Bruk YouTube Music sammen med andre apper og tjenester

YouTube Music kan integreres med flere apper og tjenester, slik at du kan få en god lytteopplevelse uansett hvor du er. Les videre for å finne ut hvordan du bruker YouTube Music sammen med andre tjenester.

Følgende alternativer er tilgjengelige for folk som bruker YouTube Music med annonser, og for YouTube Music Premium-abonnenter.

Merk: YouTube Music med annonser er bare tilgjengelig i Sør-Korea hvis innholdet strømmes via Google Home eller skjermløse Nest-enheter. Finn ut mer her.

Smartklokker

Du kan høre på YouTube Music med en Wear OS-klokke. Lytt til musikk hvor som helst via klokken – uten å måtte ha med deg en mobilenhet. Du kan strømme musikk via 4G eller Wi-Fi, eller du kan laste ned sanger til klokken, slik at du kan lytte til musikk uten nett. Legg fra deg telefonen, og tren til favorittmusikken med YouTube Music på håndleddet.

Tips: YouTube Music støttes på de fleste klokker som kjører den nyeste versjonen av Wear OS 2 eller nyere. Alt du spiller av på YouTube Music, skal ha en AAC-bithastighet på 128 kbps.

Med YouTube Music på Wear OS kan du

• lytte til musikk via klokken når den er koblet til Bluetooth-tilbehør, for eksempel hodetelefoner
  • laste ned musikk direkte til klokken, slik at du kan lytte uten internettilkobling
  • strømme musikk direkte fra klokken, slik at du kan lytte uten noen sammenkoblet enhet i nærheten
  • styre avspillingen, administrere nedlastingene dine og like sanger – rett fra håndleddet

Last ned YouTube Music-appen

For å komme i gang laster du ned YouTube Music-appen på Wear OS-klokken:

1. Åpne Google Play-butikken på klokken.
  2. Søk etter YouTube Music.
  3. Velg YouTube Music-appen for å laste den ned til enheten din.
  4. Når appen er installert, logger du på YouTube Music-kontoen din for å begynne å lytte til musikk.

I appen kan du se biblioteket ditt, treningsforslag, nedlastingene dine og personlig tilpassede musikkanbefalinger.

Last ned musikk

Hvis du vil lytte til YouTube Music uten internettilkobling, kan du laste ned musikk direkte til Wear OS-enheten din:

1. Åpne YouTube Music på Wear OS-klokken.
  2. Trykk på sangen eller spillelisten du vil laste ned.
  3. Trykk på nedlastingsikonet .

Tips: Slå på smartnedlastinger for å oppdatere klokken automatisk med favorittmusikken din. Når du slår på smartnedlastinger, laster klokken automatisk ned musikk basert på YouTube Music-lytteloggen din.

Her kan du finne ut hvordan du slår på smartnedlastinger

Tips: Hvor mye musikk du kan laste ned, avhenger av lagringsplassen du har tilgjengelig på Wear OS-enheten.

Strøm musikk

For å lytte til YouTube Music uten en sammenkoblet enhet i nærheten må du sørge for at klokken er koblet til Wi-Fi eller en mobiltilkobling.

Viktig: For å bruke en mobiltilkobling må du ha et 4G-abonnement hos leverandøren din. Strømming via mobildata støttes ikke på iOS.

1. Åpne YouTube Music på Wear OS-klokken.
  2. Trykk på sangen eller spillelisten du vil lytte til.
  3. Sangen strømmes og spilles av via den tilgjengelige tilkoblingen.
Tips: Du trenger tilgjengelige data for å strømme og spille av musikk via en mobiltilkobling. Koble til Wi-Fi når det er mulig, for å spare data.

Bruk YouTube Music-infobrikken

Legg til YouTube Music-infobrikken for å se den siste spillelisten du har spilt av, eller navigere raskt til siden Bla gjennom i YouTube Music-appen. Finn ut hvordan du administrerer infobrikker på enheten din, her

Google Home- og Nest-høyttalere

Du kan bruke YouTube Music på smarthøyttalere som Google Home og Nest.

Smarthøyttalerne strømmer musikk som er nært beslektet med albumet, sangen eller spillelisten du ber om. De kan ikke spille av eller gjenta bestemte sanger med mindre det er musikk du har lastet opp. Du kan imidlertid bytte radiostasjon for å høre på annen musikk eller hoppe til neste sang opptil seks ganger i timen.

Hvis du bruker YouTube Music med annonser og du ber om en sang du selv har lastet opp til YouTube Music, kan du spille av dette sporet.

Merk: YouTube Music Premium-abonnenter kan lytte annonsefritt via smarthøyttalere og fritt velge hvilke album, sanger og spillelister som skal spilles av. Ta en titt på de ulike betalte abonnementene for å utforske andre abonnementsfordeler og registrere deg.

I enkelte markeder er YouTube Music standardtjenesten for strømming av musikk på Google Home-enheter. Hvis du ikke har den som standardtjeneste, kan du endre innstillingene for musikktjenester.

Smartskjermer

Du kan bruke smartskjermer med YouTube Music hvis de har Google-assistenten er innebygd. Her kan vi blant annet nevne Google Nest og Lenovo-smartklokker. Bare be Google-assistenten om å spille av en sang, artist eller spilleliste via YouTube Music.

Smart-TV-er

For alle smart-TV-er og strømmeenheter som støtter den nyeste versjonen av YouTube-appen på TV:
  1. Last ned YouTube-appen, og logg på kontoen din.
  2. Klikk til venstre med fjernkontrollen eller kontrolleren, så åpnes det en meny til venstre på skjermen.
  3. Velg Musikk fra menyen – her finner du det personlig tilpassede YouTube Music-innholdet ditt.
Du ser bare det personlig tilpassede YouTube Music-innholdet hvis du er logget på YouTube.
Hvis du vil ha tilgang til YouTube Music med ett klikk på Android TV, kan du gjøre dette:
  1. Velg Google Play Butikk-appen.
  2. Velg Søk, og skriv inn «YouTube Music».
  3. Velg Installer.
  4. Klikk på ikonet for YouTube Music-appoversikten. Du kommer direkte til YouTube Music-fanen i YouTube-appen. Logg på for å finne det personlig tilpassede YouTube Music-innholdet ditt.
Gå hit for å finne ut hvordan du blar gjennom innhold på Android TV-startskjermen.

Slik caster du innhold fra YouTube Music-appen til TV-en

Nå kan du bruke YouTube Music-mobilappen til å søke etter, bla gjennom eller spille av videoer i den vanlige YouTube-appen. Når den er koblet til, fungerer YouTube Music-mobilappen som fjernkontroll for YouTube på TV.
Merk: Med denne oppdateringen kan innhold som vanligvis ikke er tilgjengelig i YouTube Music, vises i YouTube Music-spilleren og -køen, avhengig av hva som spilles av, og hva som er lagt til i køen. Når du kobler fra, fjernes innhold som ikke er tilgjengelig i YouTube Music, fra køen.
Følg denne fremgangsmåten hvis du vil caste YouTube Music fra appen til TV-en:
  1. Sørg for at telefonen, nettbrettet eller datamaskinen som har en støttet Cast-nettleser, er koblet til det samme wifi-nettverket som Cast-enheten.
  2. Åpne YouTube Music-appen.
  3. Trykk på Cast (like ved profilbildet ditt).
  4. Trykk på enheten du vil caste innhold til.
  5. Når du spiller av en sang eller video, blir dette innholdet spilt av på TV-en som er koblet til den aktuelle enheten.
For å slutte å caste innholdet trykker du på Cast og så på Koble fra.
Merk: Enkelte funksjoner i YouTube Music er ikke tilgjengelige for brukere med administrerte kontoer. Her kan du finne ut mer om YouTube-versjoner med tilsyn.

YouTube Music-nettprogram som kan installeres

Hvis du vil ha flere lyttealternativer, kan du bruke YouTube Music-nettprogrammet som kan installeres i Chrome. Med nettprogrammet kan du enkelt starte YouTube Music med ett klikk, bytte mellom apper og bruke hurtigtaster til å spille av eller hoppe over sanger eller sette sanger på pause.
Slik oppretter du et appoversikt-ikon for YouTube Music:
  1. Gå til http://music.youtube.com/ i Chrome-nettleseren.
  2. Trykk på Mer » øverst til høyre i Chrome-nettleseren.
  3. Velg Installer YouTube Music på rullegardinmenyen.
  4. Trykk på Installer.

Når du har installert YouTube Music-nettprogrammet, kan du spille av musikk og kontrollere avspillingen på høyttalere, smartskjermer og TV-enheter via nettprogrammet. Dette gjør du ved å speile innholdet fra nettprogrammet til en høyttalerenhet. Når du speiler, er musikken koblet til høyttaleren så lenge den spilles av i YouTube Music-nettprogrammet. Hvis du går ut av eller stopper sangen i nettprogrammet, slutter musikken også å spille fra høyttaleren.

Som YouTube Music Premium-abonnent kan du spille av musikk på høyttalere, smartskjermer eller TV-enheter ved å caste den fra YouTube Music-nettprogrammet til en høyttalerenhet. Eventuelt kan du gå til music.youtube.com i en nettleser. Når du caster, fortsetter musikken å spille selv om du lukker Chrome eller nettprogrammet eller slår av datamaskinen.

Slik caster du:

• Åpne YouTube Music-nettprogrammet, eller gå til music.youtube.com i en nettleser.
  • Klikk på casteikonet  (like ved profilbildet ditt).
  • Klikk på enheten eller gruppen du vil caste til.
  • Når du spiller av en sang eller video, blir innholdet spilt av via den valgte enheten eller gruppen.
  • For å slutte å caste klikker du på casteikonet og deretter på Stopp castingen.

Google Pixel Buds

Du kan lytte til YouTube Music med Google Pixel Buds – og kontrollere opplevelsen med Google-assistenten. Lær deg enkle bevegelser som gjør at du kan utføre handlinger – for eksempel spille av, sette på pause eller kontrollere volumet – når du hører på YouTube Music med Google Pixel Buds.
Hvis Google-assistenten er konfigurert og du bruker en Android-telefon, kan du få Google-assistenten til å spille av musikk for deg.

YouTube Music Premium-abonnenter

Hvis du abonnerer på YouTube Music Premium, kan du høre på musikk med flere apper og tjenester. Se nedenfor for mer informasjon.

Android Auto

Slik får du tilgang til YouTube Music med Android Auto:
  1. Sørg for at du er logget på YouTube Music-appen.
  2. Når du har logget på, går du til Musikk-fanen i Android Auto.
  3. YouTube Music skal vises på Musikk-fanen.
Hvis du ser en feilmelding når du prøver å bruke YouTube Music sammen med Android Auto, må du sørge for at du er logget på YouTube Music-appen. Prøv deretter å få tilgang til YouTube Music i Android Auto på nytt.

Apple CarPlay

Slik bruker du YouTube Music sammen med Apple CarPlay:

1. Sørg for at du er logget på YouTube Music-appen.
  2. Åpne YouTube Music-appen på CarPlay-skjermen.
  3. Du kan utforske musikken din ved hjelp av navigasjonsfeltet øverst på skjermen. Bla gjennom musikken på fanene Anbefalt, Bibliotek og Nedlastinger.

Hvis du ser en feilmelding når du prøver å bruke YouTube Music sammen med Apple CarPlay, må du sørge for at du er logget på YouTube Music-appen.

Trådløse Sonos-høyttalere

Slik konfigurerer du YouTube Music i Sonos-appen:

1. Åpne Sonos-appen.
  2. Trykk på Mer på menyen nederst på skjermen.
  3. Trykk på Legg til musikktjenester.
  4. Velg YouTube Music etterfulgt av Legg til i Sonos-systemet.
  5. Trykk på Jeg er allerede abonnent.
  6. Trykk på Autoriser, og lim inn koden som ble vist på den forrige skjermen.
  7. Trykk på Neste, og logg på eller velg YouTube Music-kontoen din.
  8. Gå tilbake til Sonos-appen.
  9. Angi en konto, og klikk på Ferdig.

Hvis du har problemer med å koble til, må du kanskje oppdatere appen og følge denne fremgangsmåten på nytt.

Casting til enheter med bare lyd

Alle enheter med Chromecast innebygd støtter casting fra YouTube Music-appen – blant annet casting til TV-er, videostrømmere, høyttalere og lydstrømmere. Kom i gang ved å lese mer om hvilke TV-er som støtter Chromecast, og hvilke høyttalere som støtter Chromecast.

Waze-appen

Hvis du vil bruke YouTube Music med Waze, må du ha lastet ned begge appene på mobilenheten. Følg deretter denne veiledningen for å slå på lydkontrollene og velge YouTube Music.