Usein kysyttyä

Ongelmia Chromecastin kanssa? Ratkaisu voi löytyä alta. Jos ongelmaa ei ole käsitelty alla kokeile vianetsintää.

Käyttöönotto ja asetukset

Miksi muilla laitteilla käyttämäni USB-johto ei toimi Chromecastin kanssa?

Emme voi taata, että Chromecast toimii yleisjohtojen kanssa. Suosittelemme käyttämään Chromecastin mukana tulleita johtoja ja sovittimia optimaalisen toiminnan takaamiseksi.

En tiedä, mikä laitteistani on otettava käyttöön.

Kun liität Chromecastin tai Chromecast Ultran televisioosi ja valitset sen HDMI-portin, laitteen nimi näkyy television kulmassa Cast-kuvakkeen vieressä. Käyttöönottoprosessin aikana näet listan, jossa on laitteiden nimiä. Valitse nimi, joka vastaa televisiossasi näkyvää nimeä.

Chromecast Audio ‑laitteesta kuuluu käyttöönoton aikana ääni, joka varmistaa, että oikeaa laitetta otetaan käyttöön.

Chromecast ei sovi televisioni HDMI-porttiin. Mitä pitäisi tehdä?

Jos käytät 1. sukupolven Chromecast-laitetta, kokeile Chromecastin pakkauksessa tullutta HDMI-muuntajaa. Muuntaja saattaa myös parantaa Wi-Fi-signaaliasi.

En näe Chromecastin aloitusnäyttöä televisiossa, vaikka olen ottanut Chromecastin käyttöön.
Käytät todennäköisesti väärää sisääntuloa. Vaihda sisääntulo television kaukosäätimen Input- tai Source-painikkeella, kunnes näet Chromecastin aloitusnäytön.
Chromecastin käyttöönotossa on ongelmia. Mistä saan apua?
Miten palautan laitteeni tehdasasetukset?

Katso Chromecastin tehdasasetusten palauttaminen ‑artikkelista, miten laitteen tehdasasetukset palautetaan oikein.

Täytyykö minun laittaa reitittimestä pois päältä langattomien laitteiden eristäminen?

Kyllä. Langattomien laitteiden eristys on laitettava pois päältä reitittimestä. Katso reitittimen ohjeista, miten tämä tehdään.

Jos sinulla ei ole pääsyä reitittimesi asetuksiin tai jos yrität muodostaa yhteyttä sellaisen hotelli- tai vierailijaverkon tai julkisen verkon kautta, jossa on päällä langattomien laitteiden eristys, Chromecastia ei voi ottaa käyttöön.

Jos yrität muodostaa yhteyttä Wi-Fi-signaalinvahvistimen kautta, tarkista vahvistimen asetukset. Sinun on laitettava langattomien laitteiden eristäminen pois päältä Wi-Fi-vahvistimen asetuksista ennen Chromecastin käyttöönottoa langattomassa verkossasi.

Mistä saan selville laiteohjelmiston version?

Näin tarkistat Chromecastisi laiteohjelmiston version:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Valitse Asetukset  ja sitten Laitteen tiedot.
  4. Etsi "Tekniset tiedot" ‑kohdasta Cast-laiteohjelmisto: X.XXX.XXXXX. Jos laite käyttää Fuchsiaa, tarkista järjestelmän laiteohjelmiston versio: X.XXXXXXXX.X.XXXXXXX.
Miten löydän laitteeni sarjanumeron?
Löydät Chromecastin sarjanumeron irrottamalla laitteen virtajohdon ja katsomalla laitteen takaosassa olevia merkintöjä. Sarjanumero on ylin, 12-merkkinen numerosarja, joka alkaa numerolla 3, 4, 5 tai 6. Sarjanumero löytyy myös Chromecast-laitteen laatikosta. Chromecast (1. sukupolvi)
Chromecast
Chromecast Audio
Miten Chromecastini saa päivitykset?
Chromecast-päivitykset lähetetään käyttäjille vaiheittain. Laitteesi päivittyy automaattisesti. Kun päivitys on saatavilla, se asennetaan laitteellesi kahden viikon kuluessa. On tärkeää, että Chromecastisi on tänä aikana kytkettynä verkkovirtaan ja yhteydessä langattomaan verkkoosi. Jos laitteesi on mielestäsi yhteensopiva, voit yrittää aloittaa uuden päivityksen asentamisen näin:
  • Anna Chromecastisi olla verkkovirrassa ja yhteydessä Wi-Fi-verkkoosi vähintään minuutin ajan.
  • Suosittelemme yhdistämään Chromecastin verkkovirtaan laitteen mukana toimitetun USB-virtajohdon ja laturin avulla.

Käynnistä Chromecast uudelleen minuutin kuluttua. Noudata lähetyslaitettasi vastaavia ohjeita:

• Mobiililaitteella: Avaa Google Home ‑sovellus ja sitten Kosketa Chromecast-laitteesi kuvaketta pitkään ja sitten Asetukset ja sitten  ja sitten Käynnistä uudelleen.
Voinko siirtää Chromecastin toisen television yhteyteen?
Kyllä, Chromecast on suunniteltu siirrettävyys mielessä. Voit siirtää sen huoneesta toiseen ja käyttää sitä muiden HDMI-yhteensopivien näyttölaitteiden kanssa. Chromecastia ei tarvitse ottaa uudelleen käyttöön. Jos se on edelleen yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon, voit aloittaa striimauksen välittömästi.
Olen jo ottanut Chromecastin käyttöön. Miten voin vaihtaa Chromecastin käyttämän Wi-Fi-verkon?
Näin voit vaihtaa Chromecast-laitteen käyttämän Wi-Fi-verkon:
  1. Avaa Google Home ‑sovellus.
  2. Kosketa pitkään sen Chromecast-laitteen kuvaketta, jonka haluat yhdistää toiseen Wi-Fi-verkkoon.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Wi-Fi ja sitten Unohda.
  4. Chromecast-laite on otettava uudelleen käyttöön uudessa verkossa.
Voinko ottaa Chromecastin mukaan matkalle?
Kyllä, Chromecast on suunniteltu siirrettävyys mielessä. Voit ottaa laitteen mukaan matkalle. Muista kuitenkin, että tarvitset Wi-Fi-yhteyden ottaaksesi Chromecastin käyttöön ja käyttääksesi sitä.

Huom. Chromecast toimii vain verkoissa, jotka sallivat laitteiden välisen viestinnän. Jos reitittimessä tai verkossa, johon yrität yhdistää, on päällä langattomien laitteiden eristäminen (yleistä hotelleissa sekä oppilaitosten ja yritysten verkoissa), Chromecastin käyttöönotto ei onnistu. Eristys täytyy laittaa pois päältä reitittimestä, jotta Chromecastin voi ottaa käyttöön. Voit pyytää reitittimen valmistajalta ohjeita eristyksen laittamiseen pois päältä.
Miten vaihdan Chromecastin nimeä?
Asennuksen aikana voit valita Chromecastillesi nimen, jonka avulla erotat sen muista laitteista. Nimi voi olla esimerkiksi Liisan Chromecast tai Olohuone. Voit vaihtaa Chromecastin nimeä myöhemmin Chromecastin käyttöönottosovelluksen kautta.
Onko Dolby® Digital PlusChromecastin tukema?
Dolby® Digital Plus (E-AC-3) ‑äänitekniikkastriimausta tuetaan Chromecastin kanssa käytettäessä, jos sisällössä on entuudestaan Dolby Digital Plus ‑striimausta ja televisiosi tai ääni-/videovastaanottimesi tukee Dolby Digital Plus ‑käyttöä.

Huom. Useat televisiot eivät käytä Dolby Digital Plus ‑striimausta. Chromecast täytyy liittää suoraan A/V-vastaanottimeen, jotta Dolby Digital Plus ‑striimaus toimii oikein.

Striimaus

Yritän striimata musiikkia Spotifysta, mutta Cast-kuvaketta ei näy sen tavallisessa paikassa. Mistä löydän sen?
Cast-kuvake on yleensä Cast-yhteensopivan sovelluksen oikeassa yläkulmassa. Spotifyssa striimausominaisuus löytyy kuitenkin näytön alalaidasta. Näet käytettävissä olevat laitteet valitsemalla Käytettävissä olevat laitteet . Valitse laite, jolle haluat striimata sisältöä.
Miten Spotifysta striimaus lopetetaan?
Voit lopettaa Spotify-striimauksen valitsemalla Käytettävissä olevat laitteet  ja valitsemalla striimattavan laitteen nimen. Musiikin pitäisi nyt kuulua laitteelta eikä kaiuttimista.
Voiko Castia käyttää Chromen incognito-tilassa?
Kyllä. Striimaa Chrome-välilehti televisioon näiden ohjeiden avulla.
Mitä hyötyä on Cast-yhteensopivista sivustoista?
Suosittelemme käyttämään yhteensopivilla sivustoilla olevia valintapainikkeita pelkän välilehden striimauksen sijaan. Tästä näet kaikki hyödyt: Cast-yhteensopiva sivusto vs. välilehden striimaus.
Voiko Android-laitteen näyttöä striimata laitteen ollessa virransäästötilassa?
Laita virransäästötila pois päältä sisällön striimaukseen käyttämästäsi Android-laitteesta. Virransäästötilan käyttäminen voi rajoittaa laitteen suorituskykyä, mikä voi puolestaan häiritä näytön striimausominaisuuden toimintaa.
Voivatko kaksi henkilöä, joilla on yhteensopivat laitteet ja sovellukset, striimata sisältöä televisioon yhtä aikaa?

Eivät. Chromecastiin voi striimata kerrallaan vain yksi henkilö, jolla on yhteensopiva laite ja sovellus. Jos yhdellä henkilöllä on striimaus kesken ja toinen aloittaa striimauksen, ensimmäisen henkilön striimaama sisältö ohitetaan.

Yleisiä ohjeita

Olen kehittäjä ja haluan kehittää sisältöä Castille ja/tai Chromecastille. Mistä saan lisätietoja?
Lisätietoja sisällön kehittämisestä Castille ja/tai Chromecastille löytyy osoitteesta developers.google.com/cast.
Mitä CEC tarkoittaa?
CEC (Consumer Electronics Control) mahdollistaa HDMI-laitteiden ohjauksen yhdellä kaukosäätimellä. Jos televisiossasi on CEC-tuki, voit ehkä käynnistää televisiosi ja ohjata sitä puhelimellasi, tabletillasi tai tietokoneellasi käyttäessäsi Chromecastia. Huomaa, että voit käyttää CEC:tä (jos televisiosi tukee sitä) vain, jos Chromecast on yhdistetty verkkovirtaan.

Eri valmistajat kutsuvat CEC:tä eri nimillä. Näitä ovat muun muassa Anynet+ (Samsung), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Link ja BRAVIA Sync (Sony), HDMI-CEC (Hitachi), CE-Link ja Regza Link (Toshiba), SimpLink (LG), HDAVI Control, EZ-Sync, VIERA Link (Panasonic), EasyLink (Philips) sekä NetCommand for HDMI (Mitsubishi).
Mitä HDMI tarkoittaa?
Chromecastia voi käyttää vain näyttölaitteilla, joissa on HDMI-liitäntä. Tämä löytyy useimmista uusista televisioista. HDMI on lyhenne sanoista High-Definition Multimedia Interface. Chromecastin laatikon sisällä on HDMI-muuntaja. Sitä ei tarvitse käyttää, mutta siitä voi olla hyötyä, jos Chromecastia ei voi yhdistää suoraan televisioosi. Muuntajan avulla voit myös parantaa Wi-Fi-signaalin vahvuutta. HDMI-muuntaja on liitettävä televisioon ja Chromecastiin.
Entä jos Chromecast täytyy vaihtaa?

Jos ostit Chromecastin Google Storesta tai valtuutetulta Chromecast-jälleenmyyjältä ja tarvitset vaihtotuotteen, ota meihin yhteyttä.

Huom. Vaadimme ostotodistuksen.

Jos et ostanut Chromecastiasi Googlen valtuuttamalta jälleenmyyjältä, ostoksesi ei kuulu takuumme piiriin. Tutustu takuukäytäntöömme täällä.