Göra ändringar via massuppladdningar

Formatera kalkylark

Du kan behöva göra vissa justeringar för att försäkra dig om att ditt kalkylark laddas upp på rätt sätt beroende på den aktuella situationen. I det här avsnittet kan du läsa mer om hur Google Ads förväntar sig att ditt kalkylark är formaterat.

Allmänna tips

• Om du använder en Google Ads-rapport som uppladdningsark ska du komma ihåg att du inte behöver radera överflödiga kolumner eller raderna med summor.
  • Kolumner som inte är redigerbara och redigerbara kolumner som inte innehåller ändringar ignoreras.
  • Om du inte anger ett värde i kolumnen Status för ett nytt objekt aktiveras det som standard.
  • När du anger webbadresser ska du tänka på att du alltid måste ange den fullständiga webbadressen:
    • Rätt: https://www.example.com
    • Fel: www.example.com

Tekniska krav på kalkylark

• Kalkylarket måste vara i något av de format som stöds (Google Kalkylark, .xls, .xlsx, .tsv eller .csv).
  • Kalkylarket kan ha en filstorlek på högst 50 MB.
  • Kalkylarket får inte innehålla mer än en miljon rader.
Obs! Tidsgränsen för alla uppladdningar nås efter två timmar. Om ett kalkylark innehåller ett stort antal rader kanske tidsgränsen nås innan alla rader har behandlats. Läs mer i ”Hantera tidsgränser för uppladdning”.

Ange önskade värden för det nya objektet, som bud, budget eller status. På den här listan över exempelmallar kan du se mer om olika typer av användningsfall.

Ta bort ett objekt

Så här tar du bort ett sökord, en annons eller ett annat objekt:

1. Ladda ned en kalkylarksrapport för objektet/objekten du vill ta bort.
  2. Leta reda på raden med objektet i det nedladdade kalkylarket.
  3. Skriv ”Remove” i kolumnen Status för den raden.
  4. Ladda upp kalkylarket.

På sidan Mallar hittar du exempel på mallar för att ta bort olika objekt

Redigera kalkylark med sökord

1. Skriv sökordet i kolumnen Keyword. Använd hakparenteser ([ ]) eller citattecken ("") runt sökorden för att använda exakt matchning eller frasmatchning.
  2. Skriv annonsgruppens namn i kolumnen Ad group.
    Obs! Du kan inte redigera kolumnen för sökord eller matchningstyp för ett befintligt sökord. När du ändrar ett sökord eller en matchningstyp tas det gamla sökordet bort och ett nytt skapas. Massuppladdningar fungerar på samma sätt. Om du vill redigera ett sökord eller en matchningstyp i en redigerbar rapport måste du ta bort det befintliga sökordet och skapa ett nytt med önskade ändringar.

Se exemplen i avsnittet med sökord på sidan Mallar

Redigera kalkylark med kampanjer

Vissa kolumner kan inte redigeras eftersom de bara används när du skapar en kampanj. Kalkylarket kan innehålla följande kolumner:

Campaign

• Campaign (required)
  • Campaign ID (required)
  • Campaign state
  • Campaign type (can’t edit)
  • Campaign subtype (can’t edit)
  • Ad rotation
  • Start date
  • End date

Bidding and budget

• Bid strategy type
  • Bid strategy
  • Budget
  • Target CPA
  • Target ROAS
  • Target impression share
  • Max CPC bid limit for target impression share

Measurement

• Tracking template
  • Custom parameter

Se exemplen i avsnittet med kampanjer på sidan Mallar

Obs! Du kan bara uppdatera kolumnen Status för videoannonser som inte ingår i videoåtgärdskampanjer. När du uppdaterar en videoannons från uppladdningsarket anger du två rader, en rad för att radera en befintlig annons och en annan rad med alla uppdaterade attribut.

Redigera kalkylark med annonstillgångar

Ladda ned mall för annonstillgångar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Uppladdningar.
  4. Klicka på den blå plusikonen .
  5. Klicka på Visa mallar.
  6. Ladda ned mallen som ett CSV- eller Excel-kalkylark.

Se exemplen i avsnittet med annonstillgångar på sidan Mallar

Lägga till en annonstillgång

Så här lägger du till en ny annonstillgång:

I kolumnen Level anger du på vilken nivå tillgången ska tillämpas: (Campaign, Ad group eller Account). Om du anger Campaign ska du skriva namnet på den kampanj där du vill lägga till tillgången. Om du vill lägga till tillgången i en annonsgrupp ska du både ange kampanjen i kolumnen Campaign och namnet på annonsgruppen i kolumnen Ad group.

Lägg till en apptillgång genom att ange följande:

• Mobiloperativsystem: Operativsystemet som målgruppen använder. Du kan ange Android eller iOS.
  • Paketnamn: Appens unika id. För Android följer paketnamnet efter ”id=” i appens Google Play-adress: http://play.google.com/store/apps/details?id=com.example.appname
  • För iOS-appar ska du ange det app-id som följer efter ”id” i webbadressen till appen i iTunes: http://itunes.apple.com/us/app/example-app-name/id#########
  • Appens länktext: Texten som användare klickar på för att komma till din app, till exempel: ”Ladda ned appen”.
  • Slutlig webbadress: Webbadressen till din app som visas för dina kunder. Kan till exempel vara webbadressen till appen i Google Play Butik.
Obs! Om du vill tillämpa den nya tillgången på flera annonsgrupper eller kolumner samtidigt kan du skapa en ny rad.

Lägg till en samtalstillgång genom att ange följande:

• Telefonnummer: Numret som rings upp när kunden klickar på din tillgång.
  • Landskod: Landet dit telefonnumret leder. Om telefonnumret till exempel gäller Sverige anger du SE.
  • Använd vidarekopplingsnummer (valfritt): Om du vill använda Googles vidarekopplingsnummer i annonsen. Du kan ange yes eller no. Standardvärdet är no.

Lägg till en platslänkstillgång genom att ange följande:

• Webbplatslänkens text: Texten som du vill ska visas som klickbar länk i webbplatslänken.
  • Slutlig webbadress: Den webbadress som webbplatslänken leder till.

Fälten under Beskrivning är valfria men kan göra annonsen mer relevant för potentiella kunder. Om du väljer att ta med beskrivningar måste du använda båda fälten. Beskrivningen kan vara kvalificerad att visas under webbplatslänken. Läs mer i avsnittet Webbplatslänkar med ytterligare detaljer.

Lägg till informationstillgångar genom att ange följande:

• Länktext: Texten som ska visas som informationstext.

Lägg till tillgångar med utbudsinformation genom att ange följande:

• Rubrik för utbudsinformation: Rubriker som du väljer från den här listan över fördefinierade rubriker. Inled varje rubrik med stor bokstav. Obs! Endast rubrikerna på listan godtas.
  • Värden för utbudsinformation: De specifika rubrikrelaterade detaljer du vill framhäva.

Lägg till bildtillgångar genom att ange följande:

• Antingen webbadressen till bilden eller bildtillgångs-id
    • Webbadress till bild: Du hittar bildens webbadress genom att högerklicka på en bild på webbplatsen och välja Kopiera bildadress.
    • Bildtillgångs-id: Du kan återanvända en bild från en befintlig bildtillgång genom att använda bildens tillgångs-id. Du hittar bildtillgångs-id:t genom att ladda ned bildtillgångsrapporten.
  • Bildproportioner med automatisk beskärning: Beskär bilden automatiskt när du laddar upp den med hjälp av värdena liggande eller kvadrat.
  • Ytterligare specifikationer:
    • Du kan bara lägga till bildtillgångar på kampanj- eller annonsgruppsnivå.
    • Bilder måste vara i PNG- eller JPEG-format.
    • Det finns en gräns på högst 20 bilder per uppladdning.
    • Det finns inget krav på minsta filstorlek, men den största filstorleken är 5 MB.
    • Det minsta tillåtna bildmåttet är 300 × 300 pixlar.

Valfria specifikationer för alla annonstillgångar

Utöver att redigera de obligatoriska kolumnerna i rapporterna kan du också ange enhetspreferens, start- och slutdatum för tillgången och inställningar för schemaläggning med hjälp av massuppladdning. Lägg i så fall till en ny kolumn i kalkylarket med följande namn och information:

• Start time: Datumet då tillgången ska börja visas. Använd formatet mm/dd/åååå. Den 1 juli 2014 skrivs alltså som 07/01/2014.
  • End time: Datumet då tillgången ska sluta visas. Använd formatet mm/dd/åååå. Den 1 juli 2014 skrivs alltså som 07/01/2014.
  • Device preference: De enheter där tillgången ska visas. Välj alla eller mobila.
  • Schemaläggning: De veckodagar och klockslag då tillgången ska visas. Använd formatet dag, starttid - sluttid. Om du till exempel vill schemalägga en annons från kl. 09.00 till kl. 17.00 på måndagar skriver du Monday, 09:00 AM - 05:00 PM. Om du vill schemalägga annonserna under flera dagar, ska du avgränsa dagarna med semikolon. Till exempel kan du schemalägga en annons för måndag och tisdag genom att skriva Monday, 09:00 AM - 05:00 PM; Tuesday, 09:00 AM - 05:00 PM.

Ta bort kopplingen till annonstillgångar från ett konto, en kampanj eller en annonsgrupp

Om du vill ta bort en annonstillgång skriver du Remove i kolumnen Action på raden för annonstillgången. Då tas kopplingen till tillgången bort från kampanjen, kontot eller annonsgruppen. Detta är inte samma sak som att radera tillägget, eftersom det fortfarande kan användas med andra kampanjer och annonsgrupper. Inget påverkas om du raderar raden eller innehållet på raden.

Se exemplen i avsnittet med annonstillgångar på sidan Mallar

Redigera kalkylark med produktgrupper

Redigera budstrategin

Du kan koppla befintliga portföljbudstrategier till dina kampanjer eller redigera standardbudstrategier.

Koppla en portföljbudstrategi

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på nedladdningsikonen Download på sidan Kampanjer och välj Fler alternativ längst ned i rullgardinsmenyn.
  5. Markera kryssrutan Redigerbara kolumner för massuppladdning under Inkludera och klicka på Ladda ned.
  6. Skriv portföljbudstrategins namn i kolumnen Bid strategy.
    • Lämna kolumnen Bid strategy type och andra kolumner, som Target CPA och Target ROAS, tomma. Om du ser värden i dessa kolumner skriver du ”remove_value”. Denna information läggs automatiskt till i kampanjen baserat på den befintliga budstrategin.
    • Om kolumner som Target CPA, Target ROAS eller Bid strategy type inte matchar din befintliga budstrategi visas ett uppladdningsfel.

Du kan inte redigera eller skapa nya portföljbudstrategier via kalkylarket för massuppladdning.

Redigera standardbudstrategin

1. Klicka på ikonen Kampanjer Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på nedladdningsikonen Download på sidan Kampanjer och välj Fler alternativ längst ned i rullgardinsmenyn.
  5. Markera kryssrutan Redigerbara kolumner för massuppladdning under Inkludera och klicka på Ladda ned.
  6. Redigera kolumnen Bid strategy type med den typ av budstrategi du vill använda.
  7. Redigera eventuellt ytterligare kolumner, som Target CPA eller Target ROAS.

Se exemplen på sidan Mallar

Redigera målgrupper

Du kan koppla målgrupper som du har skapat till kampanjer eller annonsgrupper.

Tips! Vi rekommenderar att du först laddar ned Download en redigerbar rapport för massuppladdning från sidan Målgrupper.

Om du har flera målgrupper med samma namn måste du lägga till kolumnen Audience ID för att kunna skilja dem åt. Du behöver inte ta med kolumnen Audience ID om du redigerar en målgrupp som redan är kopplad till en kampanj eller annonsgrupp.

Du kan redigera budjusteringen genom att ange ett värde i kolumnen Bid adjustment. Du kan inte göra några andra ändringar, som målgruppsnamn och inriktningsinställning.

Om du lägger till en målgrupp för första gången används inställningen för smart standardinriktning. Med detta alternativ behålls dina befintliga inställningar för målgruppsinriktning. Om du inte har valt en inställning ännu används inriktningen som standard beroende på din kampanjtyp:

• Observation för sök- och Shopping-kampanjer
  • Inriktning är standard för video- och displaykampanjer.

Målgrupper som stöds

Se exemplen i avsnittet med målgrupper på sidan Mallar

Redigera platsinriktning

Du kan lägga till, utesluta, redigera och ta bort platser från inriktningen:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på nedladdningsikonen Download på fliken Inställningar och välj Fler alternativ längst ned i rullgardinsmenyn.
  5. Markera kryssrutan Redigerbara kolumner för massuppladdning under Inkludera och klicka på Ladda ned.
  6. Ange i kolumnen Locations de platser du vill inrikta dig på, som [plats]:[budjustering eller ”removed”]. Statusen kan vara excluded eller removed.
    • Exempel på budjustering för Seattle, WA: ”Seattle, Washington, United States: -5%”
    • Exempel på borttagning av Seattle, WA: ”Seattle, Washington, United States: removed”
  7. Ange i kolumnen Exclusions alla platser som du vill utesluta från inriktning:
    • Exempel på uteslutning av Seattles flygplats: ”Seattle-Tacoma International Airport, Washington, United States”

Tips! Om du är osäker på hur du ska formatera en plats kan du prova att ställa in en kampanj med önskade platser i Google Ads innan du laddar ned rapporten enligt anvisningarna ovan. Då innehåller kampanjen dina önskade platser i rätt format som du sedan enkelt kan kopiera och klistra in.

Formatera radieplatser/uteslutningar

Format: [avstånd] | [mi eller km] | [plats] : [budjustering eller ”removed”]

Exempel:

10 | mi | Chicago, Illinois (10 miles radie runt Chicago, Illinois)

10 | mi | Chicago, Illinois: -50% (10 miles radie runt Chicago, Illinois med en budmodifierare på -50 %)

5.0 | km | 43.823196,-79.533821 (5 kilometers radie runt geografisk punkt)

5.0 | km | 43.823196,-79.533821: +50% (5 kilometers radie runt geografisk plats med en budmodifierare på +50 %)

10 | mi | Chicago, Illinois: removed (radieinriktningen är borttagen)

Lägga till flera platser samtidigt

Du kan lägga till flera platser samtidigt genom att avgränsa dem med semikolon:

Format: [plats] ; [plats] ; [plats]

Exempel:

Seattle, Washington, United States: -5% ; 10 | mi | Chicago, Illinois (lägger till Seattle Washington och 10 miles radie runt Chicago, Illinois)

Seattle, Washington, United States: removed ; Chicago, Illinois: removed (tar bort Seattle Washington och Chicago, Illinois)

Seattle, Washington, United States ; Chicago, Illinois: removed (lägger till Seattle Washington och tar bort Chicago)

Obs! Om du vill ta bort alla platser från en viss kampanj kan du skriva ”remove_value” i kolumnen Location på den aktuella raden. (Detta fungerar också i kolumnen Exclusion för att ta bort alla uteslutningar.)

Se exemplen i avsnittet med platser på sidan Mallar

Skapa flera Google Ads-konton samtidigt från ditt förvaltarkonto

Du kan skapa flera Google Ads-konton samtidigt från ditt förvaltarkonto med hjälp av massuppladdning med denna CSV-mall.