Tuotteiden esittäminen kauppiaiden puolesta

Kun osallistut hintavertailupalveluohjelmaan, voit esittää tuotteita Googlessa kauppiaiden puolesta sekä mainoksissa että orgaanisissa listauksissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä sinun pitää tehdä Googlen työkaluissa, jotta saat tämän mahdollisuuden käyttöösi. Lue lisää eri tavoista, joilla kauppiaat voivat tehdä yhteistyötä hintavertailupalveluiden kanssa.

Sisällys

Ennen kuin aloitat

1. Varmista, että täytät vähimmäisvaatimukset tuotteiden esittämiselle kauppiaiden puolesta.
  2. Suorita hintavertailupalveluohjelman rekisteröitymisen kaikki vaiheet.

Näin pääset alkuun

Jos haluat esittää tuotteita Googlessa kauppiaiden puolesta, suosittelemme huolehtimaan kahdesta asiasta: teknisestä integraatiosta ja skaalauksesta (uusien tarjousten lisäämisestä).

Katso hintavertailupalveluiden esittelyvideo. Siinä käsitellään Kauppiaskeskuksen perusasioita, käytäntöjen hylkäämisiä ja syötteen hallinnointia.

Tekninen integrointi

Tässä vaiheessa voit ottaa käyttöön integroinnin ja testata sitä Googlen järjestelmien kanssa. Näin voit varmistaa, että kaikki toimii oikein. Tämän vaiheen aikana voit testata, että kaikki toimii halutusti, ottamalla kokeiluun mainosinventaarin osajoukon, joka koostuu enintään miljoonasta tarjouksesta ja sadasta alatilistä tai enintään sadasta kauppiaasta.

Vaihe 1: Luo Kauppiaskeskus-tilit kauppiaillesi

1. Luo Kauppiaskeskus-tilit kauppiaillesi. Jos tilit on luotu jo aiemmin, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  2. Siirrä tilit omalle CSS Center ‑tilillesi.
  3. Varmista, että sinulla on tarvittavat pääsyoikeudet Kauppiaskeskus-tileille.
  4. Lataa tuotteita.

Suosittelemme luomaan vähintään 10–15 Kauppiaskeskus-tiliä ja lataamaan niille tuotteita integroinnin testaamiseksi.

Huom. Voit myös luoda kauppiaille alatilejä usean asiakkaan hintavertailupalvelutilillä.

Alatilien luominen ja tarjousten lataaminen Kauppiaskeskuksessa

1. Luo Content APIn avulla Kauppiaskeskus-tilit jokaiselle kauppiaalle, jota haluat edustaa.
  2. Lähetä kullekin edustamallesi kauppiaalle tuotetiedot Content APIn kautta. Jos edustettuja kauppiaita on alle tuhat, voit myös käyttää syötteitä. Suosittelemme Content APIa, jos aiot tehdä useita muutoksia päivittäin ja esimerkiksi muuttaa valittujen tarjousten hintoja ja saatavuutta. Lue lisää syötteen luomisesta.
  3. Ota datan latauksessa huomioon Shopping-mainosten käytännöt ja noudata tuotetietosääntöjä. Kiinnitä erityisesti huomiota näihin vaatimuksiin:
    • Linkin määritteellä lisättyjen URL-osoitteiden pitää ohjata käyttäjät suoraan sivustolle, joka sijaitsee Kauppiaskeskus-tiliä vastaavassa verkkotunnuksessa. Jos haluat uudelleenohjata käyttäjät muiden verkkotunnusten kautta seurantaa varten, käytä ads_redirect-määritettä.
    • Laskeutumissivuilla pitää näkyä kaikki mainostettujen tuotteiden keskeiset elementit tuotetiedoissa ilmoitettuja tietoja vastaavasti. Näitä elementtejä ovat nimi, kuvaus, kuva, hinta, valuutta, saatavuus ja ostopainike. Nimen, kuvauksen ja kuvien ei tarvitse aina olla täsmälleen samat kuin tuotetietojesi sisältö, mutta niiden on kuitenkin viitattava samaan tuotteeseen. Sellaisia sivuja ei sallita, joilta tuotteita ei voi ostaa suoraan (esimerkiksi huutokaupat).
    • Valitse jokaiselle Kauppiaskeskus-tilille kauppiaan verkkosivusto. Verkkosivuston pitää olla verkkotunnuksessa, johon on linkki kyseisellä tilillä toimitetuissa tuotetiedoissa. Tili lisätään automaattisesti tämän verkkosivuston omistajaksi. Älä määritä verkkotunnusta usean asiakkaan hintavertailupalvelutiliin kuuluvalle ylätason tilille.

Kauppiaan hallintapaneeli

• Omia Kauppiaskeskus-tilejä käyttävillä kauppiailla on pääsy hallintapaneeliin, josta he näkevät, mitkä hintavertailupalvelut lataavat heidän kauppoihinsa liittyviä tuotteita. Hintavertailupalvelujen toimittamat tuotteet ovat oletuksena aktiivisia, mutta kauppiaat voivat halutessaan jättäytyä pois yksittäisistä hintavertailupalveluista ja Google Shoppingista, jolloin kyseiset tuotteet poistuvat käytöstä.
  • Hallintapaneelin avulla kauppiaat saavat käsityksen siitä, kuka heitä edustaa. Tämän tiedon pohjalta he voivat tehdä liiketoimintapäätöksiä, luoda markkinointistrategioita, hoitaa budjetteja ja varmistaa, että järjestelmät pystyvät käsittelemään hintavertailupalveluista tulevaa liikennettä.
  • Usean asiakkaan hintavertailupalvelutilillesi lisätyt asiakaspalvelun yhteystiedot näkyvät edustamillesi kauppiaille. Näin he voivat tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä. Jos kauppias poistuu hintavertailupalvelustasi, saat siitä ilmoituksen sähköpostiin. Näet myös CSS Centeristä Kauppiaat-sivun Kauppiaan tila ‑raportista yleiskatsauksen kaikista kauppiaista, jotka ovat muuttaneet osallistumisensa tilaa.

Vaihe 2: Luo Shopping-mainoskampanjoita

1. Luo uusi Google Ads ‐tili ja linkitä se yksinomaan omiin Kauppiaskeskus-tileihisi. On suositeltavaa, ettet käytä aiemmin luotuja Google Ads ‑tilejä hintavertailupalveluiden kampanjoihin. Kun hintavertailupalvelua varten on erillinen Google Ads ‑tili, voimme varmemmin käsitellä luottamuksellista dataa asianmukaisesti.
  2. Jos siirrät aiemmin luodun kauppiastilin hintavertailupalveluusi, kauppiaan aiempia Kauppiaskeskus- ja Google Ads ‑tilejä voi edelleen käyttää.

Seuraavien artikkelien avulla pääset alkuun:

Lue lisää Google Adsista ja Shopping-kampanjoista.

Skaalaus

Kun olet luonut Kauppiaskeskus-tilit kauppiaillesi, ladannut heidän tuotteensa ja linkittänyt vähintään yhden Google Ads ‐tilin kauppiaisiin, voit pyytää skaalausvaiheen aloittamista.

Tässä vaiheessa voit ladata tarjouksia mainosinventaariin. Ilmoita meille, kuinka monta tarjousta aiot ladata, niin varaamme niille sopivasti tilaa. Ilmoita myös, jos aiot ladata tarjouksia yli 100 000 kauppiaalle, niin voimme määrittää tilisi sitä vastaavasti.

Huom. Rekisteröinti on valmis 60 päivän kuluttua. Voit myös jo tätä ennen pyytää skaalausvaiheen lopettamista. Kun rekisteröinti on valmis, mainosinventaariin kohdistuu tulosvaatimuksia sen mukaan, miten hyvin mainoksesi toimivat. Katso lisätietoja alta.

Mainosinventaarin tulosvaatimukset

Kun rekisteröinti on valmis, mainosinventaarin pitää ylittää määritetty vähimmäistulos, jotta sen kokoa ei muuteta. Tämä vaatimus on asetettu resurssien optimointia ja käyttäjäkokemuksen sujuvoittamista varten. Kun kuluttajat klikkaavat mainoksiasi, se tarkoittaa, että edustamasi tuotteet ja kauppiaat ovat heille hyödyllisiä. Mitä enemmän käyttäjät klikkaavat mainoksiasi, sitä enemmän tuotteita voit ladata. Siksi lataamassasi mainosinventaarissa klikkausten suhde tuotteisiin pitää olla 28 päivän ajalta vähintään 1:40.

Tämä tarkoittaa, että jokaista 40:tä Googlelle toimitettua tuotetta kohti on saatava vähintään yksi klikkaus 28 päivän ajalta. Jos klikkaussuhde jää tätä pienemmäksi, et voi ladata uusia tuotteita ja sinun pitää muuttaa mainosinventaarin kokoa tasolle, jolla tämä vaatimus täyttyy. Jos näin käy, saat ilmoituksen CSS Centerissä.

Linkit verkkosivustollesi

Hintavertailupalvelun sivustolle johtavat linkit voivat näkyä kauppiaiden tuotteiden yhteydessä mainoksissa ja orgaanisissa listauksissa. Google välittää käyttäjän hakulausekkeen sivustosi hakutoimintoon, jotta sivustollasi voi näkyä osuvia tuotteita. Jos hakulausekkeessa saattaa olla yksityisiä käyttäjätietoja, linkki ohjaa käyttäjän etusivullesi eikä hakulauseketta välitetä. Tiettyyn hakulausekkeeseen liittyvä toiminta on samanlaista kaikissa hintavertailupalveluissa. Tällä hetkellä hintavertailupalveluden linkit näkyvät automaattisesti ja maksutta tuotteissa, joita tarjoava kauppias on mukana hintavertailupalvelussa.

Jos hintavertailupalvelusi on aktiivinen useassa maassa, suosittelemme varmistamaan, että käyttäjät löytävät verkkosivustoltasi oikeaa maata koskevia tarjouksia oikealla kielellä, kun he siirtyvät palveluusi klikkaamalla kauppiaan listauksessa näkyvää linkkiä. Tämä tarkoittaa, että sivustolla olevien tarjousten maan ja kielen on vastattava Googlessa näkyviä tietoja.

Voit luoda tai päivittää linkin tämän tukilinkin kautta.

Toiminnan laajentaminen muihin maihin

Jos haluat laajentaa hintavertailupalvelun toiseen maahan, näiden vaatimusten pitää täyttyä:

1. Hintavertailupalvelun pitää täyttää vähimmäisvaatimukset, jotta se voi toimia kyseisessä maassa. Yksi vaatimus on näyttää tarjouksia 50 eri kauppiasverkkotunnukselta jokaisessa Shopping-mainosten kohdemaassa. Näiden kauppiaiden on toimitettava tuotteita kyseisiin maihin, eli siellä asuvien asiakkaiden on voitava ostaa heidän tuotteitaan. Jos haluat rekisteröidä hintavertailupalvelun tiettyyn maahan, katso vähimmäisvaatimukset täältä.
  2. Kun hintavertailupalvelu täyttää Shopping-mainosten vaatimukset tietyssä maassa, voit kohdistaa mainontaa useisiin maihin yhdellä syötteellä kieltä kohti Euroopan talousalueella.

Lue lisää tuotteiden näkymisestä useissa myyntimaissa.

Kauppiaan tuotteet Googlen yleisen haun ulkopuolella

Oletusarvoisesti hintavertailupalvelujen tuotteita voi näkyä vain Googlen yleisillä hakutulossivuilla. Jos haluat tuotteiden näkyvän Googlen muilla alustoilla (kuten Shopping-välilehdellä, Kuvahaussa ja YouTubessa), hae lupaa tällä lomakkeella (samanaikaista seurantaa koskevan vapautuksen ja valintojen osiossa).

Verkkosivustolta indeksoitujen automaattisten fiidien käyttö

Google tarjoaa kauppiaille mahdollisuuden käyttää verkkosivustolta indeksoituja automaattisia fiidejä. Kaikki hintavertailupalvelut sallivat oletusarvoisesti kauppiaiden käyttää tätä ominaisuutta. Jos haluat muuttaa asetusta, poista se käytöstä tällä lomakkeella.

Hyvä muistaa

• Kauppias voi silti ohittaa hintavertailupalvelun asetuksen määrittämällä sen eri tavalla omalla Merchant Center Next ‐tilillään.
  • Jos otat automaattiset fiidit käyttöön tileilläsi, tuotteet lisätään vain, jos verkkotunnuksen omistaja on myöntänyt hintavertailupalvelulle verkkosivuston indeksointioikeuden hintavertailupalvelun hallintapaneelissa.