Visa dina demografiska rapporter

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Du kan ta reda på vilka demografiska segment dina annonser når genom att titta på demografirapporterna. När du vet vilka segment som leder till konverteringar kan du

• förstå din kundbas
  • förstå områden med tillväxtpotential
  • utvärdera dina kampanjer och annonsgrupper
  • göra välgrundade justeringar av din annonsstrategi
  • hantera och analysera olika demografiska inriktningsmetoder.

Innan du börjar

I denna artikel beskriver vi hur du visar de demografiska rapporterna och använder informationen för att förbättra inriktningen. Läs mer om demografisk inriktning

Exempel

Anna driver en skobutik på nätet och vill ta reda på hur det går för hennes annonser med de demografiska inriktningar hon har valt. I det demografiska diagrammet kan hon välja Klick, Konverteringar eller Exponeringar för att se hur det går för annonserna över alla inriktningssegment jämfört med annonseringsmålen. Diagrammet visar att hennes annonser mest visas för män mellan 25 och 34 år och personer som inte är föräldrar. Med den här kunskapen kan Anna sedan skräddarsy sin annonskampanj så att den passar dessa specifika målgruppssegment.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Beroende på vilken data som är viktigast för dina mål kan du visa demografiska diagram för klick, konverteringar eller exponeringar.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. I modulen Målgruppssegment väljer du Kampanjvy eller Annonsgruppsvy i rullgardinsmenyn för att filtrera fram den rapportnivå du vill se.
  5. Välj en flik för demografi: ålder, kön, hushållets inkomst, föräldrastatus eller kombination.
  6. Klicka på Visa tabell för att se konverteringar, exponeringar och kostnad uppdelat på demografisk grupp.
  7. Om du vill se fler mätvärden i rapporten klickar du på Kolumner.