Mål konverteringer på nettet fra Google Analytics 4-områder

Etter at du har knyttet Google Ads-kontoen din sammen med Google Analytics 4-områdene dine (tidligere kalt app- og nettområder), kan du importere konverteringer og remarketinglister på nettet fra Google Analytics og bruke disse i forbindelse med måling og budgivning i Google Ads.

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan konfigurere konverteringshendelser på nettet og importere disse fra Google Analytics 4-områder til Google Ads.

Hvis du trenger hjelp med appkonverteringer, kan du lese om hvordan du kan måle appkonverteringer fra Google Analytics 4-områder.

Før du begynner

Du må ha følgende før du kan importere nettkonverteringer:

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Konverteringer under Måling.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Velg Importér fra listen over konverteringstyper.
  6. Klikk på Google Analytics 4-områder og så på Nett.
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av en konverteringshendelse på nettet, og klikk så på Importér og fortsett. Alle konverteringene du konfigurerer i Google Analytics 4-området, vises i listen. Importér bare de konverteringshendelsene på nettet som er relevante for deg.
  9. Klikk på Ferdig.

Du får nå se den aktuelle nettbaserte konverteringshendelsen i Konverteringshandlinger-tabellen. Klikk på navnet på en hendelse for å se flere detaljer og endre innstillingene for konverteringshandlingen.

Du kan også rapportere om konverteringer på nettet ved å gå til Kampanjer-tabellen og så klikke på segmentikonet  > Konverteringskilde. Konverteringer på nettet vises i «Google Analytics 4»-raden etter at du legger til «Konverteringskilde»-segmentet.

Innstillinger for alle konverteringshandlinger (også hendelser knyttet til netthandel)

• Navn: Gi et navn til konverteringshandlingen du vil måle. Det vil gjøre det enklere å finne den igjen i konverteringsrapportene senere.
  • Verdi: Verdien av hver konverteringshendelse måles i et Google Analytics 4-område og importeres automatisk til Google Ads. Du kan også velge om du vil angi en standardverdi i Google Ads eller operere uten verdier. Husk at du må overføre verdien som et tall fra Google Analytics 4-området for at du skal kunne rapportere om konverteringer i Google Ads. Finn ut mer om konverteringsverdier.
  • Telling: Velg hvorvidt alle konverteringer eller bare én konvertering per annonseklikk skal telles per annonseklikk. «Alle» er best for salg, mens «Én» er best for potensielle salg. Finn ut mer om telling av konverteringer.
  • Konverteringsvindu: Velg hvor lenge etter at noen klikker på en annonse, det skal kunne registreres konverteringer. Finn ut mer om konverteringsvinduer.
  • Kategori: Velg kategorien som best beskriver den aktuelle konverteringen. Du kan bruke denne kategorien til å segmentere konverteringsrapportene.
  • Ta med i Konverteringer: Fjern avmerkingen for denne innstillingen (valgt som standard) hvis du ikke vil at det skal tas med data om denne konverteringshandlingen i Konverteringer-kolonnen i rapportene. Det kan være lurt å fjerne avmerkingen for denne innstillingen hvis du optimaliserer for konverteringer med en automatisk budstrategi og ikke vil ha med denne konverteringshandlingen i budstrategien din. Finn ut mer om «Ta med i Konverteringer».
  • Attribusjonsmodell: Velg en attribusjonsmodell for å fastslå hvor mye kreditt hver annonseinteraksjon skal tilskrives i forbindelse med konverteringene dine. «Databasert»-attribusjonsmodellen er standardmodellen, og den er tilgjengelig for de fleste konverteringshandlinger. Finn ut mer om attribusjonsmodeller.

Om dupliserte konverteringer

Det er viktig at de enkelte konverteringene bare måles én gang, slik at du får presise rapporterings- og budgivningssignaler. Hvis du måler aktivitet på ett og samme nettsted via både Universal Analytics- og Google Analytics 4-områder, må du trolig konfigurere konverteringssporing i begge disse områdene. Hvis du importerer de samme konverteringene fra begge områdene i forbindelse med rapportering og budgivning, kan de bli talt to ganger (da én og samme konvertering blir importert to ganger). Hvis du vil unngå dupliserte konverteringer, må du påse at de aktuelle konverteringene bare importeres til ett Universal Analytics- eller Google Analytics 4-område.

Har du problemer?

Løs problemer med tilknytning

Hvis du trenger mer hjelp med Google Analytics i Google Ads, kan du kontakte oss.