään mahdollisuuksien mukaan ammattimaisia kuvia, kuten ohjelmistolaatikon kuvaa tai kansikuvaa:

• Mainoksiasi selaavilla asiakkailla voi olla vaikeuksia erottaa tuotteesi toisistaan, jos he näkevät saman kuvan useista vaihtoehdoista, kuten "perus", "premium" ja "yritys". Laatikon kuva tai kansikuva auttaa osoittamaan ohjelmiston eri versioiden väliset erot.

Esimerkki

Tuotetiedot: Google Security Software Basic Edition, yhden vuoden tilaus, hinta 29,90 USD
Määrite Arvo
Nimi [title] Google Security Software Basic Edition (1 vuoden tilaus)
Hinta [price] 29.90 USD
Googlen tuoteluokka [google_product_category] Software > Computer Software > Antivirus & Security Software
Brändi [brand] Google
mpn [mpn] G-ABC123
gtin [gtin] 1234567890123
Toimitus [shipping] US:CA:Ground:0 USD
Kuvalinkki [image_link] http://www.example.com/software-box.jpg

Laskeutumissivuja koskevat vaatimukset

Kun lisäät ohjelmistotilauksia, noudata laskeutumissivuja koskevia vaatimuksia.

Luo kullekin tuoteversiolle erillinen laskeutumissivu

• Näytä jokainen ohjemistotilausvaihtoehto erillisellä laskeutumissivulla. Jos ohjelmistosta on saatavilla esimerkiksi kolme eri versiota (perusversio, premium-versio ja yrityksille suunnattu versio), varmista, että jokaisella versiolla on oma laskeutumissivunsa.

Näytä kokonaishinta ja esivalitse oikea vaihtoehto

• Osoita näkyvästi ja esivalitse ohjelmistotilauksen kokonaispituus, joka on vähintään yksi vuosi. Jos ennakkomaksettuun 12 kuukauden tilaukseen sisältyy subventoituja tai maksuttomia jaksoja, sisällytä ne näytettävään hintaan. Jos tilaus maksaa ensimmäiseltä vuodelta enemmän tai vähemmän kuin seuraavilta, määritä ensimmäisen vuoden ennakkomaksettu hinta. Voit halutessasi sen sijaan määrittää ennakkomaksetun hinnan useilta vuosilta.

Esimerkki

Jos mainostat 12 kuukauden ennakkomaksettavaa tilausta hintaan 29,90 USD, näytä ja esivalitse laskeutumissivulla hinta 29,90 USD.

Ilmoita uusimis- ja peruutusehdot

• Ilmoita uusimis- ja peruutusehdoissa selkeästi, onko tuote määräaikainen vai uusitaanko se automaattisesti. Kerro myös peruutusvaihtoehdot ja selitä, missä tilanteessa tilaus uusitaan automaattisesti ennakkoon maksetun jakson lopussa.

Lue lisää Shopping-mainosten laskeutumissivujen vaatimuksista

Esimerkkejä

Tässä on esimerkkejä Googlen käytännön mukaisista uusimis- ja peruutusehdoista. Luo kuitenkin yhdessä omien lainopillisten neuvonantajiesi kanssa ehdot, jotka sopivat parhaiten omaan tilanteeseesi.

• "Tämä ohjelmistotilaus päättyy 12 kuukauden kuluttua, eikä sitä uusita automaattisesti. Uusi tilaus manuaalisesti tilisi asetuksissa."
  • "Tilauksen kesto on kaksi vuotta. Voit peruuttaa tilauksesi milloin tahansa ennen sen päättymistä ja saada hyvityksen tilauksen keston mukaan. Kun kahden vuoden tilaus päättyy, se uusitaan automaattisesti vuosittain. Maksat tilauksesta, kunnes peruutat sen erikseen kirjautumalla tilillesi ja valitsemalla tilin asetuksissa Peruuta tilaus."