Firebase en Google Ads samen gebruiken

Firebase is de SDK (Software Development Kit) en analysetool van Google voor apps. Als u uw Firebase-conversies in Google Ads wilt importeren, kunt u uw Google Analytics 4-property of Firebase-project koppelen aan Google Ads. Als u een Google Analytics 4-property of Firebase-project koppelt aan Google Ads, krijgt u beschikking over krachtige tools waarmee u kunt zien hoe uw Google Ads-campagnes presteren.

Dit artikel geeft een overzicht van hoe u Firebase en Google Ads kunt gebruiken om inzicht te krijgen in uw advertentie- en app-prestaties.

Voordelen

• Importeer Firebase-conversies zonder nieuwe code aan uw app toe te voegen.
  • Gebruik Firebase-doelgroepen die zijn gemaakt in Google Analytics 4-property's of Firebase-projecten.

Hoe het werkt

Firebase is een mobiel platform waarmee u snel en makkelijk apps ontwikkelt. Met Firebase ziet u in één oogopslag hoe uw apps presteren. Als u geen Firebase-account heeft, kunt u meer informatie vinden in het Helpcentrum van Firebase en op de website voor ontwikkelaars.

Als u conversies meet via een manageraccount of als u meerdere beheerde accounts toegang wilt geven tot Firebase-doelgroepen, koppelt u een Google Analytics 4-property of een Firebase-project aan uw manageraccount.

Nadat uw accounts zijn gekoppeld, ziet u Google Ads-gegevens in uw Google Analytics 4-property of Firebase-project. U kunt dan conversies gebruiken voor het bijhouden van conversies en remarketing in Google Ads.

Conversies bijhouden

U kunt conversies importeren uit een Google Analytics 4-property of een Firebase-project om te zien hoe uw Google Ads-investering onder andere app-installaties en in-app-acties genereert. U ontdekt hoe uw advertenties presteren en u kunt op basis daarvan wijzigingen in uw account aanbrengen om meer van de doelen te bereiken die u voor uw app heeft gesteld.

Nadat u accounts heeft gekoppeld, kunt u kiezen welke Firebase-gebeurtenissen in Google Ads moeten worden bijgehouden als conversieacties. U hoeft geen nieuwe code toe te voegen aan uw app. Google Ads gebruikt voor het bijhouden van conversies de code die u al heeft geïnstalleerd voor Firebase. Meer informatie over hoe u app-conversies kunt meten.

Web to App Connect

U kunt ook app-conversies bijhouden instellen met Web to App Connect. Nadat u Conversies bijhouden en deep links heeft ingesteld via de Web to App Connect-interface, kunt u uw klanten een naadloze Web to App-gebruikerservaring bieden en uw conversiepercentages gemiddeld verdubbelen voor advertentieklikken die in uw app terechtkomen in vergelijking met uw mobiele website.

Dankzij deze verbeterde functionaliteit kunnen uw klanten makkelijker de gewenste actie uitvoeren, of ze nu iets kopen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Bovendien kunt u in de Web to App Connect-interface deze in-app conversieacties bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. Daarmee gaat u naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface.

Remarketing

Na de koppeling kunt u voor uw Google Ads-campagnes doelgroepen gebruiken die zijn gemaakt in een Google Analytics 4-property of Firebase-project. Elk Google Ads-account dat u koppelt, heeft toegang tot die doelgroepen. Meer informatie over remarketinglijsten op basis van Firebase-gegevens