Webconversies meten op basis van Google Analytics 4-property's

Nadat u uw Google Ads-account en Google Analytics 4-property's (voorheen App & webproperty's) heeft gekoppeld, kunt u webconversies en webremarketinglijsten uit Google Analytics importeren om te meten en te bieden in Google Ads.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u in Google Ads webconversiegebeurtenissen uit Google Analytics 4-property's importeert en instelt.

Voordat u begint

Voordat u uw webconversies kunt importeren, moet u beschikken over het volgende:

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder Meting op Conversies.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Selecteer Importeren in de lijst met conversietypen.
  6. Klik op Google Analytics 4-property's en vervolgens op Web.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Vink het selectievakje aan naast een webconversiegebeurtenis en klik op Importeren en doorgaan. Alle conversies die u in de Google Analytics 4-property heeft ingesteld, worden weergegeven in de lijst. Kies dus de webconversiegebeurtenissen die relevant voor u zijn voordat u met importeren begint.
  9. Klik op Gereed.

Uw webconversiegebeurtenis wordt nu weergegeven in de tabel Conversieacties. Klik op de naam van een gebeurtenis voor meer informatie en om de instellingen voor de conversieactie te bewerken.

U kunt ook rapporteren over webconversies door naar de tabel Campagnes te gaan en te klikken op het segmenteericoon  > Conversiebron. Webconversies worden weergegeven in de rij Google Analytics 4 als u het segment Conversiebron toevoegt.

Instellingen voor alle conversieacties (inclusief e-commercegebeurtenissen)

• Naam: Geef een naam op voor de conversieactie die u wilt meten. Hierdoor kunt u de conversieactie beter herkennen in conversierapporten.
  • Waarde: De waarde van elke conversiegebeurtenis wordt gemeten in de Google Analytics 4-property en automatisch geïmporteerd in Google Ads. U kunt ook een standaardwaarde instellen in Google Ads of geen waarde gebruiken. Houd er rekening mee dat u in de Google Analytics 4-property de waarde moet versturen als een getal om in Google Ads conversies te rapporteren. Meer informatie over conversiewaarden
  • Tellen: Selecteer of u alle conversies of één conversie per advertentieklik wilt tellen. De beste instelling voor verkopen is Alle, Eén is de beste voor leads. Meer informatie over hoe u conversies telt.
  • Conversieperiode: Selecteer hoelang u conversies wilt bijhouden nadat iemand op een advertentie heeft geklikt. Meer informatie over conversieperioden
  • Categorie: Selecteer de categorie die het best overeenkomt met uw conversie. U kunt deze categorie gebruiken om uw conversierapporten te segmenteren.
  • Opnemen in Conversies: Vink deze instelling uit (standaard aangevinkt) als u voor deze conversieactie geen gegevens wilt opnemen in de rapportagekolom 'Conversies'. U doet er verstandig aan deze instelling uit te vinken als u een automatische biedstrategie gebruikt die optimaliseert voor conversies en u deze conversieactie niet in uw biedstrategie wilt opnemen. Meer informatie over Opnemen in Conversies
  • Attributiemodel: Selecteer een attributiemodel om te bepalen hoeveel krediet aan elke advertentie-interactie wordt toegekend voor uw conversies. Het data-driven-attributiemodel is de standaardinstelling en is beschikbaar voor de meeste conversieacties. Meer informatie over attributiemodellen

Over dubbele conversies

Het is belangrijk om een conversie slechts 1 keer te meten, zodat u nauwkeurige rapportage- en biedsignalen verkrijgt. Als u zowel Universal Analytics- als Google Analytics 4-property's gebruikt om dezelfde site te meten, moet u in beide property's Conversies bijhouden instellen. Als u dezelfde conversie vanuit elke property importeert voor rapportage en bieden, worden de conversies 2 keer geteld (omdat dezelfde conversie 2 keer is geïmporteerd). Importeer om dubbele conversies te voorkomen een conversie niet in zowel uw Universal Analytics- als uw Google Analytics 4-property.

Problemen?

Een koppelingsprobleem oplossen

Als u meer hulp nodig heeft met Google Analytics in Google Ads, neemt u contact met ons op.